Muddy Fox - łożyska, tuleje itp.

BIG_boy
Kontakt:

Muddy Fox - łożyska, tuleje itp.

Post autor: BIG_boy »

Witam wszystkich, zakupiłem nie dawno ramke muddy foxa (za 400zł) z U.K
i problem w tym ze nie jest do konca kompletna , znaczy sie łozyska sa ale nawet nie wiem czy wszystkie ?! w zawiasy sa na śrubach typu zrób sam in garage wiec nie wiem jak sie za to zabrac nawet

Najwazniejsza zecza jaką poczebuje sa to:

- łozyska pod mufe suportu i podkladni na ten zawias(chyba nie jest kompletne)

- tuleje do mocowania amora ktory był niby z tej ramki ale nie był łaskawy dac mi tych tuleji (amor fox vanillia r )

zapodam fotki i sami lokajcie, jest to projekt na zime skibika wiec czesci te mogo byc zamienne jakiekolwiek ino by passiło :)

Obrazek

Obrazek

GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

U mnie w big hicie pomiędzy łożyskiem a ramą jest taka nakładka, która wchodzi w łożysko, tego tu nie widzę, łożysko trze o ramę jak mocno skręcisz.
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

w tym zawiasie przy suporcie brakuje osi. os dorobisz bez problemu u tokarza za pare zl. Oska musi wchodzic w ten otwor ktory jest przy suporcie na lekki wcisk zeby nie bylo luzow na niej. Sprawdz tez czy w tej mufce nie ma od gory lub od dolu takiej malej srubeczki/pina ktory by trzymal ta oske bo u mnie w Banshee Scream bylo takie cos przy kazdej osi obrotu wachacza.
oś musi tez pasowac do lozysk zeby lozyska nie mialy luzow na osi. miedzy rame a wachacz w mojej banshee byly zastosowane takie podkladki plastikowe, chodzi o to zeby ta podkladka miala mala srednice taka zeby opierala sie o mniejsza tuleje w lozysku i o rame. zeby ustabilizowac lozysko zeby nie przesuwalo sie po osi.
No i os musi byc nieco krotsza niz zewn krawedzie lozysk zebys mogl to dokrecic i scisnac. Nie musze chyba dodawac ze os musi byc w srodku gwintowana zebys srube mogl wkrecic.
Ogolnie zrobienie tej ramy zeby wszystko ladnie dzialalo nie bedzie duzo kosztowalo.
Wszystko dorobisz u tokarza lub kupisz w sklepie metalowym.

Dla pewnosci rozbierz cale zawieszenie wybij lozyska idz z nimi do sklepu z lozyskami kup nowe potem wcisnij lozyska w rame/wachacz i dopiero idz dorabiac os wachacza.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
szczerb_
Kontakt:

Post autor: szczerb_ »

BIG_boy w profile nie przyznajesz się skąd jesteś. Jeśli z okolic łodzi to polecam oddać temat do Rysia Kasińskiego (serwis rowerowy i przy okazji tokarski zakład (ale to praktycznie tylko rzeczy do rowerów toczy i ewentualnie zimą inne tematy)) - dotoczy Ci wszystkie brakujące tuleje, osie, pierścienie dystansowe i odda złożoną, spasowaną ramę. (ode mnie za dotoczenie dwóch tulei, skrócenie dwóch i dotoczenie wszystkich pierścieni dystansowych do 4 zawiasa oraz dopasowanie istniejących tulei dampera wziął 100zł - cena oczywiście zależy ile czasu nad tym spędzi, ale jest to jakiś punkt odniesienia)
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
BIG_boy
Kontakt:

jestem z Opolskiego a w pl to czasem jestem tylko tak jak teraz np ale zostaje na 7 miesiecy wiec dla tego pytam w pl . Mam znajomego tokarza wiec chyba nie bedzie problemu w wytoczeniem tego , tylko chciałbym z obaczyc jak to wyglada mniej wiecej chociaz??

BIG_boy
Kontakt:

szczerb_ mazesz dac jakis namiar do Rysia Kasinskiego , najwyzej mu podesle ta ramke z nowymi łazyskami i on to ogarnie wszystko?!

szczerb_
Kontakt:

Post autor: szczerb_ »

Podejrzewam, że problemu nie będzie, ale okaże się jak zadzwonisz :)

Legionów 51 w łodzi
501-092-016

Godziny pracy są dość specyficzne - o ile się nie mylę to 12-20 a w soboty chyba 12-16 (ale tego mocno nie jestem pewien).
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
ODPOWIEDZ