Opinie na temat Cane corso

matekozak
Kontakt:

Opinie na temat Cane corso

Post autor: matekozak »

Witam Duncon ma promocję dla młodych riderów, ja już jednak nie łapie się na tą promocję ale dali mi dość atrakcyjną cenę na ramę z damperem swinger x6. Więc mam parę pytań odnośnie do samej ramki jak jest z wytrzymałością, i czy łapie za szybko luzów.
I czy jeśli by mi coś pękło w ramie,to jak jest z gwarancją, długo trzeba czekać, na rozpatrzenie wniosku ?????? I jaka jest według was dobra cena za ramę, piastę tylną, i damper. Nie podam ceny za ile ja ją będę brał, bo chcę zobaczyć czy cena na jaką jestem z nimi umówiony jest atrakcyjna :)
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

SZUKAJ
iimacko
Kontakt:

Post autor: iimacko »

sprawdz PM a ci powiem co chcesz
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

na twoim miejscu nie pchal bym w sie w cc ;) ja mialem cc pozniej 3k (bez dampera) jezeli o kwestie finansowa chodzi... ale w tej cenie wolalbym wziac cos innego ;) nawet uzywane
wfl
Kontakt:

Post autor: wfl »

0gór
a co w nowym cc złego ?
Nie pije do Ciebie. Pytam z ciekawości.
miecio000027
Kontakt:

Post autor: miecio000027 »

Ostatnio widziałem nowe CC pęknięte po miesiącu użytkowania... Jednak nowa rama w ramach gwarancjii została przyznana z miejsca...
Osobiście bym sobie podarował ;)
matekozak
Kontakt:

Post autor: matekozak »

znaczy ja bym chciał jakąś nową ramę kupić z gwarancją, tego duncona będę miał w dość przystępnej cenie. Więc jak by coś pękło to mam nadzieję że od razu zajmą się tą usterką. A jaka jest praca zaweiszenia, do jakiej innej ramy można ją porównać
Iron horse sunday 08 WC
iimacko
Kontakt:

Post autor: iimacko »

0gór po 1 nie miales nowej cany tylko stara a po 2 troche sie tam zmienilo i odpukać narazie jest w miare ok
darkwarrior05
Kontakt:

Post autor: darkwarrior05 »

Czym się różnią stare i nowe CC?? poza wyglądem
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

darkwarrior05 hehe,na przyklad takim detalem jak geometria ;)?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

piotrex całe szczęście ze tylko tym i jest to taki malutenki detaleczek, ogólnie nowe cc zrobiło sie w zjazdowa ramkę, jest niska, kąty do dh, chodź mimo tego polecam z niskimi amorkami, lecz np boxxer pasuje idealnie, pracuje ładnie, trochę na tym smigalem i nie miałem zastrzeżeń .
Karpiel i Duncon to moje zycie
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Katuję przeszło rok z powietrznym damperem ... śladu pęknięć brak a rama trochu w tym roku widziała .

Podstawowe różnice między starą a nową cane ?

- mniejsza waga ( około 400g )
- nowa geometria + zdrowo obniżona puszka supportu
- poprawione wykonanie
- nieco lepsza praca
- bardziej ażurowa konstrukcja ale mimo to wytrzymalsza ( stare cc miałem 2 z czego jedno pękło w 12 miejscach - w krakowie widziała to nie jedna osoba ... ale mimo to rama się nie przełamała )
- nieco lepszy lecz nadal niedopracowany system przelotek
- zamknięte haki ( to w stosunku do rocznika 07, bo ta po lifcie miała już owe ...zresztą odkąd zacząłem jeździć na pierwszej cc to już o tym mówiłem w dunconie by zrobić )
- lepiej wzmocniona główka
- lepszej jakości łożyska ( albo lepsza partia... ) jak dla mnie

Rama generalnie zacna i mogę polecić .. mój rower w konfigu na zimę waży 15.9kg z 66rc2x ... dużo ? Inna kwestia, że konkurencja nie śpi ...
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
ODPOWIEDZ