Platformy Alien II vs. Fishbone
Platformy Alien II vs. Fishbone
Heya!!
Stoję właśnie przed dylematem, które platformy wybrać... Zastanawiam się na Fish-ami i Pointami, lecz nie wiem które wybrać. Alieny są droższe od fiszów jak każdy wie. Składam rowerek freeride'owy. Więc czy jest sens dokładania do Alienów II czy bardziej opłaca się kupić Fishbony?? Jeździłem na jednych i drugich, różnica w trzymaniu jest, ale też ból jak sie dostanie większy od Pointa, uuu. Doradzcie coś.
Stoję właśnie przed dylematem, które platformy wybrać... Zastanawiam się na Fish-ami i Pointami, lecz nie wiem które wybrać. Alieny są droższe od fiszów jak każdy wie. Składam rowerek freeride'owy. Więc czy jest sens dokładania do Alienów II czy bardziej opłaca się kupić Fishbony?? Jeździłem na jednych i drugich, różnica w trzymaniu jest, ale też ból jak sie dostanie większy od Pointa, uuu. Doradzcie coś.
http://www.pinkbike.com/photo/1370736/
-
- Kontakt:
-
- Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
- Kontakt:
bIERZ AUTHORY Z ALLEGRO ZA 59 ZLOCISZY za ta cene nie dostaniesz NIC lepszego
Napisze minusy innych pedalcow.
Pointy alien 2...tandetna oprawka ktora sie gnie ze hej.
Fishbone - krotkie piny Niewymienialne
Wellgo - Luzy Duzy plus za wymienne piny
A authory maja i wymienne piny i nie lapia luzow i sa ogolnie wytrzymale.
Sam mam pedaly authora - CNC te najdrozsze (zreszta jest to perdal identyczny jak najwyzszy model wellgo...) Tylko ze kosztuja duzo ponad 200zl.
NO i Alieny 1 tez sa coool...rowniez BARDZO podobne do wellgo i authorow(lecz nie takie same).
Mowie ci AUTHORA BIERZ...bo z wszystkimi tymi pedalami mialem do czynienia i authory wytrzymuja najwiecej (nie liczac Moich i tych alienow 1 :).
Napisze minusy innych pedalcow.
Pointy alien 2...tandetna oprawka ktora sie gnie ze hej.
Fishbone - krotkie piny Niewymienialne
Wellgo - Luzy Duzy plus za wymienne piny
A authory maja i wymienne piny i nie lapia luzow i sa ogolnie wytrzymale.
Sam mam pedaly authora - CNC te najdrozsze (zreszta jest to perdal identyczny jak najwyzszy model wellgo...) Tylko ze kosztuja duzo ponad 200zl.
NO i Alieny 1 tez sa coool...rowniez BARDZO podobne do wellgo i authorow(lecz nie takie same).
Mowie ci AUTHORA BIERZ...bo z wszystkimi tymi pedalami mialem do czynienia i authory wytrzymuja najwiecej (nie liczac Moich i tych alienow 1 :).
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
ja moge sie wypowiedzieć tylko na temat fishbonów. Moje mają ok 5 lat i jedyny feler ajki mozna w nich zauważyć w stosunku do np: authora to właśńie piny, w fish bonach to nie są wymienne śruby które sie gwintem wgryzają w podeszwe buta. Do tego ja sie buta trzymają to sie już przyzwyczaiłem ale musze powiedzieć że są pancerne bo 5 lat i tylko dwa razy musiałem luzy wybieraz to już jest coś
gg 2566246
my ride - http://www.tinyurl.pl?YVxi0Awr
my ride - http://www.tinyurl.pl?YVxi0Awr
To ja powiem o NS Pancake-ach, najtańsze pedały NS, bardzo leciutkie lżejsze chyba od wymienionych wyżej pedałów, ale to największa hujnia jaką można kupić alu jak plastelina, leciutko zachaczysz pinem to ci go wyrwie i zrobi ogromną dziure i jusz pina tam nie wsadzisz, 0 zapasowych pinów. Authora nabieraj zajebiste wszystko co w nich najlepsze masz napisane, ale koledzy nie uwzględnili 10 dodatkowych pinów to jest dość ważne bo niektórzy nie dają jak przy Wellgo, VP, NS, jak je byś nabierał to pierwsze co zrób przed jazdą to wszystkie mocno podokręcaj bo pogóbisz. Jak zależy ci na leciutkich platformach i mało wytrzymałych, bardziej do XC niż do czegoś innego to bierz NS, a jak zajebiste i dodatkowo z 10 wymiennymi pinami bierz Authory. To co napisałem to chodzi mi o modele z 2003.