Platformy Alien II vs. Fishbone

Szczurek
Kontakt:

Platformy Alien II vs. Fishbone

Post autor: Szczurek »

Heya!!
Stoję właśnie przed dylematem, które platformy wybrać... Zastanawiam się na Fish-ami i Pointami, lecz nie wiem które wybrać. Alieny są droższe od fiszów jak każdy wie. Składam rowerek freeride'owy. Więc czy jest sens dokładania do Alienów II czy bardziej opłaca się kupić Fishbony?? Jeździłem na jednych i drugich, różnica w trzymaniu jest, ale też ból jak sie dostanie większy od Pointa, uuu. Doradzcie coś.
http://www.pinkbike.com/photo/1370736/
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

Jak na początek to polecał bym ci kupić fishbony chyba że chciałbyś moze coś innego to Wellgo sa dobre (sam je posiadam) a jak już troche nabierzesz doświadczenia to w przyszłości mozesz pomyśleć o czymś innym typu NS na maszynowych
The Power Is On Your Side !!!
tarbah
Kontakt:

Post autor: tarbah »

ja mam fisze i jestem z nich zadowolony.Skacze troche i moge stwierdzic,że sa b.wytrzymałe.NA mały minus oceniam piny,chyba lekko sie starły i juz nie trzymają buta tak jak kiedyś,ale mam w planie je lekko wyostrzyć ;)
tarbah
Kontakt:

Post autor: tarbah »

ps:jak masz wiecej kasy to kup NS albo Authory które są naprawde świetne
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Authora - 70zl , nie lapia luzow jak wellgo,

a jezeli juz to sporo mniejsze.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Post autor: Sector »

bIERZ AUTHORY Z ALLEGRO ZA 59 ZLOCISZY za ta cene nie dostaniesz NIC lepszego

Napisze minusy innych pedalcow.
Pointy alien 2...tandetna oprawka ktora sie gnie ze hej.
Fishbone - krotkie piny Niewymienialne
Wellgo - Luzy Duzy plus za wymienne piny

A authory maja i wymienne piny i nie lapia luzow i sa ogolnie wytrzymale.

Sam mam pedaly authora - CNC te najdrozsze (zreszta jest to perdal identyczny jak najwyzszy model wellgo...) Tylko ze kosztuja duzo ponad 200zl.
NO i Alieny 1 tez sa coool...rowniez BARDZO podobne do wellgo i authorow(lecz nie takie same).

Mowie ci AUTHORA BIERZ...bo z wszystkimi tymi pedalami mialem do czynienia i authory wytrzymuja najwiecej (nie liczac Moich i tych alienow 1 :).
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

a czy mozna znac wymiary (dlugosc i szerokosc) tych authorow? bo sam zmieniam niedlugo pedaly (gowniane i najtansze wellgo prawie nogi juz nie trzymaja) i zastanawiam sie nad czyms tanim i dobrym.
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
Koza
Kontakt:

Post autor: Koza »

na fishbonach jezdze ok poł roku i jak narazie zadnych luzow nie ma tylko piny odpadają :( ale mozna je młotkiem wbic jak troche wyjdzie albo wykrzywi sie :P
LEgoZZZ
Kontakt:

Post autor: LEgoZZZ »

Pointy Alieny II naprawde zajebiste pedały, luzów nie łapią, noge trzymają jak trzeba, ładne uszczelnienie, i wogle całość zajebista tylko niestety moje są chwiliowo w remoncie bo poszła oś :]
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=5180
Prezes
Kontakt:

Post autor: Prezes »

ja moge sie wypowiedzieć tylko na temat fishbonów. Moje mają ok 5 lat i jedyny feler ajki mozna w nich zauważyć w stosunku do np: authora to właśńie piny, w fish bonach to nie są wymienne śruby które sie gwintem wgryzają w podeszwe buta. Do tego ja sie buta trzymają to sie już przyzwyczaiłem ale musze powiedzieć że są pancerne bo 5 lat i tylko dwa razy musiałem luzy wybieraz to już jest coś
gg 2566246

my ride - http://www.tinyurl.pl?YVxi0Awr
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

ja mam fishe od 3 lat i sie trzymaja (fakt zgubilem ze 2 piny ale pedaly nie do zajechania)
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

Prezes luzy ? jakie luzy, moje po 3 latach zero luzow - ani razu nie byly smarowane łożyska od nowości i chodzą pięknie

katowane były ostro i czasami zdarzyło się nimi w coś przykurwić
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

To ja powiem o NS Pancake-ach, najtańsze pedały NS, bardzo leciutkie lżejsze chyba od wymienionych wyżej pedałów, ale to największa hujnia jaką można kupić alu jak plastelina, leciutko zachaczysz pinem to ci go wyrwie i zrobi ogromną dziure i jusz pina tam nie wsadzisz, 0 zapasowych pinów. Authora nabieraj zajebiste wszystko co w nich najlepsze masz napisane, ale koledzy nie uwzględnili 10 dodatkowych pinów to jest dość ważne bo niektórzy nie dają jak przy Wellgo, VP, NS, jak je byś nabierał to pierwsze co zrób przed jazdą to wszystkie mocno podokręcaj bo pogóbisz. Jak zależy ci na leciutkich platformach i mało wytrzymałych, bardziej do XC niż do czegoś innego to bierz NS, a jak zajebiste i dodatkowo z 10 wymiennymi pinami bierz Authory. To co napisałem to chodzi mi o modele z 2003.
Szczurek
Kontakt:

Post autor: Szczurek »

Thx za wypowiedzi. Wezme chyba te Authory. Zależy mi na trzymaniu i trwałości i cenie.
http://www.pinkbike.com/photo/1370736/
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Post autor: Sector »

Spoko spoko ----> odrobisz w polu :P
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
ODPOWIEDZ