[Kramon] - Stinky 09 + 66rcv 09

Kramon
Kontakt:

Post autor: Kramon »

akSiorek niestety nie moge! kocham safari ;]

mierzyć wiem jak mierzyć ale chyba wiem co było winą złego pomariu xD! możliwe że sag x! zaraz skocze i podniose rower i zmierze. Co do DHX'ów to wiem żę są zajebiste ale są też drogie oraz zastanawia mnie ten roco ze zbiornikiem bo mam oferte na PM ^^ ale też wychaczyłem to http://allegro.pl/item850604361_nowy_ma ... fr_dh.html jeśli wymierze 216 to mam 2 ofert roco albo ten swing nówka swing za 500 a roco za 300.

Co do manetek od hampli to są dobże ^^
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

Kramon pisze:mierzyć wiem jak mierzyć ale chyba wiem co było winą złego pomariu xD! możliwe że sag x!
mierzyles dlugosc dampera siedzac na rowerze?
akSiorek
Kontakt:

Post autor: akSiorek »

Kramon, stary zaskakujesz, weź.. co lepsze safari czy dobre zdanie i szacunek bikerów ?

bynajmniej przypomnij sobie zasady pisowni z podstawówki..
pisze się dobrze.. bo wymienia się na dobry ;)

:shock:
Eniek
Kontakt:

Post autor: Eniek »

Kramon na wiosne sie zgadamy na rower ;D
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

A dylemat masz jeden, a nie trzy. Trzy masz opcje. Już pomijam, że masz ich więcej. I od siebie tunowanego 5th elementa polecę. A DHX 3 nie.
Monx
Kontakt:

Post autor: Monx »

Zapięcie + odblaski + nieskazitelny stan ( tylko ochlapany ) + nie widać pierścieni z syfu wysoko na amortyzatorze. Czyżby miejski lans?

Będzie, że zazdroszczę, ale trudno. :P
Żeby nie było: nikogo nie chce atakować, najzwyczajniej mnie to zaintrygowało.
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

akSiorek pisze:Kramon, stary zaskakujesz, weź.. co lepsze safari czy dobre zdanie i szacunek bikerów ?
lol... a co to ma do rzeczy? Jak mu się podoba Safari, to niech używa safari.

Safari nie ma "poprawiacza błędów"? Może to i dobrze... Przynajmniej "zmusza" (albo i nie :p ) użytkownika do myślenia i przeczytania swoich "wypocin". Pójście na łatwiochę i bezmyślne poprawianie tego co Mozilla podkreśli nie jest wyjściem i na pewno nie pomoże w nauce bezbłędnego pisania.

Kramon :)
A ja powiem coś dobrego - czytając Twoje ostatnie posty (przez pryzmat poprzednich), widzę że się starasz pisać poprawnie - i bardzo dobrze. Pamiętaj jeszcze o interpunkcji, to też wpływa na jakość czytania postów. Pamiętaj że nie każdy musi przeczytać post "tak jak on brzmi" wg Ciebie - do tego służą przecinki. I czytaj swój post / popraw ewentualnie przed kliknięciem przycisku "wyślij" a będzie dobrze :)

A żeby nie było że zupełnie offtopuję:
Fajny rowerek, podobają mi się kolorki :)
(tylko to zabezpieczenie mógłbyś zdjąć do zdjecia :p ale widzę że o tym już było)
http://brooce.pinkbike.com
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Co Wy się tylko tego słownika czepiliście ? Przecież Jego wypowiedzi są jak siano, po kilka razy trzeba czytać ten stos słów żeby cokolwiek zrozumieć, jemu trzeba książki typu "poczytaj mi mamo" lub innych podręczników dla pierwszoklasistów.

Co do szacunku, to nie On ma mieć go u nas, a On dla nas. A mimo że nic z tego sobie nie robi polemizujecie z nim.

Kramon, napisałeś gdzieś że mówisz co wiesz. Właśnie w tym tkwi problem, Ty gówno wiesz, należysz do ludzi którzy mówią co wiedzą, a nie wiedzą co mówią.
Kramon
Kontakt:

Zapięcie + odblaski + nieskazitelny stan ( tylko ochlapany ) + nie widać pierścieni z syfu wysoko na amortyzatorze. Czyżby miejski lans?

Hymnn nie. Zapięcie już o tym pisałem ;] a tak po za tym to co ludzie mają do tego zapięcia to ja nie wiem, często wypadam na dłuższe wypady 40 km czasem i po prostu czasem musze przypiąć i np skoczyć do sklepu.. Co do odblasków hymnn to szczerze to mam je w dupie. nieskazitelny stan hymnn yyy jak mam to rozumieć? Rower został kupiony na końcu letnich wakacji w góry nigdzie nie jechałem jedynie co śmigałem po MX i starej miłosnej. Jest pare otarć na 66 ale ogólnie rower jest w dobrym stanie. Co mam go rozpierdolić żeby wyglądało, że jeżdżę? Co do pierścieni syfu to akurat tak się składa że wracając ostatnio złapał mnie deszcz i potem jak postawiłem postanowiłem przetrzeć z wody i dlatego nima ;] a potem trochę się bawiłem na śniegu, ramy nie czyściłem bo nie mam zbytnio czasu.

Co do safari to. ma i to bardzo rozbudowany i dobry tylko niestety ANG xD!
Monx z jakiego jesteś miasta to możemy sie umówić w raz z Eńkiem. :)

Dobra a teraz weście mi doradźcie bo sam nie wiem już co kupować znaczy jaki damper czy foxa dhx 5.0 czy ROCO? czy może nowego 6way?

//edit zapomniałem dodać kluczyk z gubiłem od zapięcia a w domu piły niemam a nie chce mi się jechać do kumpla czy do sonsiada.
randy-rockstiff
Kontakt:

Post autor: randy-rockstiff »

Kramon pisze:sonsiada
:roll:

Swoją drogą, gdyby nie to, że to Kona, że to RCV i że słabe koła, to nawet fajny sprzęt... :D
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

...napisz jaka jest dł.dampera do Twojej kony!!!jak 216mm to może będe miał dla Ciebie foxa dhx coil 5.0 w dobrej cenie :wink:
jak cos to pisz ma pw bo to nie gielda...
Radix
Kramon
Kontakt:

boże ale ze mnie *****. Jasne że 215/216 jak mierzyłem spojrzałem na miarke 20cm i 1.5 i se kurwa pomyślałem że to jest 201mm hahahaha.

/edit

O to ty byłbym bardzo wdzięczny jakbyś ogarnoł tego foxa ;] i z kolei jak jest z rock shox'kami?

http://allegro.pl/item850604361_nowy_ma ... fr_dh.html
http://allegro.pl/item857410736_rock_sh ... x_dhx.html
bamix71
Kontakt:

...ja osobiście nie trawie manitou(mialem kiedyś w sc hecklerze 4coil)co do vivida nie jezdzilem...dhx air 5.0 nie sprawdził się w vp-free...a teraz mam w uzzi 5.0 coila z tytanem...może jak sie uda do docelowo BOS lub Elka :wink: to będzie zależalo od wolnych funduszy na nowy rok :mrgreen:
Radix
///Adamus
Kontakt:

Post autor: ///Adamus »

Kramon napisał:
Jasne że 215/216 jak mierzyłem spojrzałem na miarke 20cm i 1.5 i se ***** pomyślałem że to jest 201mm

Hahaha jesteś Pro. Ładna ta Kuna :D
Dartmoor
Kontakt:

Post autor: Dartmoor »

a w domu piły niemam a nie chce mi się jechać do kumpla czy do sonsiada.
-wystarczy ci imbus, nie musisz nic ciac...
Kramon
Kontakt:

Ci sie czepiają tego co mnie najbardziej nieinteresuje weście mi doradcie wkońcu w sprawie tych damperów.

http://allegro.pl/item850604361_nowy_ma ... fr_dh.html
http://allegro.pl/item857410736_rock_sh ... x_dhx.html
bamix71 pisze:
...ja osobiście nie trawie manitou(mialem kiedyś w sc hecklerze 4coil)co do vivida nie jezdzilem...dhx air 5.0 nie sprawdził się w vp-free...a teraz mam w uzzi 5.0 coila z tytanem...może jak sie uda do docelowo BOS lub Elka to będzie zależalo od wolnych funduszy na nowy rok
Potrzebuje waszych opini no.,
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

Kramon a co ci nie pasuje do dotychczasowym damperze?

ja bym szukał dhxa 4.0/5.0
pracują bardzo dobrze, serwis jest banalnie prosty, tam nie ma raczej co się popsuć
bamix71
Kontakt:

...ale mieszasz!kup dhx 5.0 coil i po klopocie...damper sprawdzony bo dużo kolesi jezdzi na nim tak jak i zawodnicy PRO...poczytaj opinie na forach i po sprawie...i tak masz go podanego na ta
p.s ja jestem bardzo zadowolony ze swojego!
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

bamix71, ile razy mu jeszcze napiszesz o swoim dhx'ie? :twisted:
Ja bym brał Vivida, nowszy technologicznie, rzadszy i z ciekawości :wink:
ODPOWIEDZ