hydrauliki(hayes nine)

KACZOR
Kontakt:

hydrauliki(hayes nine)

Post autor: KACZOR »

ej ludki moze mi ktos powiedziec gdzie moge uzupelnic plyn hamulcowy (prosze nie mowcie ze w sklepie rowerowym bo probowalem w wielu ) ewentualnie poradzcie czy powinienem sam kupic plyn i napelnic. pozdro
Bizum
Kontakt:

Post autor: Bizum »

jak nie chcesz sam to idz do sklepu dobrego jakiegos, np.IX, plus, itp
http://tinyurl.com/4qubh
KACZOR
Kontakt:

dzwonilem do sklepu (wheeler grochowska) i maja ale za 100 ZL na jeden hamulec !!!!!!!!
to normalna cena ?? czy zdzieraja ?? jak tyle kosztuje sam plyn to ja raczej zrezygnuje z hydraulikow :/
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Moich głoopich postów. Ma limit 90 znaków
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

o japier :shock: wpadnij do mnie zrobie ci to za 30 zl haha tcyh mechanikow ze sklepow chyba ******** haha

a tak na marginesie w plusie na ursynowei ci zrobia ul zamiany
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
enjoy
Kontakt:

Post autor: enjoy »

przeciez to jest banalnie proste..

http://enjoy.looz.webtown.pl/porady.php ... m=&ucat=10&
krabol
Kontakt:

Post autor: krabol »

ale w praktyce to czasami gorzej wygląda ;|
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
enjoy
Kontakt:

ta, tyle razy juz sie babrałem z moim hayesem ze wszystko mi 5 minut zajmuje ;]
KACZOR
Kontakt:

no niby proste ale przez odpowietrzanie wlasnoreczne spuscilem pol plynu a oczywiscie nie podstawilem nic pod spod oproocz szmatki :D z reszta gdyby mi ktos dal zestaw do odpowietrzania to nie wiedzialbym jak tego uzywac

8!k3r bemowo to daleeeeeeeko od wawra :/ ale 30 zl to kuszaca propozycja ...
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Moich głoopich postów. Ma limit 90 znaków
KACZOR
Kontakt:

aaa chcialem zapytac jeszcze ile kosztuje zestaw do odpowietrzania i plyn? do hayes 9 dot 4 chyba
Xprot

Post autor: Xprot »

no enjoy ale zes popierdolil w tym opisie........ wystarczy zdjac ten plastik i nic nie rzeba odkrecac........ w klamce, do zacisku wezyk z sklepu zool i strzykawke z plynem, u gory ta koncowka do odpowietrzania.... i odkrcasz dol, na zacisku, o obrot i cisniesz ze strzykawki, ze trzeba z gory zbierac to chyba logika..... odpowitrzony jst jak juz nie idzie w gore powietzre... i wtedy dokreecasz dol i zamykasz gore tym plastikiem...

a plyn mozna kupic w kazdym motoryzacyjnym, byle mial napis dot 4, jak co to idz do mechanika ktoregos i ci mozee da, bo to 20 ml, jedyny problem bz zestawu firmowego to to srbrne gowno do klamki, ale nadaje sie do tego takie cos z pneumatyki lego technic- przyklejasz od srodka rurki i jest git

wyzej opisanym sposobem przy dobrym wietrze ni wyniesie cie to nic.........
enjoy
Kontakt:

ee wytlumacz mi jeszcze raz, nie rozumiem za bardzo, czego nie trzeba odkrecac?
Xprot

Post autor: Xprot »

ni ma potrzby odkrecania torxow w klamce..... tylko teen (bodajze plaski 6mm) zeby wtloczyc olej
Oliaz
Kontakt:

Post autor: Oliaz »

mam problem. prawy tłoczek nie dobija zpowrotem i obciera o tarcze co zrobić????
OliazPL
ciamek
Kontakt:

Post autor: ciamek »

KACZOR skad dokladnie jestes? Plyn hamulcowy dot4 kosztuje na stacji benzynowej 10 pln, a samo odpowietrzenie hamulca to kilka minut... W zyciu bym nie dal do serwisu za 100 pln :/
ODPOWIEDZ