Tak to jest NTDO42SB na 4 maszynach i w sumie ciekawa opcja bo jakby ci szprychy spasowały do obręczy to byłbyś prawię trochę do przodu. Dt Swiss Champion Black sztuka kosztuje 2zł więc dobra opcja a za zaoszczędzone pieniądze mógłbyś np. alu nyple kupić.
Czyli jest to w jakims sensie okazja? Jesli tak to jest sens to licytowac ?
Ok. Piasta kupiona za 110zl wraz z przesylka pobraniowa A propos szprych, jesli okaza sie one za dlugie czy jest mozliwosc ich skrocenia? Oczywiscie pozniejszego nagwintowania
No faktycznie szprychy 262mm są trochę długie, do stosunkowo niskich obręczy jeśli chodzi o 26" i piasty pod kasetę. Ale myślę, że te 2-3mm różnicy nie zrobią. Byle tylko szprychy nie wystawały z otworów z obręczy.
A z jaką obręczą ewentualnie byś zaplatał kółko?
W sumie to sie szczegolnie nie zastanawialem. Na cale kolo mam 200-220zl wiec zostaje 110zl. Jednak 20-30 zl jestem w stanie dolozyc. Tak pobieznie to myslalem nad fortressem. Jednak obrecz bedzie za niska prawdopodobnie. Najlepiej jakby byla jak najlepsza w stosunku jakosc/cena ;] Wiesz zawsze przyda sie pare groszy szczegolnie w momencie gdy tyle modyfikacji w bike mnie czeka
A z tym skracaniem nie ma mozliwosci? Warunki do tego zabiegu bym mial jak rowniez potrzebny do tego sprzet
Jak dostane piaste to sie przejade do sklepu i obadam obrecze Myslicie ze Fortress bedzie dobrym wyjsciem?? Sory ze tak nudze, ale chce podjac dobra decyzje.
Fortress jako obręcz budżetowa powinna dać radę. Masa ludzi go ma i tylko co poniektóry ma jakieś ale. Pilnować naciągu szprych i będzie żyć.
No i teoretycznie przy Fortressie i tym Novatecu potrzeba będzie szprych 254/256mm więc ciut za długie by były ale może obejdzie się bez przycinania łebków
Siema!
Bylem dzisiaj w sklepie i troche porozgladalem sie po obreczach I w koncu wybralem Mavic ex325 (przod, tyl) Do tego szprychy bodajze cn spoke (nie pamietam ) i alu nyple. Co powiecie na temat tych obreczy?
Tak jak mowiliscie przydaloby sie zmienic hamulce. Dlatego tez postanowilem takowego poszukac, i tutaj kolejne pytanie do Was. Czy np Shimano 525 na tyl bedzie dobrym wyborem? (cena ok 100zl) Czy tez szukac Juicy 5. Za hamulec jestem w stanie dac te 170zl z przesylka