NISSAN UCI MTB WC - Championships 2009 DVD
Będę dźwięczny za zaproszenie na EB... noggerbike@gmail.com
bardzo prosze o zaproszenie na EB kodzia93@gmail.com bardzo prosze.
Jakby ktos mial na zbyciu zaproszenie, to bylbym dozgonnie wdzieczny;)
bielun92@gmail.com
bielun92@gmail.com
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Ech.
Cały dzień buszowałem dziś po googlach aby się coś dowiedzieć na temat obrazow płyty ISO i jak je odczytać bez nagrywania na dysk - jakoś nic nie działa.
Tak więc - co Wy zaproponujecie? Jak odczytujecie ściągnięty plik?

[ da się tam zrobić coś więcej niż tylko wrzucić to na wirtualny napęd? ]

[ Można to rozpakować jako zwykłe archiwum? ]
Aha, jeszcze jedno.
Ściągnęły się dwa pliki - jeden *.iso a drugi *.mds
Który jest od czego? Który do rozpakowania/nagrywania itp ?
Cały dzień buszowałem dziś po googlach aby się coś dowiedzieć na temat obrazow płyty ISO i jak je odczytać bez nagrywania na dysk - jakoś nic nie działa.
Tak więc - co Wy zaproponujecie? Jak odczytujecie ściągnięty plik?
Mam - i co?Power iso - polecam ...

Mam - i co?użyj Deamon Tool'a i po sprawie nic nietrzeba wypalac.

[ da się tam zrobić coś więcej niż tylko wrzucić to na wirtualny napęd? ]
Mam - i co?brooce albo winRar;em rozpakuj

[ Można to rozpakować jako zwykłe archiwum? ]
Aha, jeszcze jedno.
Ściągnęły się dwa pliki - jeden *.iso a drugi *.mds
Który jest od czego? Który do rozpakowania/nagrywania itp ?
http://brooce.pinkbike.com
Wybaczcie mi moją niewiedzę...
Mam Daemon toola, wersję pro.
*W jaki sposób mogę obejrzeć ten obraz?
**Do czego służy ten malutki plik *.mds (który przyszedł wraz z obrazem ISO) ?
Który z nich wrzucić później na płytę?
W winrar'ze zaznaczam ten plik *.iso , klikam "rozpakuj do" - i wyskakuje mi że "nie znalazłem archiwów w wybranych plikach i folderach"
(gdy "wejdę" do tego ISO w total-commanerze jest pusto)
Mam Daemon toola, wersję pro.
*W jaki sposób mogę obejrzeć ten obraz?
**Do czego służy ten malutki plik *.mds (który przyszedł wraz z obrazem ISO) ?
Który z nich wrzucić później na płytę?
Można wiedzieć jak?avg pisze:Tak, sam tak robię od dłuższego czasu
W winrar'ze zaznaczam ten plik *.iso , klikam "rozpakuj do" - i wyskakuje mi że "nie znalazłem archiwów w wybranych plikach i folderach"
(gdy "wejdę" do tego ISO w total-commanerze jest pusto)
http://brooce.pinkbike.com
żadnego nie wrzucasz na płytę.
Klikasz prawym na daemon tools'a w trayu /Wirualny CD/DVD (virtual cd/dvd) /urzadzenie 0 (device 0)/ zamontuj obraz (mount image).
znajdujesz obraz i dajesz otwórz. Jeśli nie masz tego urzadzenia 0, to ponizej masz 'określ liczbę napędów' (set number of device) - ustawiasz na jeden i wtedy robisz to co wyzej napisalem.
Teraz masz utworzony nowy wirtualny naped, na którym jest film. Otworz napęd jakims programem do filmow dvd i mozesz ogladac.
Jak chcesz nagrać na płytę, to tak jak już pisałem, użyj Alcohol120%. Tam jest opcja nagrywania z obrazu płyty (image burning). Wybierasz wtedy ten plik iso (albo mds, - bedziesz mógł wybrac tylko jeden z nich) i nagrywasz.
Plik .mds to jakies dane połączone z tym plikiem iso. Nie usuwaj go.
Klikasz prawym na daemon tools'a w trayu /Wirualny CD/DVD (virtual cd/dvd) /urzadzenie 0 (device 0)/ zamontuj obraz (mount image).
znajdujesz obraz i dajesz otwórz. Jeśli nie masz tego urzadzenia 0, to ponizej masz 'określ liczbę napędów' (set number of device) - ustawiasz na jeden i wtedy robisz to co wyzej napisalem.
Teraz masz utworzony nowy wirtualny naped, na którym jest film. Otworz napęd jakims programem do filmow dvd i mozesz ogladac.
Jak chcesz nagrać na płytę, to tak jak już pisałem, użyj Alcohol120%. Tam jest opcja nagrywania z obrazu płyty (image burning). Wybierasz wtedy ten plik iso (albo mds, - bedziesz mógł wybrac tylko jeden z nich) i nagrywasz.
Plik .mds to jakies dane połączone z tym plikiem iso. Nie usuwaj go.
http://chr.rybnik.pl
Moze ktos jednak wrzycilby na jakiegos rapida czy co? Albo chociaz wyslal mi zaproszenie;)
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!