Dystrybutor Nuke Proof w Polsce

GgG
moderator
Kontakt:

Dystrybutor Nuke Proof w Polsce

Post autor: GgG »

W końcu w naszym kraju mamy dystrybutora Nuke Proofa, czyli producenta mocnych, lekkich i nie drogich części. Dystrybucją zajmuje się Hadronsport, więcej informacji jest też na ich stronie internetowej. Nie chcę, żeby ktoś to potraktował jako reklamę, po prostu informuję.
kuciek40i4
Kontakt:

Post autor: kuciek40i4 »

uff nareszcie! Ciekawe jak z cenami będzie...
GgG
moderator
Kontakt:

http://www.hadronsport.com/index.php?ma ... nuke+proof

kuciek40i4 Tutaj masz ceny, ciekawe jeszcze jak będzie ze sprężynami, bo nie widać ich w ofercie.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

kuciek40i4 Masz podane na stronie. Ale szczerze mówiąc z pedałami to niezła wtopa cenowa bo to są po prostu HT z napisami Nuke'a a cenowo wychodzą o 30-35% drożej niż u dystro HT czyli Bluepilla. A obręcz też nie taka lżejsza od 721. Bo ta bez naklejek na 36 dziur też 570g waży więc sobie trochę posłodzili tym opisem ;D
No ale biznes is biznes hehe
GgG
moderator
Kontakt:

Bombell z tą różnicą, że np ma 4 łożyska, a ht dwa + ślizg. Ciekawi mnie jeszcze, jak jest z tymi sztycami lżejszymi od Thompsona ;)
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

Bombell ta obręcz nuke proofa (albo obręcz sun ringla z naklejkami nuke proofa) to jest to samo co mtx 29 którego można dostać taaaaniej :wink:
Sell: Rower - Intense M9
Bombell
Kontakt:

GgG
Bombell pisze:więc sobie trochę posłodzili tym opisem ;D
Teraz to się zastanawiam czy to jest słodzenie, oszukiwanie klienta czy manipulacja niejasnymi informacjami. Bo w jednym pedale są 2 łożyska i w domyśle ślizg i uszczelnienie jedno na stronę podejrzewam a nie dwa od każdej strony.
No czyli de facto nic nowego na rynek nie wchodzi :) No może oprócz piast i kierownic ;)
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Zajmowałem się kiedyś rozmowami z "nukiem" i ceny dla dystrybutorów nie są powalające (tzn wiadomo co należy doliczyć do ceny podanej przez producenta) Sprężyny wychodziły drogo jak na PL rynek, co nie znaczy że kupcy by się nie znaleźli...

Myślę, że Panowie z Hadronsport dobrze wybrali produkty do sprzedaży.
Bombell
Kontakt:

jasiek_krk pisze: Myślę, że Panowie z Hadronsport dobrze wybrali produkty do sprzedaży.
Co do piast i kierownic ok. Ale prawdopodobieństwo zakupu pedałów czy obręczy gdy pod nosem są o te 35% czy nawet tańsze dostępne jest raczej nikłe. Bardziej bym poszedł w coś czego u nas nie ma lub jest mało np. te sprężyny ti czy mostek/sztyca bo Thomson to nadal u nas rzadko spotykana marka w sklepach więc tu Nuke mógłby mu klientów podbierać.
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

jak zwykle u nas drozej niz w UK...jesli chodzi o male dosc tanie czesci to nie ma duzej roznicy i lepiej kupic w PL ale jak ktos chce grubsze zakupy robic np. komplet piast czy cos w tym stylu to juz bardziej oplacalne jest kupienie na CRC..
Wie ktos moze czy w Hadronie maja chociaz czesci zamienne do piast itp? tak jak na CRC?
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Oni wogole cos sprzedaja w tym sklepie? Wszystko tam jest drozsze 20-30% od innych sklepow/aukcji.
mike007
Kontakt:

Post autor: mike007 »

Marcio
Podaj mi, które rzeczy są droższe o 20/30% od innych sklepów?
Wszystkie rzeczy od polskich dystrybutorów mamy najwyzej w cenie detalicznej.
Nie od dzis wiadomo ze na allegro sa rzeczy taniej SRAMA, RS, AVIDA, SHIMANO bo nie sa z polskiej dystrybucji (a dystrybucja niestety jest traficzna - harfa).
XXX
Tak czesci zamienne tez beda ale dopiero przy nastepnej dostawie towarow. W tej chwili idzie kolejna czesc towaru, m.in. sztyce.
Bombell
W ofercie beda rowniez sprezyny tytanowe, nie wszystko jest dostepne w nuke'u od ręki.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

mike007 pisze:Wszystkie rzeczy od polskich dystrybutorów mamy najwyzej w cenie detalicznej.
Nie od dzis wiadomo ze na allegro sa rzeczy taniej SRAMA, RS, AVIDA, SHIMANO bo nie sa z polskiej dystrybucji (a dystrybucja niestety jest traficzna - harfa).
Co do shimano się nie zgodzę,bo ceny pl są porównywalne do crc, ale harfa mnie załamuje- często cena allegro jest porównywalna z ich pseudo hurtem, o braku złotych spinek od prawie pół roku już nie wspominając.

Co do nuke'a, mnie ta firma nie interesuje, bo jak słusznie stwierdzono ich pedały czy obręcze można mieć taniej.
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

mike007 Przegladnij ich oferte a potem zobacz ceny na allegro na aukcjach stacjonarnych sklepow. Wtedy sam sobie mozesz odpowiedziec.
GgG
moderator
Kontakt:

Marcio trochę offtopując to ja kupiłem tam kask przez allegro, był wtedy najtańszym spośród wszystkich wystawionych, obsługa była bardzo miła i konkretna, a towar był następnego dnia ;) I skoro piszesz wszystko, to sprawdzałeś każdą część jaką mają, czy 2-3?
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

XXX pisze:jak zwykle u nas drozej niz w UK...
no ale co ty sie dziwisz ?? dolicz sobie koszt dostarczenia towaru do polski, podatek, wat, jezeli poza UE to cło, nie wspominając juz o marzy, bo chyba nie wiezysz ze ktos bedzie cos sprzedawał za darmo.

Bombell pisze:Myślę, że Panowie z Hadronsport dobrze wybrali produkty do sprzedaży.
tez tak mysle.

Bombell pisze:Co do piast i kierownic ok. Ale prawdopodobieństwo zakupu pedałów czy obręczy gdy pod nosem są o te 35% czy nawet tańsze dostępne jest raczej nikłe. Bardziej bym poszedł w coś czego u nas nie ma lub jest mało np. te sprężyny ti czy mostek/sztyca bo Thomson to nadal u nas rzadko spotykana marka w sklepach więc tu Nuke mógłby mu klientów podbierać.
bombel, ja wiem ze te pedały mają straszne ceny ale jezeli juz chcesz byc dystrybutorem to wypadało by miec pełną ofertę produktow ( jak przystało na dystrybutora). Uwiez mi ze zawsze znajdą sie tacy ktozy będą chcieli miec pedaly NP, zwłaszcza te Ti.

Generalnie to ten sklep ma coraz lepszą ofertę z całkiem niezłymi cenami.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Różnica w cenie powinna wynosić ... 3 %. ( niestety na korzyść UK ). Wynika tylko w VATu ( reszta kosztów jest porównywalna, też płacą za dostawę, też zarabiają ( i to znacznie więcej niż w pl, bo płace są wyższe ), też płacą cło ).

ps wieRZysz, jak nie wiesz jak, to znajdź prostsze słowo bez "pułapek"
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

Steel2 roznica wynosi, 4.5%. Za jaką dostawę oni płacą??????? chłopie, Jak ty porownujesz dostawę krajową, a dostawę polska - anglia. W ogole co tu porownywac, anglia to inny swiat, inny rynek, wiekszy zbyt, a co za tym idzie nie muszą dawac takich marzy bo i tak wyjdą na swoim i nie porownuj czegos takigo jak CRC do polskich sklepow.

ps. nie kozacz ze masz mozille, bo leje na te twoje mądrowanie sie jaki z ciebie zayebisty polonista.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Koszty dostawy są niewielkie i rozkładają się na całe zamówienie. Wychodzą ułamki % ceny ( no chyba, że ściągasz kilka sztuk na krzyż, ale mówię o normalnym zamówieniu hurtowym ).

I nie pisz o konieczności wyższych marż, bo się wygłupiasz tylko. Chciał byś tyle zarabiać ile tam sprzedawca w sklepie. Więcej sprzedają ? Ok, ale koszty pracownika też są większe ( i to nie o kilka % ).

Po za tym, porównuje się to co jest dostępne. CRC jest tak samo ( a często i lepiej ) dostępne niż polskie sklepy.

Są przykłady polskich dystrybutorów jednoznacznie pokazujące, że można mieć w tej samej cenie lub nawet taniej. Więc jak się chce to się da.

ps. Głupoty wypisujesz i jeszcze się rzucasz ? Pogięło Cię ? Masz regulamin to go przestrzegaj. I nie trzeba być polonistą by błędów nie robić, po prostu trzeba używać mózgu. Spróbuj, to nie takie trudne i wcale nie boli. Nie umiesz po polsku napisać prostej wypowiedzi ? Nie pisz i tak widać nie masz nic sensownego do powiedzenia.

ps. Boisz się używać mózgu ? Użyj korekty pisowni, też się nada.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
ODPOWIEDZ