Siema. Słuchajcie mam problem z duro. Przez ostatnie dni amor mi strasznie ztwardniał :/ Co z nim jest nie tak?? Regulatory twardości nic nie dają. Na dodatek lewa goleń zaczęła świszczeć. Co robić?? Z góry dzięki za odpowiedzi.
kurde masz elastomer zrobilo sie zimno i ztwardnial wyjeb elastomer amor bedzie troche bardziej miekki niz byl gdy byl "normalny" a sfiszczy dlatego ze jest nieprzesmarowana u mnie tez swiszczy troche ...
stalowe golenie sie smaruje i czysci
teflonik i do roboty
a i proponuje go rozebrac i wyczyscic i obadac uszczelki
jak nie bedziesz konserwowal to uszczelki zakoncza zywot w expresowym tempie
dokladnie przesmaruj go wymien olej na zadszy ale nieprzesadz bo zacznie ci zygac :P a co do tych elastometrow to jeszcze nie jest az tak zimno zeby twardnialy narazie daj im spokuj chyba ze przesmarowanie i wymiana oleju niepomoze....
Robson to nie żadne bebechy. Jeśli Ci piszczy przy silniejszym ugięciu to poprostu wysechł Ci smar na uszczelkach!!! Wtedy jest większe tarcie i wogóle. Weź tam czegospsiknij i tyle. Niestety ten smar suntourowaski jest ch****wy i co jakiś czas trzeba tak robić. Za to ja mam inny problem mój ledwo żyjący ns ostatnio cossie bardziej rozpsuł bo przy lekkim jebnięciu coś pstrykło i kompletnie zmienił swą pracę :/ Nie wiem czy coś mu sie z tłumikiem nie stało bo zaczął strasznie mulasto chodzić :/ Czy ktoś też kiedyś miał coś takiego??? Amor z zewnątrz wygląda na cały tylko wtedy tak jak by coś sie spsuło w bebechach.