Napinacze Weeze

GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Fajnie że w Polsce mamy takich custowmowców :) Proponowałbym też troszkę rozszerzyć stronę internetową o jakieś dane, bo narazie jest tylko parę fotek, mail i waga napinacza, a aż prosi się o więcej.

A co do zbulwersowanych ceną - sam spodziewałem się trochę niższej, ale zobaczcie na przykład na części chris'a king'a - bardzo drogie, mało kto je ma, a jednak nikt nie płacze :)
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

ale raczej to było do przewidzenia ze cena bedzie w granicach 500zł . Przeciez to jest wkoncu karbon. Za takie rzeczy sie płaci .. niestety ; p
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
tooFATtoRIDE
Kontakt:

Post autor: tooFATtoRIDE »

Wszyscy mówią że zrzucanie wagi ma kluczowe znaczenie ale wydaje mi się strata wagi akurat w tym miejscu na rowerze ma zerowe lub minimalne znaczenie do właściwości prowadzenia roweru. Ani ma to miejsce gdzie dochodzi do działania znacznych sił odśrodkowych jak koła, ani pomaga w niższym umiejscowieniu środka cieżkości roweru.
Postawowa fizyka ma tu zastosowanie.

Zgodzę się jedynie, że takie bezwględne zrzucanie wagi ma sens w rowerach 4x gdzie wyścig trwa jakieś 30sekund, szansa uszkodzenia o kamienie raczej niska (no chyba na że na trasach 4x w typie tej z Fort William w Szkocji) a po starcie nie ma takich przyśpieszeń i hamowania jak ma to miejsce w DH.

Przyznam, że to jest fajny projekt dla roweru 4x ale w rowerze DH raczej bym tego napinacza nie stosował.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Napinacz został zaprojektowany pod kątem DH ( wyścigów ), choć oczywiście i od 4x się nadaje. Naprawdę trudno jest w niego trafić gdyż jest dość mocno osłonięty zębatką ( od dołu ), a i byle kamień spod kół nie robi na nim wrażenia.

Oczywiście kwestię wyboru pozostawiamy każdemu indywidualnie.

ps. strona jest cały czas przygotowywana i zmiany będą stopniowo wprowadzane. Wielkie podziękowania w tym miejscu należą się koledze KQ.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

tooFATtoRIDE pisze:Wszyscy mówią że zrzucanie wagi ma kluczowe znaczenie ale wydaje mi się strata wagi akurat w tym miejscu na rowerze ma zerowe lub minimalne znaczenie do właściwości prowadzenia roweru. Ani ma to miejsce gdzie dochodzi do działania znacznych sił odśrodkowych jak koła, ani pomaga w niższym umiejscowieniu środka cieżkości roweru.
Postawowa fizyka ma tu zastosowanie.

tooFATtoRIDE właściwie to mówisz logicznie tylko trzeba wytłuścić prawdę :)

w każdym rowerze urwanie 300g w miejscu suportu ma kolosalne znaczenie dla właściwości jezdnych maszyny...biorąc pod uwagę że adresatem jest zawodnik lub osoba świadoma umiejętności i chcąca posiadać lekki komponent zbicie set gram staje się intrygujące. Cena samego napinacza jest bardzo atrakcyjna więc w wielu rowerach znajdzie miejsce. Same obawy o uszkodzenie są zrozumiałe ale trochę na wyrost. Nawet jeśli rozwali się nieszczęśliwie jakiś egzemplarz to i tak nie zmieni to faktu że jest to obecnie najbardziej wypasiona i wylajtowana wersja napinacza do grawitacji !!
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Po przeczytaniu testu napinacza mozzarta w 43ride stwierdzam ze nie padlo tutaj podstawowe pytanie...czy ten napinacz łancucha bedzie trzymal dobrze łancuch? Zdziwilem sie ile tam bylo problemu z tym napinaczem(a tyle sie mowilo ze to samo co e13)...ja z swoim boxguidem nie mialem NIGDY problemu. Doslownie plug & play, co prawda jest brzydki i ciezki...ale dla mnie niedopuszczalne jest wydac na napinacz 300-500zl i jeszcze miec z nim problemy. Jak to jest z weeze?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

Schodek pisze:w każdym rowerze urwanie 300g w miejscu suportu ma kolosalne znaczenie dla właściwości jezdnych maszyny
rozbawiles mnie do lez
Pure Freeride
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Driver...chwila radości cenna jak diament, cieszę że z niej czerpiesz.. :mrgreen:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

quilong i właśnie po to są testy... napinacz Mozartta różni się po prostu tym, że pozwolił opisać cały proces powstawania/testów :)
43RIDE magazyn rowerowy
szustaczek
Kontakt:

Post autor: szustaczek »

nie mam nic do tego napinacza, podoba mi sie, cena nie najgorsza, ale tak teoretyzując ,moim zdaniem w okolicach suportu waga nie ma tak znaczenia bo jest nisko.... myśle ze lepiej skupiać się nad częściami które są wyżej, choć i tak to niewiele zmienia bo siądzie biker ważący 80 kilo i juz wszystko zalezy od tego jak on sie będzie zachowywal na rowerze, a i tak masa w najwiekszym stopniu oparta jest na korbie czyli w miejscu gdzie mamy swój wylajtowany napinacz.... roznica wagowa jest widoczna w tym przypadku tylko w wadze ogolnej roweru a nie wplywa na wlaściwości jezdne ( jesli nie mam racji to nie objezdzajcie mnie , bardzo prosze:D) jak dla mnie wazna jest waga kół, łącznie z oponami, bądź co bądź napinac ten to fajna biżuteria i jak kogos stac to niech kupuje:D pozdro i licze ze nie zostane zjechany z opinie:)
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
wojteqpiotrowski
Kontakt:

Post autor: wojteqpiotrowski »

napinacz wyglada naprawde ciekawie, myśle że trzeba juz zakładac skarbonke żeby na sezon było:) Chciałem jeszce pochwalic Weeze ze taką, jakby to powiedziec eleganDZką akcje promocyjną, chodzi mi o to że wszytkie podawane informacje pochodzą z pierwszej ręki od producenta, niema jakiś półsłUwek, plotek, przypuszczeń, wszystko jasno, klarownie! Gratuluję.

Będzie wersja na iscg old?
[s]avid elixir R komplet igła 500pln+[b]FOX 40rc2 nowy 3000pln[/b]
miecio000027
Kontakt:

Post autor: miecio000027 »

wojteqpiotrowski pisze:Będzie wersja na iscg old?
Gdzieś w marcu i tylko na specjalne zamówienie.
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

miecio000027...zawsze można adapter dokupić...ja zostawiam swój stary w ramie i czekam na napinacz...myśle że do wiosny dam radę :wink:
Radix
Magik125
Kontakt:

Post autor: Magik125 »

Steel, Ty żyjesz?
Kamil89

Post autor: Kamil89 »

Magik125 piękny post <3

bamix71 wiesz jak zrywasz każdy gram to po co masz kupić ten napinacz iz yskać z 30-40 na adapterze to mija się z celem :)
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

Magik125 ja by żył i bym o tym się dowiedział, była by prawdopodobnie nowa świeczka :)
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Magik125 Twój post jest co najmniej nie na miejscu. 12 lutego mija rok, możesz przejść się na cmentarz, postawić świeczkę i samemu sprawdzić.
Magik125
Kontakt:

Post autor: Magik125 »

Wybaczcie, dawno mnie tutaj nie było, a jak zobaczyłem posty Steel2 to się mega zdziwiłem, a nie popatrzyłem na datę.
Mervis
Kontakt:

Post autor: Mervis »

GgC, a pozwolę się zapytać, bo nie słszałem, co się stało steelowi2 ?
ODPOWIEDZ