Gadu-gadu co za .... komunikator

Kramon
Kontakt:

Post autor: Kramon »

i. nie wszystko odbywa sie automatycznie ;] Ale pomijająć że AQQ działa w przeciwieństwie do gg, to ma dużo fajniejsze i bradzo przydatne funkcje ;]

A i tak jak pisał Fujiibiker AQQ obsługuje jabbera czyli to samo co ICQ ^^

AQQ:
-gg
-jabber
-tlen
speedy
Kontakt:

Post autor: speedy »

Ja tam gg nie lubiłem nigdy:)
Z 2-3 razy miałem zainstalowane gg, ale jakoś mie nie przypadł do gustu.
Używam Tlena od chyba 5 lat i jestem zadowolony.
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

A mi tam to gg jakoś szczególnie nie przeszkadza, faktem jest, że M&M's podmienione pod emotki były totalnym dnem i porażką z ich strony, ale poza tym jakoś mnie nic nie denerwuje. Może to też dlatego, że tak naprawdę to za czasu na rozmowach przez internet nie spędzam :) Uważam, że gg już tak mocno zakorzeniło się w Polsce, że nie ma szansy, aby ludzie z niego zrezygnowali ;)
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

polecam www.adium.im z protokolem GG na Maćka
ewentualnie www.pidgin.im (Winshit Pingwin i Maciek)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

jest prosta recepta na Wasze problemy,nazywa sie konnekt.
korzystam z niego juz od dluzszego czasu i nie znane mi sa opisywane tu problemy ;).
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Jak macie takie problemy to zainstalujcie gg 7.6 i po problemie... ja mam i jestem zadowolony
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

piotrex pisze:konnekt.
Nie dochodzą na niego nr gg powyżej 17 000 000...
MLYNoBIKER pisze:gg 7.6
To samo tutaj.

Przetestowałem AQQ i jak na razie mi się podoba :D
Kramon
Kontakt:

Piotrex radze zmienić konnekta też używałem i mnie i mojemu koledze po około 3 miesiącach usuneło kontakty O_o i za kij niedało sie ich odzyskać pozatym w konnekcie nie można wysyłać obrazków co jest troche no wadą. Dla mnie jako iż jestem grafikiem potrzebuje czasem wysłać skrawek ekranu i w AQQ robi sie to genialnie.
Moskit
Kontakt:

Post autor: Moskit »

A ja się przesiadłem z GG na WTW ( http://www.k2t.eu/wtw/ )
baaardzo fajny i nie obciążający procka komunikator.
Bez reklam bez zbędnych pierdół...
Na forum fajne skiny :) Polecam...
KONIEC Z GG :]
mat13por
Kontakt:

Post autor: mat13por »

W AQQ masz wszystkie funkcje co w gg. Nie ma problemu z importem czy eksportem kontaktów z gg. Jedyny brak to gg radio, ale bez tego da się żyć :)

Używam AQQ już hmm.. Będzie już z 5/6 lat i ani razu mnie nie zawiodło. Z gg bardzo szybko zrezygnowałem..

W AQQ macie jeszcze wiele ciekawych wtyczek.

Polecam ! www.aqq.eu
Jaca.natka
Kontakt:

Post autor: Jaca.natka »

Ja używam gg 7 i wg mnie to najlepsza wersja tego komunikatora.
dziwi mnie tylko to że nikt z was nie używa SKYPE ;)
To też jest bardzo fajny komunikator, umożliwia rozmowy głosowe na bardzo wysokim poziomie, jest rozmowa tekstowa, wysyłanie plików to pikuś... i najważniejsze.. zero reklam ;) ja tam polecam wam zostać poprostu przy gg 7 i dodatkowo pobrać skype :) POZDROWER
Kramon
Kontakt:

Skype ma zostać zamknięty jakieś tam prawo złamali ;[
Pozatym w AQQ też da sie rozmawiać Jupi xD!

kurde gg znowu wyruszyło z reklamą i co jakiś czas wszystkie komunikatory crashuje ;[ które obsługują GG.

A pozatym znowu AQQ jest tak zmienne że shock!

A niema gadu radio bo jest AQQ radio ;] i jest nawet lepsze ;] codzienie słucham sobie Zetki albo RMFM czy też eski ;]
talib
Kontakt:

Post autor: talib »

Jeśli lekki komunikator bez reklam i z pełną obsługą gg to tylko WTW. Polecam sprawdzić:
http://www.k2t.eu/wtw/
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

KFP, ja tam już nie chcę żadnych Adiumów itp.. Używam od 3 lat systemowego iChata z transportem GG przez jabbera.. Żadnych reklam, wyskakujących okien.. Odpukać przez ten okres tylko raz jakiś problem z serwerem (transport przez maszyna.pl)..

Tak że GG i jego wersje mnie nie obchodzą a podobno ma wyjść oficjalna wersja na Maca, tylko nie wiem po co to komu..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
kamillr
Kontakt:

Post autor: kamillr »

ja używam GG Lite, żadnych reklam, żadnych zbędnych emotikon, mało zajmuje pamięci i na twardzieli i CPU, można sobie wszystko po swojemu ustawić - czcionki, kolory, co ma wyświetlać itd.
HiPhO
Kontakt:

Post autor: HiPhO »

kamillr W dobie 4 rdzeniowych procesorów, kilkunastu giga ramu oraz terabajtowych dysków za grosze, zapotrzebowanie na zasoby systemowe jakiegokolwiek komunikatora jest śmieszne :)
Co do GG, też używam wersji 7.x i nie ma w nim nic, co mogłoby denerwować. co do wiadomości od numerów >17M, to ha im w de.
Generalnie jak coś się komuś nie podoba, to zawsze może napisać swój komunikator i zbudować własną infrastrukturę
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

HiPhO... jak mi z turiona x2 2.0 zjada 30-70% to sory:D GG sie nie popisalo, a przesiadlem sie na 10 bo beta zjadala z 5%.. a potem zje**li:D

z ramu 4gb tez troche zjada...;)
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

ArthurGreen ale Adium nie ma reklam i do tego jest bardzo przyjemny w użytkowaniu :)

ps. tak czy siak trzeba przekonywać ludzi do Skype'a bo niestety wszystkie inne komunikatory po za GG8/10 czasami mają tak że niektóre wiadomości nie dochodzą :| i to nie wina komunikatorów a jeb*na firma od GG coś poprzestawiała że czasami wiadomości od i do użytkowników GG v8/10 nie dochodzą
Nerwus
Kontakt:

Post autor: Nerwus »

Ja posiadam windows 7 64bit, używałem gg7 ale miałem problemy, wiec zainstalowalem gg10. Po jakimś czasie jak gg10 działało w tle, zamulało mi tak procka że nie dawało się nic zrobić, a jak klikałem na info o nowej wiadomości to musiałem czekać chyba z pół minuty żeby się włączyło okienko rozmowy, po tym jak łaskawie się pojawiło to musiałem czekać aż załaduje wcześniejszą rozmowę z daną osobą. (żeby nie było mam Intel I5/ 4GB RAM).
Później testowałem różne komunikatory tlen/aqq/ i inne badziewia. Jednak aqq lubiło sobie crashować, tlen miał jakieś dziwne odchyły od czasu do czasu. Teraz używam WTW 2 i jest ekstra. Prosty, bez reklam i zbędnego badziewia, nie zamula CPU, służy tylko do komunikacji i tak powinno zostać. Duże możliwości modyfikacji wyglądu listy jak i okna rozmowy.

Więc jeśli ktoś posiada Windows 7 szczególnie wersje 64bit i ma problemy z tymi bardziej popularnymi komunikatorami to polecam WTW.
ODPOWIEDZ