Przetrzymywanie roweru w garażu

Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

To zaparkuj go w domu, albo rozbierz na czesci jak nie masz miejsca. Ile mozna rozkminiac nad tym samym :roll:
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

pozwolilem sobie odswiezyc temat.
dzisiaj wzielem swoj rower z garazu do domu, zeby go rozkręcic, przesmarowac i zwazyc częsci. Okazalo sie ze od mrozu ( najprawdopodobniej) wyciekl mi plyn hamulcowy przez tą dziurkę w zbiorniczku wyrownawczym, hamulce to J7 praktycznie nowki sztuki :///
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

mlynooo oddaj na gwarancje i po problemie.
mlynooo
Kontakt:

wojtasu pisze:mlynooo oddaj na gwarancje i po problemie.
gwary nie mam :D, poprostu je zaleje nowym dotem na nowy sezon :P
royal delfi
Kontakt:

Post autor: royal delfi »

nie możliwe żeby wyciekł ci olej z powodu mrozu... moi poprzednicy powiedzieli że zamarznie olej... Więc ja was się pytam kto wam takich bzdur naopowiadał ?! olej nie zamarza gdyż jest to mieszanina róznych substancji najwyżej może troche zgęstnieć lub zrobić się zawiesina... także miejcie spokojna głowe olej nigdy wam nie zamrznie !a co do opon... jak się o nie boicie to najwyżej sciągnijcie je z rowera i schowajcie do domu i problem z głowy ;) a co z uszczelkami ? ;p hmm... w autach uszczlkom nic się nie dzieje choć non-stop stoją na polu i są narażone na różne czynniki atmosferyczne... więc ROWEROWI STOJĄCEMU W GARAŻU NAWET W TEMP. 0 LUB TROCHE PONIŻEJ NIC ALE TO NIC SIĘ NIE STANIE ! Jeśli choć troche was uspokoiłem to się ciesze ! ;p
venon666
Kontakt:

Post autor: venon666 »

nic sie nie stalo moj nadal stoi w nieogrzewanym garazu dzis troche po sniegu pojezdzilem to trza bylo tylko troche zawieszenie przeregulowac bo olej zgestnial jaki to rower to opis jest w dziale rowery
mlynooo
Kontakt:

royal delfi a tobie o co chodzi ? mowisz ze ja glupoty gadam ?? chyba wiem co mi sie dzieje z hamulcami...

nie mowie ze mi go wycieklo nie wiadomo ile ale zbiorniczek wyrownawczy byl tlusty, na hamulcach jezdzilem 2 weekendy ( nowki sztuki), rower stal ze 2 miechy od tamtej pory, nie wiem od czego sam olej mogl wyciec. nie znam sie tez na fizyce ale chyba jak cos gestnieje to zwiększa objętosc ???

nie wiem czemu ale jak dla mnie wycieklo od mrozu, tyle w temacie.
szczerb_
Kontakt:

Post autor: szczerb_ »

mlynooo pomylił Ci się konkretny wyjątek z ogólną regułą:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Anomalna_r ... lność_wody

Nawet "na chłopski rozum" można obczaić, że jak coś jest gęste to jest tego więcej w danej objętości - czyli jak gęstnieje bez zmiany liczby cząsteczek to zmniejsza objętość.
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
kamillr
Kontakt:

Post autor: kamillr »

Całe życie trzymam rower w garażu, czy jest 0 stopni czy -20, jedyne co zauwazylem, to to, że olej tak zgęsł w amortyzatorze, że ledwo chodził, reszta ok.
ODPOWIEDZ