Rodzaje nart
Kramon umilknij jesteś intruzem na tym forum,nikt cię nie lubi a wpychasz się na silę.
A jeśli chcesz się po ścigać to proszę bardzo .Ciekawe gdzie się nauczyłeś jeździć ?W takim razie wbijaj na Krynice albo Wierchomle.Aha jeszcze jedno możesz dać swoje zdjęcie ?Ciekawe jestem jak wygląda tak tępa osoba jak ty
A jeśli chcesz się po ścigać to proszę bardzo .Ciekawe gdzie się nauczyłeś jeździć ?W takim razie wbijaj na Krynice albo Wierchomle.Aha jeszcze jedno możesz dać swoje zdjęcie ?Ciekawe jestem jak wygląda tak tępa osoba jak ty

-
- Kontakt:
Mi sie wydaje ze uzytkownika "Kramon" powinno sie karac ostrzezeniami za ta gramatyke bo to jest tragedia. Jezeli Kramon nie jestes pewien jak sie cos pisze , wpisz sobie to slowo w google a tam powinno Ci wyskoczyc jak sie pisze to slowo. Chlopie , no prosze Cie...
borczu jezeli uwazasz ze masz umiejetnosci wystarczajace , umiesz szybko i "mocno'' cisnac narte to idz w strone komorki. To bedzie najlepszy wybor , wedlug mnie.
borczu jezeli uwazasz ze masz umiejetnosci wystarczajace , umiesz szybko i "mocno'' cisnac narte to idz w strone komorki. To bedzie najlepszy wybor , wedlug mnie.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Jeśli nie rozróżniasz nawet oznaczeń nart to na 99% nie masz co się pchać w komórki, nawet najwyższe race'owe mogą być dla ciebie zbyt wymagające. W większości przypadków umiejętności idą w parze z wiedzą teoretyczną i jeśli jesteś zupełnie zielony w kwestii wyboru nart, to narty zawodnicze nie są raczej dla Ciebie. Oczywiście mogę się mylić, podaj swoją wagę,a najlepiej pokaż film, lub chociaż zdjęcia z jazdy. Niestety coraz częściej na stokach widać osoby na różnych race'owych deskach jadące ześlizgiem, a czasem nawet zsuwające się na nartach ze specjalnie stępnionymi krawędziami 

-
- Kontakt:
W sumie to wszystko zalezy kto gdzie smiga. Jak jezdzisz duzo po muldach i ogolnie po slabo przygotowanych trasach to ja bym sie nie pakowal w twarde narty. Sam mam RCki i SCki, do tego twarde buty i na muldach ciezko jest smigac, nogi strasznie szybko padaja :P Dlugosciowo powinienes brac ok 160-165cm, ja mam 155tki na 180 wzrostu i jest ok (RC), SC 175cm.
-
- Kontakt:
zastanów się jeszcze nad jednym (pisze bo nie wiem czy już jeździłeś na modelach zawodniczych czy nie)borczu
Twarde narty dają dużo frajdy. Pytanie czy przez cały dzień na stoku chcesz "walczyć" przykładając się w każdym zakręcie i kładąc się na tyle ile to możliwe (jednym słowem wyciskać z Siebie i narty 100%). Jeżeli nie jesteś dobrze przygotowany to taka jazda szybko Cie wykończy.
Mam znajomego który na co dzień bawi się najwyższym modelem RC4. W połowie dnia na stoku, zwykle zamieniamy sie nartami, on odpoczywa bawiąc się na moich miększych "instruktorskich" nartach a ja nam wiele radości z "walki".
mam nadzieję, że wyraziłem jasno to o co mi chodziło

15 lat na nartach i takiej bzdury jeszcze nie słyszałem. Wiesz co to lód na stoku? życzę powodzenia... Wujek Google pomoże Ci znaleźć informacje o tym do czego jeszcze przydają się ostre krawędzie.Kramon pisze:ale nie zaostrzone kanty przez co przy chamowaniu niemam problemów
ps: Nie wiem jak jeździsz ale jeżeli tak jak piszesz....
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
no wlasnie , trzeba tez flexu wysokiego w butach. Jezeli jezdzisz glownie w Polsce to buty z wysokim flexem + komorki zmasakruja Cie bo przy tych trasach jakie mamy w pl , chodzi mi o mega sporo muld itd. to nie dasz rady jezdzic przez caly dzien bo poprostu nogi Ci padna.
GG:13430637
Niestety trzeba się liczyć z tym, że mając buty o wysokiej twardości ( ja używam 120 ), długie zjazdy są dość problematyczne i po każdym zjeździe natychmiast rozpinasz klamry. Zestawy zawodnicze lubią jazdę krótko, konkretnie i ostro, inaczej są męczące.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
-
- Kontakt:
Jeśli jedziesz szybko i skręty robisz bardzo łagodne i długie po to tylko co jakiś czas wyminąć ludzi oraz żeby sobie tak lewo prawo to jak wpadniesz na lud to naprawde nierobi to różnicy... Co innego jeśli trasa jest zatłoczona i jest oblodzone to wtedy faktycznie ostre krawędzie sie przydadzą ale takto jest cool można sie bawić ^^ ale trzeba czuć narte ;]Kramon napisał:
ale nie zaostrzone kanty przez co przy chamowaniu niemam problemów
15 lat na nartach i takiej bzdury jeszcze nie słyszałem. Wiesz co to lód na stoku? życzę powodzenia... Wujek Google pomoże Ci znaleźć informacje o tym do czego jeszcze przydają się ostre krawędzie.
ps: Nie wiem jak jeździsz ale jeżeli tak jak piszesz....