Świat ich pokochał - NS bike 2010 Pink link

erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

aha, rozumiem ze proponujesz ze mamy jezdzic na chinskie targi i kupowac okazyjnie 10 nieklejonych aluminiowych ram. Pozniej przerabiac je na stalowe, obklejac naklejkami ns bikes i przywozic w walizce do Polski.

Po drugie co ma jakas wyprzedaz na targach rowerowych gdzie prawdopodobnie pozbywaja sie ram za grosze bo nie oplaca sie im wiezc ich z powrotem na drugi koniec Chin do produkcji? Pod koniec targow Eurobike bardzo czesto mozesz dostac ramy czy czesci od producentow z dalekiego wschodu za darmo. Juz widze jak cale dh-zone leci :wink:

genialne, tyle ze po pierwsze zaden z naszych produktow nie pochodzi z Chin. Dopoki nie jestes koorporacja i nie masz swojej wlasnej fabryki na miejscu i nie spedzasz tam 100% czasu - dopoty w Chinach nie masz zadnej kontroli nad produkcja.

po ktores tam - mozna bylo kupic 10 ram? Niesamowite. Polecam. Sprobuj zamowic 10 ram. Napisz maila do producenta. Jest duza szansa ze wysle Ci te 10 ram jako probki handlowe i zrobisz kariere na allegro :) Jesli ramy przejda przez cło :*

mysle ze takie porównania mają sie jak piernik do wiatraka. Rozumiem ze 50us$ to oszt produkcji najlepszych Foesów, Speców, Giantów do reeride / dh :)
dupa.
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

forum pełne teoretyków i osób wiedzących wszystko :)

aż zadziwiające jest, że każdy z Was nie ma swojej firmy handlującej jakimikolwiek produktamii z Azji :) NS zrobił biznes, wybił się, ma klientów którzy go kochają i nie wiem czemu niektóre posty są przepełnione zazdrością? czy jak to nazwać ... osobiście miałem okazje mieć kilka ich produktów i jak na cenę w jakiej je nabywałem były na prawdę solidne. Nie miałem również problemów z uznaniem mojej gwarancji - piasta tylna została naprawiona (nie wymieniona, co wskazuje na to że jednak wbrew temu co ktoś wcześniej pisał, nie do końca nie mają żadnych tzw. narzędzi w Polsce a gwarancje uznają bo nie mają jak sprawdzić co jest na rzeczy i wszystko co uznane wymienia się na nowe) w Polsce w przeciągu tygodnia.

niektórzy zachowują się jakby kupowali części oceniając je przez pryzmat czasu jaki spędzili nad nimi projektanci - nawet gdyby to co piszecie było prawdą, że ramy "składa się z części", to przestaniecie je kupować? nagle okaże się, że części które ceniliście straciły na wartości, zaczęły pękać i niemalże śmierdzieć? nie rozumiem Was ludzie - coś jest solidne, to mogą to z papieru nawet wycinać, jeśli tylko jest warte uwagi. Najbardziej cenioną przez koneserów kawę produkuje się z nasion kawowca wyciąganych z (za przeproszeniem) gówna lisa, bo chyba dla tych znawców efekt liczy się najbardziej. Ale to już skrajny przypadek.

Czemu w Polsce każdy twierdzi, że może wszystko? Skoro świat pełen jest banalnych pomysłów na świetne interesy to czemu ich nie prowadzicie? Gadacie i nic z tego nie ma, a tylko nerwy sobie niszczycie. to jak rozmowa polskich żuli pijących wino pod sklepem, widzących bogatego sąsiada. ile razy sami słyszeliście komentarz takich ludzi o treści - a co to za sztuka robić to co on robi, robi to tak i tak i ot cała filozofia. Ludzie nikt Wam nie broni zrobić tego samego! Dużo gadania, mało działania, a krowa co najgłośniej muczy najmniej mleka daje. Powodzenia w interesach dla każdego kto ma swój cudowny pomysł na własną działalność.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

erenes no to musieliście mieć tłusta polewkę z tematu jeśli zdecydowałeś się na udzielanie na forum :twisted:

...jeśli robienie części i rowerów to takie proste i tanie bo na Tajwanie to niech każdy sobie sam zrobi dobrze...

...potraficie tylko liczyć cudze pieniądze a sami nic nie potraficie zrobić samemu...

... ktoś kto siedzi w temacie nie pisze bredni na temat w którym siedzi...

...jak NS zły,drogi i plastikowy to zawsze można kupić coś innego...gorszego,droższego i mniej trwałego...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
maciej177
Kontakt:

Post autor: maciej177 »

Ns którego tutaj macie na foto, to nie jest ten na którym będzie jeździł Martin, na stronie Ns'a możecie coś na ten temat znależć. A tu cytat "rama ful suspension przedstawiona na targach to wersja freeride dla zwykłych śmiertelników: rama do slopestyle sygnowana przez Martina Soderstroma będzie zupełnie inna"
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Temat został wyczyszczony z postów nie nie wnoszących nic poza wzajemnymi przepychankami
Każdy następny post w stylu kto ma ile cześć z chin itp również poleci.

Ma być o ns'ie 2010, jeśli ktoś ma jakiekolwiek ale co do jakości to niech wypowie się konkretami co do PRZYSZŁOROCZNEJ kolekcji

A i wszelkie ewentualne zażalenia proszę kierować na PW, bo takie posty też będą traktowane jako nie na temat
Schodek
Kontakt:

Świetnie świetnie, tak się kończy ciekawe tematy...
Kamil89

Post autor: Kamil89 »

Erenes ja nie mówie ci tego że masz przywoźić ramy z chin a odnośnie tego że'' nie masz swojej wlasnej fabryki na miejscu i nie spedzasz tam 100% czasu - dopoty w Chinach nie masz zadnej kontroli nad produkcja. '' nie uważam tak kazda produkcje kontroluje inspektor który mowi ci co nie zgadza sie z wzorami przedstawionymi chyba że nie masz 'agenta' ale bez tego nie da robić sie z chińczykami interesów inspektor porównuje to co było z tym co jest w fabryce no i masz swoje własne 'wzory' czyli w wypadku rynku rowerowego Prototypu . Jeśli chodzi o temat to NS jest firma którą szanuje i nic do nie nie mam sam podiadałem wasze ramki piasty itp. i byłem z tego zadowolony i ciesze sie z tego że chłopaki z zajawki zrobili interes to sie liczy robią co lubią (chyba)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Kamil89
"Made in Taiwan
Designed in Europe"
Więc odczepcie się od Chińczyków ;D
Schodek
Kontakt:

... a ja czekam na nowe platformy NSa, wiem że cena będzie super przystępna, zanosi się na HIT rynkowy..a jak jeszcze zrobicie naprawdę grube, grube gripy to będzie cudnie :twisted:
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Schodek no przydały by się grube gripy... bo jak narazie na Polskim rynku mamy mały wybór "grubasków" ... Odi , Sunline to z tych częsciej spotkanych... z chęcią bym kupił jeśli cena byłaby porównywalna do Sunline'ów.

Co do pedałów to jeśli będzie to hit(dobra jakość / dobrą cene) to kupię na 100 % bo właśnie czekam na nowości w dziedzinie pedały :wink:
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

wojtasu, Schodek, Primo Corey Martinez. A jak nie to sobie grubo owijką owińcie :mrgreen:
erenes
Kontakt:

Mała reklama, a tak w zasadzie to moje nowe kółka 24" do streetu:
Obrazek
Obrazek
dupa.
akSiorek
Kontakt:

Post autor: akSiorek »

erenes ładne, jakie to szprychy ?
erenes
Kontakt:

szprychy to DT championy (pierwszy raz w zyciu mam czarne, zawsze bralem srebrne ze wzgledu na cene). Ale tym razem nei chcialem zepsuc wygladu kol (choc lubie kola na srebrnych i ogolnie nigdy nie patrzylem na kolory czesci, bralem cos co bylo).

DT champion 2.0 + nyple 14mm Sapima. Po pierwsze wolę dluzsze nyple. Po drugie wole 14m Sapima ponad dluzsze DT (zwykle maja 12, dluzsze chyba 14 albo 16). Sapimy wydaja mi sie trwalsze mniej sie zjezdzaja dobrym kluczem, mnij zrywaja jak juz kolo jest stare. Pozatym inaczej leza w obreczy. Dt lezy pod katem prostym i czesto jest przelamanie nypel/szprycha co utrudnia podciaganie. Sapim lezy w jednej linii ze szprychami. Albo tak mi sie wydaje :)

24" na 3 krzyze, przod 238, tyl 236mm.
dupa.
ODPOWIEDZ