Gogle do kasku Earth Works Nuke
Gogle do kasku Earth Works Nuke
Witam, jestem od niedawna posiadaczem kasku Earth Works Nuke, i mam mały problem, bo nie wiem jakie gogle kupić, tak aby pasowały do kasku, i nie parowały. Mój max budżet to 130zł.
Co według was było by dobre?
Co według was było by dobre?
-
- Kontakt:
moge powiedziec Ci jakie gogle na pewno do niego pasuja, z tych ktore sam w nim dotychczas uzywalem: Smith, Scott 89, Fox Main Pro. przy czym kazde z nich paruja, jedne mniej, inne bardziej. mysle ze jesli chcesz miec kompletnie nie parujace, to szukaj z podwojna szybka lub jakies narciarskie (wiem, ze w takich ludzie tez jezdza) ale z tymi ostatnimi roznie bywa w kontekscie pasowania do FF. ze wszystkich ktore wymienilem, tylko foxy lekko wykraczaja ponad 130zl.
-
- Kontakt:
ok, dzięki za pomoc, jutro coś pomyślę, i coś będę musiał zakpić
Bo po śniegu bez gogli to troszkę lipa :/
Co do tych parujących szybek, mój kolega posiada gogle Scott'a z podwujną szybką, i jeszcze się mu nie zdarzyło żeby sobie podczas jazdy, czy tam wprowadzania zaparowały. Bardzo fajna rzecz, tylko że gogle ponad 200zł ...

Co do tych parujących szybek, mój kolega posiada gogle Scott'a z podwujną szybką, i jeszcze się mu nie zdarzyło żeby sobie podczas jazdy, czy tam wprowadzania zaparowały. Bardzo fajna rzecz, tylko że gogle ponad 200zł ...
-
- Kontakt:
po pierwsze:
wiekszosc chyba gogli z podwojna szybka nie paruje wogole. ale dolicz sobie koszt np dokupienia takiej szybki gdy porysujesz ja, peknie, lub jakkolwiek ja uszkodzisz, chociazby nieumyslnie klamka hamulca od trzymania kasku razem z goglami na kierownicy (przerabialem ten temat)
po drugie:
jak wyprowadzasz rower na gore, to zdejmuj gogle z kasku, razem w kaskiem, a najlepiej w ogole z siebie. wiadomo, ze zalezy to od temperatury w jakiej jezdzisz, wilgotnosci powietrza i jak bardzo sie pocisz/oddajesz cieplo.
wiekszosc chyba gogli z podwojna szybka nie paruje wogole. ale dolicz sobie koszt np dokupienia takiej szybki gdy porysujesz ja, peknie, lub jakkolwiek ja uszkodzisz, chociazby nieumyslnie klamka hamulca od trzymania kasku razem z goglami na kierownicy (przerabialem ten temat)
po drugie:
jak wyprowadzasz rower na gore, to zdejmuj gogle z kasku, razem w kaskiem, a najlepiej w ogole z siebie. wiadomo, ze zalezy to od temperatury w jakiej jezdzisz, wilgotnosci powietrza i jak bardzo sie pocisz/oddajesz cieplo.