Gogle do kasku Earth Works Nuke

matrix506
Kontakt:

Gogle do kasku Earth Works Nuke

Post autor: matrix506 »

Witam, jestem od niedawna posiadaczem kasku Earth Works Nuke, i mam mały problem, bo nie wiem jakie gogle kupić, tak aby pasowały do kasku, i nie parowały. Mój max budżet to 130zł.
Co według was było by dobre?
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

moge powiedziec Ci jakie gogle na pewno do niego pasuja, z tych ktore sam w nim dotychczas uzywalem: Smith, Scott 89, Fox Main Pro. przy czym kazde z nich paruja, jedne mniej, inne bardziej. mysle ze jesli chcesz miec kompletnie nie parujace, to szukaj z podwojna szybka lub jakies narciarskie (wiem, ze w takich ludzie tez jezdza) ale z tymi ostatnimi roznie bywa w kontekscie pasowania do FF. ze wszystkich ktore wymienilem, tylko foxy lekko wykraczaja ponad 130zl.
venon666
Kontakt:

Post autor: venon666 »

paruja jak rower dygasz pod gore jak grzejesz w dol nie ma tego problemu ale jak w gore ciagniesz rower to trza gogle zdjac i po problemie ja uzywam Fox main pro z kaskiem uvex kumpel z kaskiem earth worksa uzywa Smith
=disbrainer=
Kontakt:

venon666 pisze:paruja jak rower dygasz pod gore
to dosc oczywiste ze nie paruja jak jedziesz;) przynajmniej sam w zadnych nigdy tak nie mialem.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Ja od siebie polecę Scott 89Xi. Na prawdę dobre i nie parują przy dłuższym postoju. Czy pasują do EW to nie dam sobie ręki odciąć, ale widzę, że =disbrainer= je wymienił więc chyba będzie dobrze :D
matrix506
Kontakt:

Post autor: matrix506 »

ok, dzięki za pomoc, jutro coś pomyślę, i coś będę musiał zakpić :) Bo po śniegu bez gogli to troszkę lipa :/
Co do tych parujących szybek, mój kolega posiada gogle Scott'a z podwujną szybką, i jeszcze się mu nie zdarzyło żeby sobie podczas jazdy, czy tam wprowadzania zaparowały. Bardzo fajna rzecz, tylko że gogle ponad 200zł ...
=disbrainer=
Kontakt:

po pierwsze:
wiekszosc chyba gogli z podwojna szybka nie paruje wogole. ale dolicz sobie koszt np dokupienia takiej szybki gdy porysujesz ja, peknie, lub jakkolwiek ja uszkodzisz, chociazby nieumyslnie klamka hamulca od trzymania kasku razem z goglami na kierownicy (przerabialem ten temat)
po drugie:
jak wyprowadzasz rower na gore, to zdejmuj gogle z kasku, razem w kaskiem, a najlepiej w ogole z siebie. wiadomo, ze zalezy to od temperatury w jakiej jezdzisz, wilgotnosci powietrza i jak bardzo sie pocisz/oddajesz cieplo.
ODPOWIEDZ