OMEN "VIGO" co to będzie !!

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

szczerb_ mozliwe ale ja w te moduły wierze mniej wiecej tak samo jak robienie grafiki 3d poprzed rendery w solid edge ;) Abaqusa nie ruszalem nawet i nie wiedzialem, ze nawet na moim durnym kierunku mialby zastosowanie jakby tematy prac z akustyki nie byly o zatyczkach do uszu ;)
szczerb_
Kontakt:

Post autor: szczerb_ »

Spaced też w sumie niczego takiego za bardzo nie ruszałem (tzn. przez chwile z racji zajęć używałem AutoCAD'a, edge'a i opery ale już nawet nie pamiętam konkretnie jakie co miało możliwości). Dlatego też tylko wspominam, że "coś kojarze" :)
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Bardzo sympatycznie to wygląda :)
Jakoś się nie doczytałem... to alu czy stal?
Zdecydowanie potrzebny jakiś zgrabny błotniczek, bo damper będzie cierpieć ;)
A jak z dostępem do regulacji? W DH Teamie był z tym problem...
Może HA powienien być bardziej płaski, by podążać za najnowszymi trendami ;) np. 64*
pozdro

frango
Śledziu
Kontakt:

Post autor: Śledziu »

frango, z tą wagą i takimi profilami to widać że to alu.

[url=http://slopestyle.pl]Slopestyle.pl[/url] - [b]Magia rowerowej ekstremy[/b]
Spaced
moderator
Kontakt:

Śledziu jak sie waga sugerujesz to sobie przypomnij ile superco z true temper steel wazylo ;)
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

estetycznie, skromnie, główka trochę pionowo wygląda jak na 65 chyba że na foach ma inny kąt, może to złudzenie...

kiedy jakieś recenzje?
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Śledziu
Kontakt:

Post autor: Śledziu »

Dxx pisze: Śledziu jak sie waga sugerujesz to sobie przypomnij ile superco z true temper steel wazylo
O czymś takim i innych brooklinopodobnych? Szczerze nie jestem w stanie znaleźć na szybkiego jakiejś konkretnej wagi dla superco, ale pamiętam że podobny (w pewnym stopniu) Race Link Brooklyna waży 5,5 kg :D

[url=http://slopestyle.pl]Slopestyle.pl[/url] - [b]Magia rowerowej ekstremy[/b]
Spaced
moderator
Kontakt:

Śledziu superco 3.3kg bez dampera ;)
Anałana
Kontakt:

Post autor: Anałana »

kat glowki jest na 65st. geo jest raczej na techniczne trasy. ale przy duzych predkosciach zachowuje sie bardzo stabilnie, nie jest zanadto nerwowy. Rura sterowa jest bardzo krotka dlatego mozna wyciagnac na lagach amora, niestety zabieg taki o pare mm podniesie kiere( ale mozna zastosowac kiere Flat). Co do wysokosci suportu.. wysokosc 355mm uwazam za bardzo radyklana wysokosc a raczej "niskosc" i jest duze ryzyko katapultowania sie przez kiere z powodu tej wysokosci. Choc przy tych punktach i 365mm nad gleba jest spory zapas, wiec mozna sie jeszcze zawsze pobawic.
OMENRACING
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

Anałana pobawić?? To ja prozĘ ale na tym ma sie niby ktoś bawić latać czyli?? Bal bym sie trochę, jak już DH to zostanmy przy tym a nie robienie uniersalnosci z czegoc co nie może być takie, przykład dam vp-free rama do wszystkiego i do nieczego w dosłownym tego słowa znaczeniu i tu nie mówię tylko o zamulastym vpp;]
Karpiel i Duncon to moje zycie
Spaced
moderator
Kontakt:

Anałana do niskiego supportu mozna sie przyzwyczaicc ;)

Nie myslales o wpakowaniu głowki 1.5? Daje to moziwosc wpakowania bardzo niskich sterów i dla tych ludzi co chca inna geo jest mozliwosc dania redukcji pod kątem.
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

Spaced edytuje dla ciebie, pisze na iphonie i fakt nie wiem co napisałem ;) Nie dpkuczaj ludzią, ważne że pomysły a możliwe że jednak suport może być wysoko, wszystko wyjdzie w praniu

Jeszcze raz przeraszam ze wyszło zdanie głupie ale ipod sam sobie dobiera słowa jakie według niego chciałem napisać ;(
Karpiel i Duncon to moje zycie
Spaced
moderator
Kontakt:

war23 nie wiem co do mnie mowisz bo to zdanie jakies nieskladne jest ;)
miecio000027
Kontakt:

Post autor: miecio000027 »

war23 popieram kosmicznego. Twoje posty trzeba czytać po trzy razy żeby coś z nich zrozumieć.
Spaced
moderator
Kontakt:

war23 teraz rozumiem co piszesz i nikomu nie dokuczam tylko dyskutuje nad rama. Byloby nudno jakby kazdy wrzucal koment "no spoko" ;) Ja tam projekt z calej sily popieram bo nawet jesli nie wszystko mi podchodzi to innym moze, a i konkurencja na rynku zawsze dobra jest.

btw. co sie z wami mlodymi dzieje, zabronic wam tych iphonow powinni :P
Anałana
Kontakt:

slowo pobawic mialo byc w " ". chyba za bardzo sloganowo to powiedzialem. Wiekszosc z Was znam z zawodow i wiem jaka jest atmosfera na nich. Jest luzno ale profesjonalnie, dlatego tez do rozmow z Wami podchodze luzno, lecz do samego juz Omena bardzo powaznie i profesjonalnie. Cenie kazda sugestie, doswiadczenia innych zawodnikow, gdyz to wlasnie dla Was ja robie. Kazda zmiana w geometri ramy lub czegokolwiek innego wiaze sie z zmiana praktycznie calej ramy,a co za tym idzie- bardzo duzo pracy trzeba w to wlozyc. Nie robie ram za kare. Sprawia mi to duza przyjemnosc i dlatego tez mam duzo satysfakcji jesli moge ja dopracowaywac w najmniejszym szczegole.
OMENRACING
Spaced
moderator
Kontakt:

Anałana spoko, spoko. Dlatego glowke sugerowalem bo zawsze mozesz tam nawet fabryczna regulacje zrobic i wtedy bedzie dodatkowy fajny element w ramie, a tyle pracy co powazne zmiany w geo ci to nie przysporzy ;) Mam nadzieje, ze sie jeszcze zlookamy na zawodach bo fajnie by bylo produkcyjny model live zobaczyc. Ogolnie powodzenia ci życzę i w sumie gratuluje bo wlasna rama to jest skarb ;)
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Główka 1,5cala to też jest dobry pomysł zawsze parę milimetrów można zbić na sterach ;)
Tak naprawdę to największą "wadą" (jak dla kogo) tej ramki to jest zbyt wysoko umieszczony suport. Przy obecnych trendach 366mm na ziemią to jest niemalże kosmos :D Jeszcze jest kwestia pracy zawieszenia, ciekawe jak to pracuje? Chciałbym kiedyś dosiąść takie vigo i protestować :D Ale obstawiam ze z elką będzie baardzo ładnie pracować sam damper to klasa sama w sobie :D
Interesuje mnie jeszcze jak został zbudowany pływający zacisk, na jakim łożysku został osadzony ?? Czy nie będzie łapał po kilku miesiącach luzów ? Albo co gorsza nie wygnie sie tak jak to kiedyś zdarzyło mi sie w chumbie... czy może ramka będzie mieć taki standardowy luz na pływającym zacisku tak jak to jest w tych starszych stabach ??
Gdzie będą ramki spawane, w mielcu ??
Jesli będą ładnie wykonane to na pewno ramki znajdą swoich odbiorców bo szata graficzna wygląda bardzo interesująco ;)
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
Anałana
Kontakt:

wysokosc suportu jest tez podyktowanatym ze w SAG'u i jego granicznych jest neutralny wplyw napedu na zawieszenie . Plywajacy hamulec w prototypie po dopracowaniu dzialal wysmienice, nic sie nie gielo.
OMENRACING
ODPOWIEDZ