Kierownica do FR

Fallout
Kontakt:

Post autor: Fallout »

Chłopaki, nadal nie wybrałem jeszcze kierownicy. Wszyscy namawiają mnie żebym kupił sunline`a v1, ale ona ma wznios 19 mm. Nie wiem czy to nie bedzie dla mnie za mało. Nie ma możliwości wypróbowania tej kiery. Z tego co widze każdy przerzuca się na niski wznios, ale to raczej chyba racingowy styl ? Co polecicie ?
szustaczek
Kontakt:

Post autor: szustaczek »

niski wznios to nizej kokpit a to sie przeklada znowu na wygodę przy jezdzeniu

ja mam ns mutha hucka i jestem bardzo zadowolony, swoje wazy ale jeest sztywna i tania:)
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

Montuj sunline v1...ja mam w Swoim rowerku i jest ok!rowerek typowy do fr...kiera jest spoko i jeżeli będe zmieniał to na czerwonego sunline v1 lub atlasa fr w kolorze red :wink:
Radix
venon666
Kontakt:

Post autor: venon666 »

Fallout
Kontakt:

Jeśli brałbym sunline`a to pewnie tego http://www.rowerowy.com/czesci/kierowni ... ownicav1le
Zastanawiam się czy poprostu nie będę haczył kolanami o kierownicę jeśli będzie niższy wznios, może to tylko złudzenie. Może skoro rower ma być stabilniejszy to wziąć tą 19mm sunlinea ?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Fallout to zalezy jak jezdzisz, do jakiej wysokosci amora i kata głowki w ramie boto wszystko ze soba gra. Ogolnie im bardziej płasko na głowce tym bezpieczniej ci dac ciezar do przodu, podobnie im wyzej amor tym nizsza kiere dawaj.
A co do jazdy to zalezy jak jezdzisz? Ciezar dajesz czesto do tyłu? Lubisz manuale? Jak tak to taka kiera na pewno ci to utrudni ale jak jezdzisz bez gibania sie na rowerze to bedzie git.
Fallout
Kontakt:

Ramka banshee scythe 15,7" z manitou travisem single 180 z przodu jeśli to istotne. Czasem przy jakiś dropach ciężar daję do tyłu, manuale raczej rzadko, a co rozumiesz przez gibanie na rowerze ?:D
Spaced
moderator
Kontakt:

Fallout wlasnie jazde bardziej z tyłu i przerzucanie ciezaru tu i tam. Jak nie bawisz sie w około parkowe zabawy ala walle, bardziej pionowe hopy etc to ja bym ryzykował. Szeroki w barkach jestes?
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

Spaced ee tam szerokie barach konusik hahah ^^ pozdrawiam pana bo z nim dawno nie gadalem ^^

Ja polecam syncrosa bułką cf jeszcze raz bo kiera świetną jest, nie kupiłem od tego pana miecia ( oponki masz Dalej?) ale w sklepie normalnie zadowolony bardzo, a w sumie ja bardziej na fr sie nastawialem i 15 metrowe gapy, przelot za bardzo na płaskie trzyma pięknie dalej ;)
Karpiel i Duncon to moje zycie
Fallout
Kontakt:

Spaced W barkach raczej w normie, czasem poprostu na jakas przeszkodę wskoczę itp.
Fallout
Kontakt:

Czy duzo ciezej unosi się przód roweru w przypadku kierownicy o mniejszym wzniosie ? Mam obecnie ns bad mame i zastanawiam się baardzo mocno nad sunline`em v1..
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Fallout pisze:
Czy duzo ciezej unosi się przód roweru w przypadku kierownicy o mniejszym wzniosie ?
raczej nie... trochę się przyzwyczaić trzeba tylko.
Mnie osobiście wszelkiego rodzaju manewry wymagające podbicia przodu itp dobrze się robi jak jest niżej kokpit (choć u mnie to raczej kwestia ilości podkładek pod mostkiem niż samej kiery) Można go wyżej "podciągnąć" dzięki temu, co przekłada się na łatwość bunny hopów nad dużymi rzeczami;)
Ale to wszystko w pewnym stopniu kwestia przyzwyczajeń i upodobań :roll:
Rajder
Kontakt:

Post autor: Rajder »

. Poszukuję kiery o szerokości 760-780 na 31,8. Zależy mi na sztywności, jeżeli chodzi o wytrzymałość to nie będzie katowania. Na razie widzę trzy opcje : 1. Answer Pro Taper 780DH 2.Nuke Proof Warhead 760 3. Race Face Atlas 785 z CRC. Nie jestem pewny też za bardzo jaki wznios dać.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Na atlasie fajnie się jeździ ale osobiście jak bym ją miał, to chyba bym ją skracał do 760, bo mimo że jestem bardzo wysoki (przez co mam też długie ręce) ta kierownica była za szeroka, 760mm to optimum w moim przekonaniu. Na np 20mm bardzo dobrze mi się jeździło, sam ją kupię jak będzie jakiś przypływ kasy. Zobacz sobie też na kierownice reverse, ale taki sam przypadek jak z atlasem :)
Rysiuuuuu
Kontakt:

Post autor: Rysiuuuuu »

Ostatnio dotarł do mnie Atlas właśnie z CRC. Na razie nie mogę wiele o nim powiedzieć, bo nie jest jeszcze zamontowany w rowerze, ale trzymając go tak po prostu nie wydaje się jakiś strasznie szeroki, a koksem to ja nie jestem. Wygląd, jak i jakość wykonania, jak dla mnie na mega poziomie. Jedyną rzeczą, na którą według mnie powinieneś zwrócić uwagę jest wznios, bo nie każdemu taka płaska będzie odpowiadać.
Rajder
Kontakt:

Post autor: Rajder »

No szerokość to nie problem.Dłuższą mogę zawsze jak coś przyciąć
Spaced
moderator
Kontakt:

Rajder nuka odpusc sobie bo jednak paru osobom sie zgiął. Protapery stare węższe były bardzo udanymi kierami wiec osobiscie szedłbym w ta strone ale wolna wola.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Spaced Ale zobacz, że na przykład v1 też sporo było pogiętych, a jakoś nikt nie odradza, każdy się zachwyca a to tylko zwykła droga kierownica. Teraz jak jest dystrybutor nuke proofa w naszym kraju to w razie gdyby coś z kierownicą się działo, to jest jak odesłać. Rajder, zobacz na ebay Kore Torsion, ale trzeba by brać z usa, bo tylko tam są 20mm, reszta flaty.
Spaced
moderator
Kontakt:

Panowie bierzcie pod uwage tez upsweep nie tylko rise bo on tez decyduje o tym jak wysoko nad mostkiem trzymacie kiere ;)

GgG nie wiedzialem nawet, mój element dalej prostym drązkiem jest :P
ODPOWIEDZ