Jak dobrać rozmiar jersey'a?

Gawith
Kontakt:

Jak dobrać rozmiar jersey'a?

Post autor: Gawith »

Siemaneczko, pytanie w sumie banalne ale nie chcę kupić złego rozmiaru. Przeszukałem forum i nic nie znalazłem.
Otóż nie wiem jak dobrać rozmiar jersey'a na wzrost 170 bez zbroi. Mierzyłem swoje koszulki i porównywałem z wymiarami na aukcjach ale zawsze coś się nie zgadzało. Na moje pytanie do sprzedających czy dany rozmiar/model będzie pasował uzyskiwałem odpowiedź "Koszulka musi być luźniejsza". O tym doskonale wiem ale nie chcę kupić takiej, która będzie obcisła albo z kolei o wiele za duża.
Google.pl prawdę Ci powie.
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Weź dokładne wymiary danego jerseya i zmierz dokladnie jakąś koszulkę a potem sobie porównaj ile wieksza będzie czy tam mniejsza . A najlepiej jakbys najpierw przymierzył w jakiś sklepie .
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

niewiem, ja tam lubie jak mi przylega do ciała. rozmiar to indywidualna sprawa. w dircie czasami ubrani tak ze wyglada jakby sie zgiac nie mogli ale im pasuje, a niektorzy jakby dostali rozmiar dla mamuta
Gawith
Kontakt:

maxxis O to chodzi że w żadnym sklepie w okolicy nie ma koszulek do DH/FR same takie typowo kolarskie :/ dokładnie mierzyłem już nie raz i lipa.

Owszem na aukcjach są podane czasem wymiary ale mimo to cięzko. Może ktoś z was ma 170 cm wzrostu i jaki rozmiar koszulki mi poleci?

Ja lubię jak mam luźne ciuchy, wygodnie mi sie smiga, ale nie chce kupić za dużych do przesady :D
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Ja bluzy / koszulki normalnie noszę w rozmiarze L, czasem mamusia kupi xl to też są ok :D Teraz jak zamawiałem jersey to kupiłem xl, pod to pójdzie zbroja. Jak już dostanę ten zestawik to mogę napisać jak to się zgrało, ale pewnie prędzej dostaniesz odpowiedź od kogoś innego.
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

Gawith pisze:Ja lubię jak mam luźne
luźne luźnemu nie równe ;)
dla jednego luźne oznacza gdy ma np o rozmiar za duże a dla drugiego o 3 rozmiary za duże ;)
dla mnie aktualne "luźne" oznacza koszulkę która sięga mi poniżej kroku ;]

ale na rower polecę ci o rozmiar większe niż powinieneś mieć domyślnie :)
Fest3r
Kontakt:

Post autor: Fest3r »

Też miałem podobny problem i też zawsze każdy sprzedawca mówił zeby brać wiekszy rozmiar bo jersey musi być luźniejszy;p
Mam 185 cm wzrostu i jestem w miare szczupły kupiłem jerseya foxa rozmiar L i nawet po założeniu na zbroje wydawał mi sie za luźny, a z kolei jak założyłem M'ke kolegi na zbroje to była obcisła i wyglądałem troche "dziwnie" Wiec jeśli będziesz ubierał jerseya bez zbroi to z FOXa spokojnie M'ka powinna pasować, a jeśli ubierzesz zbroje to już wiekszy rozmiar. Zależy też czy jesteś bardziej szczupły czy szeroki w barach;]
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

http://vimeo.com/6829295

Tu pod koniec jest wypowiedz zielińskiego na temat ciuchów :)
addyi
Kontakt:

Post autor: addyi »

na 170 tylko M... przynajmniej royal i thor
JejQ
Kontakt:

Post autor: JejQ »

181 i nosze wylacznie L ubrania. Jersey mam XL, zeby na zbroje zalozyc. Jak dla mnie pasuje idealnie.

Na Ciebie powinny wchodzic M-L.
Uciu
Kontakt:

Post autor: Uciu »

Ja zamówiłem Thora ostatnio, jeszcze nie przyszedł, ale wziąłem rozmiar M (168cm). Mam nadzieję, że spasuje dobrze. Co firma to inna rozmiarówka ;/
Gawith
Kontakt:

Fest3r Szczupły nie jestem, ale przesadnie dobrze zbudowany również nie. Budowa odpowiednia dla faceta :]
Dzięki za porady, będę coś szukał :] w kolorze czarno-złotym :]
Fest3r
Kontakt:

Post autor: Fest3r »

No to jak bez zbroi to tylko M'ka. L'ka będzie zdecydowanie za duża. Mówie tutaj o rozmiarówce FOXa
mat13por
Kontakt:

Post autor: mat13por »

ROYAL - 182cm - ze zbroją mam XL, bez L byłaby dobra.
FOX - 177cm - bez zbroi M, wtedy zbroi nie miałem.
ODPOWIEDZ