Utlenianie aluminium

IgorCeKa
Kontakt:

Utlenianie aluminium

Post autor: IgorCeKa »

Cześć mam pytanie , czy jest jakiś sposób na zwolnienie czasu utleniania aluminium ? chodzi mi dokładnie o rame raw bo nie mam zamiaru jej ciągle polerować ;)
Zbrojenie przez sezonem 2011 :) [k] boxxer race badz team 08-09
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Pasta polerska..
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

tylko anodowanie zapewni trwałość powłoki i zabezpieczenie przed korozją.
IgorCeKa
Kontakt:

Post autor: IgorCeKa »

blackdemon pisze:Pasta polerska..
proste że musiałem ją czymś wypolerować wcześniej ? mozartt dzięki za sensowną odpowiedź
Zbrojenie przez sezonem 2011 :) [k] boxxer race badz team 08-09
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

mozartt a malowanie nie? bo farba w jakis tam sposób też chyba powinna chronić w pewnym stopniu chociaż ja się nie znam dlatego tam jest znak zapytania :roll:
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

mozartt nie tylko, malowanie proszkowe też doskonale chroni, kładziesz bezbarwny proszek i masz 40 lat spokoju. Jaślii malarnia ma odpowiednie przygotowanie powierzchni i przestrzega procesów chemicznych !

Pytanie jaki stop alu, bo proces korozji zaczyna się bardzo szybko po rozwinięciu powierzchni chemią ( kąpiele ) ...miałem Zumbi F44 spolerowaną i po sezonie nadal zachowywała się bardzo dobrze - mowa o powierzchni :) była porysowana ochraniaczami i czasem ale nie miała żadnego nalotu, ani się nie rozpadła !
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

IgorCeKa pisze:czy jest jakiś sposób na zwolnienie czasu utleniania aluminium ?
Oczywiście że jest banalnie proste: pozostawić powstałą już warstwę tlenku (aluminium bardziej się nie będzie utleniało)
IgorCeKa pisze:chodzi mi dokładnie o rame raw bo nie mam zamiaru jej ciągle polerować Wink
A kto Ci każe codziennie polerować ramę :?:
Jeżeli chcesz utrzymać efekt polerowania na dłużej użyj pasty lekko ściernej do usunięcia tlenku i małych rys, a żeby utrwalić efekt użyj jakiejś dobrej pasty z woskiem.
ODPOWIEDZ