Utlenianie aluminium
Utlenianie aluminium
Cześć mam pytanie , czy jest jakiś sposób na zwolnienie czasu utleniania aluminium ? chodzi mi dokładnie o rame raw bo nie mam zamiaru jej ciągle polerować 

Zbrojenie przez sezonem 2011 :) [k] boxxer race badz team 08-09
-
- Kontakt:
mozartt nie tylko, malowanie proszkowe też doskonale chroni, kładziesz bezbarwny proszek i masz 40 lat spokoju. Jaślii malarnia ma odpowiednie przygotowanie powierzchni i przestrzega procesów chemicznych !
Pytanie jaki stop alu, bo proces korozji zaczyna się bardzo szybko po rozwinięciu powierzchni chemią ( kąpiele ) ...miałem Zumbi F44 spolerowaną i po sezonie nadal zachowywała się bardzo dobrze - mowa o powierzchni
była porysowana ochraniaczami i czasem ale nie miała żadnego nalotu, ani się nie rozpadła !
Pytanie jaki stop alu, bo proces korozji zaczyna się bardzo szybko po rozwinięciu powierzchni chemią ( kąpiele ) ...miałem Zumbi F44 spolerowaną i po sezonie nadal zachowywała się bardzo dobrze - mowa o powierzchni

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
-
- Kontakt:
Oczywiście że jest banalnie proste: pozostawić powstałą już warstwę tlenku (aluminium bardziej się nie będzie utleniało)IgorCeKa pisze:czy jest jakiś sposób na zwolnienie czasu utleniania aluminium ?
A kto Ci każe codziennie polerować ramęIgorCeKa pisze:chodzi mi dokładnie o rame raw bo nie mam zamiaru jej ciągle polerować Wink

Jeżeli chcesz utrzymać efekt polerowania na dłużej użyj pasty lekko ściernej do usunięcia tlenku i małych rys, a żeby utrwalić efekt użyj jakiejś dobrej pasty z woskiem.