Witam probuje zamontowac hamulec grimeca sys 8 do boxxera race 2003 i nie moge dobrac odpowiedniego rozmiaru tarczy. Najpierw probowalem zamontowac tarcze 185 i byla zdecydowanie za duza, nastepnie wycialem z kartonu tarcze o rozmiarze 180mm i wyglada na to, ze tez powinna byc mniejsza o jakies2mm, bo ociera. Czy ktos z was wzmagal sie juz z takim problemem? Moze powinnienem wstawic adapter i zamontowac tarcze 200mm?
ale rzecz w tym ze tarcza wchodzi za gleboko i ociera o zacisk ustawienie "blizej, dalej szprych" nie ma tu znaczenia. A adapter na 200mm jest chyba tylko ze 160mm na 200mm a ja mam cos okolo 180mm a nie 160 bo jak zalozylem tarcze 160 to byla zdecydowanie za mala, nie siegala nawet do klockow
Człowieku poszukaj gdzieś płaskownika 4 albo 5 mm, pilnik w ręke i poleciał. (zrob sobie najpierw szablony z kartonu powiedzmy pod 180mm)
Żebym miał takie problemy to bym skskał z radości.. :-)
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
Nie po to wywalam kase na sprzet zeby walczyc z jakimis tam plaskownikami i pilnikami. Poza tym nie wierze, ze nie ma tarczy, ktora nie pasuje do boxxera polaczonego z hamulcem wstandardzie shimano. Ponadto to jest problem, bo nie mam czym hamowac. :)))
mialem ten sam problem, tyle ze ja ma XT z przodu, kupilem jeden adapter kupilem drugi i tez dupa, w koncu musialem dorobic i teraz jest naprawde spoko