Skladamy rower do Streetu/dirtu
-
- Kontakt:
Tak, support bedzie pasowal.
Po tym, ze pytasz wnioskuje ze nigdy suportu nie zakladales wiec pogadaj z kims kto ma takie doswiadczenie, zeby Ci wytlumaczyl no i ewentualnie pomogl. Do serwisu mozesz dac dla swietego spokoju ale to dodatkowe koszty a wielkiej filozofii w tym nie ma - jakies 15 min roboty, oczywiscie jak wiesz co do czego.
Po tym, ze pytasz wnioskuje ze nigdy suportu nie zakladales wiec pogadaj z kims kto ma takie doswiadczenie, zeby Ci wytlumaczyl no i ewentualnie pomogl. Do serwisu mozesz dac dla swietego spokoju ale to dodatkowe koszty a wielkiej filozofii w tym nie ma - jakies 15 min roboty, oczywiscie jak wiesz co do czego.
-
- Kontakt:
niewidzilny Jedyne co jest w SLXie zintegrowane to oś z ramieniem. Suport to normalne 2 miski i tulejka. Wkręcasz to jak każdy inny suport. Klucz w wersji budżetowej wystarczy żabka bądź francuz ale wymagane wtedy wyczucie. LUb kupny do systemów Hollowtech II/ Howitzer. Oryginalny ok 50zł, inne za 15zł dostaniesz.
-
- Kontakt:
Aha czyli ze bd musial kupic support do SLX-a bo sie zgubilem ?? Jak myslicie jaki brac wznios kiery niski 20mm czy wysoki 40mm (EA50). wiem ze to zalezy od przywyzczajenie itp. ale sadze ze bd troche za nisko bo rama jest mala. Czyli na tyl Fortres . Z zwiazku z tym ze na rowerowym wyprzedala sie przednia piasta (NS Roller) To co innego polecacie?? Pod QR20
sory ze tak was mecze ale nie chce kupic shit.
sory ze tak was mecze ale nie chce kupic shit.
niewidzilny Suport masz zazwyczaj w komplecie z korbą jeśli o Hollowtechi II chodzi.
Co do wzniosów to naprawdę zależy od jeźdźca. Niektórzy liczą tak, że jeśli amor/wideł niski to lepiej wysoki wznios brać. Ja zaczynałem przygodę z optymalnym wzniosem 50mm. Potem był 70, 50 i znowu 50 bo mi się dobrze jeździło a teraz eksperyment z 40mm i póki co nie narzekam
Jeśli zaś o piasty chodzi to najlepiej brać bez mocowania tarczy i np. coś z rodziny Novateca: Roller Simple 20, X-drive, NT AH41SB a jak drożej to Last, Rotary, czy Leaf
Co do wzniosów to naprawdę zależy od jeźdźca. Niektórzy liczą tak, że jeśli amor/wideł niski to lepiej wysoki wznios brać. Ja zaczynałem przygodę z optymalnym wzniosem 50mm. Potem był 70, 50 i znowu 50 bo mi się dobrze jeździło a teraz eksperyment z 40mm i póki co nie narzekam

Jeśli zaś o piasty chodzi to najlepiej brać bez mocowania tarczy i np. coś z rodziny Novateca: Roller Simple 20, X-drive, NT AH41SB a jak drożej to Last, Rotary, czy Leaf
-
- Kontakt:
Poszlem za waszymi radami i z tylu planuje S-type 32 otwory +NS coaster.
Bombell Hamulce z przodu chce miec tak wiec z tarczami zdecydowalem ze sam zloze takie kolo czyli Dartmoor Raider 26 + Ns roller 36 H + DT Champion .
A teraz najwazniejsze pytanie chcailbym oszczedzic na korbie planowalem SLX ale natrafilem na Truvativ - Korba HUSSEFELT 1.1 DH HOWITZER 170 mm i mi sie spodobal i mam pytanie czy tutaj w tym linku w cene jest wliczony support?
http://rowerowy.com/czesci/korby/huss11
Pozdrawiam Licze ze szybko odpowiecie bo jutro z ranca wpadam do kolegi i zamawiamy ^^
Bombell Hamulce z przodu chce miec tak wiec z tarczami zdecydowalem ze sam zloze takie kolo czyli Dartmoor Raider 26 + Ns roller 36 H + DT Champion .
A teraz najwazniejsze pytanie chcailbym oszczedzic na korbie planowalem SLX ale natrafilem na Truvativ - Korba HUSSEFELT 1.1 DH HOWITZER 170 mm i mi sie spodobal i mam pytanie czy tutaj w tym linku w cene jest wliczony support?
http://rowerowy.com/czesci/korby/huss11
Pozdrawiam Licze ze szybko odpowiecie bo jutro z ranca wpadam do kolegi i zamawiamy ^^
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja juz kupilem wszystko z wyjatkiem korby i amora. A SS to chyba z 2009 r Nie wiem dokladnie bo na rowerowym byly zlozone gotowe kola i bylo tylko napisane NS coaster SS. Postram sie dodac fotke jak przyjdzie. Kilka rzecyz zmienilem Larseny na Table Top performance 600g (Podobno dosc dobrze sprawuja sie w terenie niske opory tloczenia no i waga) i stery na warp1