Juicy 7 vs Stroker trail vs Shimano slx

tomek909
Kontakt:

Juicy 7 vs Stroker trail vs Shimano slx

Post autor: tomek909 »

Witam, :D

Mam problem. Składam właśnie rower do fr i nie wiem które hamulce wybrać... Wszystkie z wymienionych moge dostać w takiej samej cenie. Słyszałem mieszane opinie o juicy 7 ... jedni zachwalają, a drudzy krytykują za awaryjność. Prosze o pomoc. Najlepiej jakby sie wypowiadali użytkownicy tych hamulców , a nie ci, którzy tylko coś słyszeli, albo raz jeździli na którymś z nich ...

Aaa... i jeszcze dodam [jakby co] że używałem szukajki, ale żaden z tematów nie dał konkretnej odpowiedzi...
dh3ride
Kontakt:

Post autor: dh3ride »

Mam Juicy 7 na przodzie a Strokera Traila na tyle :) Oba hamulce bardzo fajne chodź wydaje mi się, że w soczkach troche większa siła ale w obu bardzo fajna modulacja :) Na SLX nie jeździłem więc się nie wypowiem. Jeżdżę w DH i te hample zupełnie wystarczają.
Pozdr. :)
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Mialem stroker traila, mam j5 i avidy maja wieksza modulacje, ale mniejsza sile (nieznacznie). Ogolnie polecam ci juicy.
hill14
Kontakt:

Post autor: hill14 »

Mam juicy 7 na tyle z tarczą 185 i powiem tyle że często się zapowiecza i kalamka łapie gdzie chce i kiedy jej sie podoba :P także myslę ze stary saint bylby dobrym wyborem bo cena jest dobra czasem są na allegro tak ok 300 zl bez tarczy
popieeel
Kontakt:

Post autor: popieeel »

ja rowniez mam j7 i jak dla mnie sa bomba bardzo dobra modulacja i sila, moze dlatego ze nie mialem hebli podobnej klasy wiec nie mam porownania ale moj kolega sie na slx skarzyl :D
ak47

Post autor: ak47 »

hill14 jak są źle odpowietrzone, to własnie tak się dzieje. Wystarczy umieć je zalać, nic więcej.
fuby
Kontakt:

Post autor: fuby »

a ja ci polecam slx mam komplet i fajnie hamują modulacja też dobra no i cena ok dużo tańsza niż cena J7 komplet slx 550 zeta o ile dobrze się orientuje
hill14
Kontakt:

Post autor: hill14 »

wiesz ak47 ja swuj kupiłem nówkę i pisało ze zalany i gotowy do załorzenia wieć niepowinno być zastrzeżeń
ak47

Post autor: ak47 »

hill14 no to wszystko jasne. Nie spotkałem się jeszcze z dobrze odpowietrzonym hamulcem Juicy wyjętym prosto z worka. One wszystkie przychodzą w stanie "pre-bleed".
ODPOWIEDZ