No, i doszło do tego, że składam hardtaila. I się z tego cieszę, i nie. Nie cieszę się, gdyż miałem w planach fulla, ale z drugiej strony, będzie to napewno nieco tańszy rowerek i pozwoli mi popracować nad techniką.
Ale przejdźmy do rzeczy. Mam mniej więcej rozplanowane podzespoły, ale sie nie znam, i licze na to, że pomożecie. Rowerek nie musi być specjalnie lekki, bo teraz mi na tym nie zależy, całość musi być w miarę tania, byłbym zadowolony gdyby koszt nie przekroczył 3 tys., ale nie będę narzekał jeśli potrzebne będzie 4k - to jest maksymalnie wysoka kwota.
Rama: BOP Stonebreaker, DunCon Pitbull (ale jest dość droga - jako nowa), Dartmoor Street Fighter etc.
Amortyzator: Marzocchi 66 RC2/RC3, Rock Shox Domain 318, albo Pike, jeśliby nieco geometrie inną mieć.
Hamulce: tutaj nie mam żadnych faworytów, myślałem nad Juicy 3/5, ale nie wiem nic na temat hydraulików.
Kierownica: Sunline V1/V2, lub Hussefelt 2009 680x20mm
Piasty: coś z kolekcji Novatec'a, też mało się na tym znam
Obręcze: Fortress lub S-Type
Mostek: nie wiem nic, zdaje się na Was
Pedały: Dartmoor lub HT, mało wiem o platformach
Korba: Truvativ, Shimano, coś z tych firm
Stery: nie znam się, zdaje się na Was
Support: jak wyżej
Rzeczy takie jak siodełko, sztyca, łańcuch, kaseta czy przerzutka to sprawa drugorzędna i tutaj jestem raczej zdecydowany, bardziej zależy mi na dobraniu pozostałych części. Oczywiście, prosiłbym konkretne modele, oraz starajscie się mieścić w budżecie

Pozdro!