KindShox nie wraca
KindShox nie wraca
siema, bawiłem się damperem, o zgrozo nie swoim, i tak się stało że jak wywaliłem sprężynę i wcisnąłem tłok do końca (coś mi nie grało), to tłok został. Imadło z imbusem w wyciągnięciu tłoku nie pomogło, nawet moja "siła". Dodam, że damper to kajnd szok na powietrze, olej, ze sprężyną (tyle wiem o nim). Czy przyczyną jest zapowietrzenie?
jeśli dobrze rozumiem, odkręcając fioletową "śrubę" mam napotkać olej?

-
- Kontakt:
Tak tam znajduje się olej o ile jeszcze tam jest, gdyz te dampery szybko go tracą(wycieki). Kiedyś miałem podobny damper i tez "zacioł mi się tłok po dobiciu. Okazało się że został przerwany oring na tym pierścieniu wewnątrz (na końcu tłoka) mówie o tym elemencie przez który przelewa się olej z dziurkami itd. Wrzuciłem damper do gorącej wody (wraz ze spręzyną) i rozpręzył się. Może to pomoże.
jeśli chcesz to napisz na pw to pomoge co wiem:)
Pozdro
jeżeli w zbiorniczki powietrznym nie było powietrza a Ty go wcisnąłeś to sie zapowietrzył, tak ja uważam. Jeżęli uszczelniacze są w dobrym stanie to mozna spróbować go zalać na nowo.nooz pisze:Czy przyczyną jest zapowietrzenie?
jeśli chcesz to napisz na pw to pomoge co wiem:)
Pozdro