Banshee Legend MK2

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

balfa2step moze chodzi o to, ze spawy nie byly robione tak zeby wygladały ładnie (ale np. gówniana penetracje ;) ). Inna sprawa, ze nie widze potrzeby zeby wszystko w biku było zrobione "na bogato". To nie impreza w remizie ;)

I powtórze jeszcze jedno CENA NIE WZROSŁA wzgledem pierwotnie sugerowanej ceny detalicznej! Kiedy prezentowano mk1 MRSP było ponad 3klocki, a to było 2 lata temu kiedy wiekszosc bikow była tansza niz 3k! Ceny wzrosły ostatnio bo skonczyły sie obnizki w przedsprzedaży. Banshee próbowało te 3.5k$ obnizyc bardziej ale na razie sie nie udało co nie zmienia faktu, ze jest mniej i cenowo wypadaja dokładnie na takim samym poziomie jak 2 pozostałe znane dh biki produkowane w pacyfic (fabryka na tw, nie dorel) czyli canfield i evil.
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

Ślepi czy co ? : D Obrazek takie niedociagniecia w ramie za 2000 funtow ? Wstyd i tyle .
Spaced
moderator
Kontakt:

troyo troche mnie goraczka łapie, co to dokładnie jest myslisz?
iimacko
Kontakt:

Post autor: iimacko »

wygląda to jak niedokończony odlew tzn nie wyprofilowany/wyszlifowany
addyi
Kontakt:

Post autor: addyi »

wyszli z założeniem że i tak tego nie będzie widać :? :mrgreen:
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

Jeżeli to faktycznie jest całe odlewane, to nie wiem skąd ta cena.
Forma trochę kosztuje, jednak widząc zdjęcie powyżej, śmiem twierdzić, że za bardzo się nie przykładają do estetyki. Wygląda to jak najtańsze komponenty odlewane w chinach.
Spaced
moderator
Kontakt:

mozartt tajwan nie chiny i raczej jednorazowa wpadka niz olewka. Znajac zycie chcieli szybko jedna rame złożyc na pokaz i stad taki efekt, ze sie zapomnieli. Ludziom takich rzeczy nie robia w banshee, a jak robia to przyznaja sie do błedu i czesto rekompensuja ;) Widzialem sporo bików od pacyfic (ta fabryka, nie duza firma z us) i wszystkie byly wykonane super wiec watpie zeby to sie nagminnie zdarzalo. Wystarczy looknac na evila, canfielda, inne banshee.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Forumowicz W przypadku mojego Totem różnica była większa niż kilka gramów. Ale wiesz, kilka tu, kilka tam i robi się pół kilo.
Co do dostępności, to u nas faktycznie może nie być łatwo, ale jak sam piszesz, jest CRC :)

Czlenson Spaced twierdzi, że cena nie wzrosła. Ale CNC jest chyba droższym sposobem obróbki niż kucie. Sam nie wiem. Jakoś cięcie elementów z bloku alu lub nawet odlewanie i poprawianie na CNC bardziej do mnie przemawia niż kucie.
Ale co o obróbce alu może wiedzieć niedoszły student dziennikarstwa ;)

Mam nadzieję, że rama Spaceda będzie wypasiona i pięknie wykończona. Że wszyscy się mylimy i będziemy jej zazdrościć i, że każdy z nas będzie chciał się na niej bujnąć :)
Za tę kasę, jednak o wiele bardziej podoba mi się Summum :)
pozdro

frango
Spaced
moderator
Kontakt:

frango ty lepiej poszukaj tego klucza co ci w ramie z tajwanu przemycili ;)
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

Spaced, to nie był żaden klucz, tylko dwie tajki, z czego jedna okazała się być tajem :lol: :lol:
43RIDE magazyn rowerowy
balfa2step
Kontakt:

Post autor: balfa2step »

frango ''Sam nie wiem. Jakoś cięcie elementów z bloku alu lub nawet odlewanie i poprawianie na CNC bardziej do mnie przemawia niż kucie.''

przemawia ale za czym ? wyglądem czy ceną wykonania ? właściwościami raczje nie odbiega kucie niczym od odlewania ani obróbki cnc wręcz je przewyższa praktycznie w każdym elemencie.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Przecież napisałem, że się na tym nie za bardzo znam ;)
Ale... pod wzgledem zaawansowania produkcji, obróbka CNC jest chyba na najwyższym poziomie...?
Skomplikowany element wycięty z bloku dobrego alu to fajna rzecz :)
pozdro

frango
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

frango tak ale najpierw odkuty jest jeszcze mocniejszy
Anałana
Kontakt:

Post autor: Anałana »

chcialbym zauwazyc ze to nie jest wycinane z klocka alu, tylko jest to odlew wstepny a potem dopiero poddany obrobce CNC. I jest duza roznica mechaniczna miedzy odlewaniem a kuciem.
OMENRACING
Spaced
moderator
Kontakt:

Anałana czytaj temat od poczatku - oficialna informacja jest, ze w mk2 własnie zrezygnowano z cnc, które było w mk1 ;)
Kamil89

Post autor: Kamil89 »

Spaced widze że znasz geo tej ramy na pamieć :) i że nikt nie wmówi ci że coś jest w niej nie tak chociaż nie wiem co :P ramka ładna i bardzo ciekawa .
Spaced
moderator
Kontakt:

Kamil89 długo ramy szukałem bo szukalem czegos co bedzie najblizej moich wymagań wiec trudno zebym teraz stwierdził, ze wole stinkacza sobie ogarnac ;) A co do informacji to przesuneła sie premiera o pół roku, a ja cierpliwy nie jestem wiec kazdej informacji szukalem ;) Tak na prawde jedyne czego moge sie czepic to tego, ze w podstawowej wersji rama nie idzie z ccdb i to wymaga dopłaty co mnie nie kreci juz tak bardzo ;)
szczerb_
Kontakt:

Post autor: szczerb_ »

Spaced ccdb? Cóż to, bo google zwraca różne ciekawe wyniki, ale raczej nic związanego z tematem...
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

szczerb...ccdb to Cane Creek Double Barrel...
no właśnie!czy ktos wie jak ten damper się spisuje?jestem przed kupnem nowej ramy i zastanawiałem się nad CCDB,Elka i fox dhx air 5.0...wszystko 010...rower pod Fr i agresiw enduro...rama nie wiem jaka :?:
ODPOWIEDZ