Flat czy ze wzniosem?
Flat czy ze wzniosem?
Stoje przed wyborem kierownicy, co do modelu jestem pewien(nuke proof warhead) ale nie wiem czy brac płaską czy z 20mm wzniosem.
Mam shermana 150mm, kiere funn fat boy slim ze wzniosem 30mm i kierownica znajduje się gdzieś 6-7cm nad główka ramy. Ogólnie jeździ mi sie dobrze, no ale jak wiadomo zawsze może być lepiej. Słyszałem że na płaskiej kierownicy lepiej sie w zakręty wchodzi itp. bo niżej jest kokpit. Dodam jeszcze że mozliwe że kierownica ta, po tym sezonie będzie siedzieć w jakiejś zjazdówce.
Mam shermana 150mm, kiere funn fat boy slim ze wzniosem 30mm i kierownica znajduje się gdzieś 6-7cm nad główka ramy. Ogólnie jeździ mi sie dobrze, no ale jak wiadomo zawsze może być lepiej. Słyszałem że na płaskiej kierownicy lepiej sie w zakręty wchodzi itp. bo niżej jest kokpit. Dodam jeszcze że mozliwe że kierownica ta, po tym sezonie będzie siedzieć w jakiejś zjazdówce.
SIEMA MELON!
-
- Kontakt:
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

jeżykBDG nie ma co sie kierować teroriami,wybieraj kierownice taka by była dla ciebie dobra ! spraw sobie szeroką kierownice będzie ci sie dużo lepiej kierowało
a wznios sobie wybierz optymalny.Bo szkoda pakować np kasy w flat jak masz sie co chwile wkurzać i np uderzać kolanami o kiere,to ze nizej kokpit i inne prowadzenie to jest mało odczuwalne,Lepiej kup coś co będzie Ci dawać radość z jazdy niż ciągłe zgryzy 
nie ma co sie tak kierować modą na takie a nie inne sprzęty Wybieraj to co Tobie jest najwygodniej !!(ja np nigdy kiery flat nie kupie bo mi sie nie podoba i żadnej różnicy nie widać w kierowaniu )

nie ma co sie tak kierować modą na takie a nie inne sprzęty Wybieraj to co Tobie jest najwygodniej !!(ja np nigdy kiery flat nie kupie bo mi sie nie podoba i żadnej różnicy nie widać w kierowaniu )
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
KefirQn Nie kieruje się modą i raczej nigdy nie będe się kierował, poprostu słyszałem że na flatach jeździ sie lepiej, niestety nie mam gdzie tego sprawdzic (co najwyżej na moim starym rowerze xc z kierą pewno z 600mm jak nie mniej, ale to chyba nie o to chodzi : P) cena nuke proofa płaskego i ze wzniosem jest taka sama(więcej za kierownice nie jestem wstanie dac, a nuke mi pasuje bo jest szeroki i lekki, ale troche mnie spaced zmartwiłeś). Mam zagwostke więc założyłem temat, no jeżeli to tylko od preferencji zależy to zaryzykuje kupno płaskiej kierownicy bo znając siebie, będe sobie później zadawał pytanie "jak to by się na flacie jeździło".
PS. Zdjąłem 2,5cm podkładek z pod mostka i źle nie było, więc jestem dobrej myśli.
PS. Zdjąłem 2,5cm podkładek z pod mostka i źle nie było, więc jestem dobrej myśli.
SIEMA MELON!