Duro triple

popieeel
Kontakt:

Duro triple

Post autor: popieeel »

Witam szukalem juz troche ale nic zbytnio nie znalazlem a mianowicie mam duro triple z tlumikiem od duro tylko ze ugina sie na 10cm z przycietym elastomerem i moje pytanie jest takie czy da sie zwiekszyc skok a jak tak to jak? a i zeby to bylo w miare bezpiecznie bo tych dobijakow od dolu nie chce zbytnio wywalac a i jeszcze na sprezynie negatywnej jest taka podkladka jakby ja wywalic moze tylko nie wiem jak tam jest z tym tlumikiem czy da sie w nim jakos wyciagnac skok? :D
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Napisz na pb do goscia o nicku joeipriczer, to ci powie jak zrobic duracza.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
popieeel
Kontakt:

Vin_OSW jezeli wydaje ci sie ze jestes fajny to zgadza sie tylko tak ci sie wydaje... jezeli polecasz jakis temat to chociaz go przeczytaj bo sie plakac chce
Vin_OSW
Kontakt:

popieeel tak się składa, że tam pisałem o zwiększeniu skoku w triple i o założeniu tłumika więc te swoje odzywki możesz zastosować do kogoś innego... (jestem na tyle dorosły, że nie będę ci najeżdżał na rodziców...)
popieeel
Kontakt:

jakos nie znalazlem tam innej metody niz z dobijakami i sprezyna negatywna
Vin_OSW
Kontakt:

Szkoda mi na ciebie mojego czasu wiec tylko napisze, zebyś nie zakładał nowych tematów tylko pisał w starych.
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

popieeel, gościu o co ci właściwie chodzi? Vin podał link do tematu w którym o Duro jest napisane wszystko, w tym jak przedłużyć jego żałosny skok. Jeśli w tym temacie nie ma opisanej innej metody niż przytoczone to znaczy że takowa nie istnieje. Budowa Duro niewiele stopniem zawiłości różni się od cepa, temat jest rozkminiony na wszystkie możliwe sposoby, z zalewaniem tłumika olejem do frytek włącznie. Nikt ci tutaj ameryki na nowo nie odkryje. Zamiast wsiadać na Vina powinieneś raczej przemyśleć sens zakładania takich wątków.
ODPOWIEDZ