[GgG] - Big Hit + 888rc3
-
- Kontakt:
hill14 Niestety nie wiem jak z przegrzewaniem hamulców bo nie udało mi się tego zrobić. Po sezonie jazdy z hamulcem nic się nie działo, ale widać różnicę w działaniu sezonowego i nowego, czuć minimalnie większy opór przy wciskaniu klamki, ale gdybym nie mógł porównać do nowego hamulca to nawet bym o tym nie wiedział. Dla tego na tyle przy okazji zmiany klocków zmienię też olej. Siła w moim odczuciu jest większa od code, modulacja też lepsza. Przez cały sezon serwis tego hamulca ograniczał się do przeczyszczenia klocków i ogólne wyczyszczenie z zewnątrz hamulca, czyli nie było przy nim nic robione. ArthurGreen też ma te hamulce i bardzo je sobie chwali, dobrze by było, jak byś jeszcze odezwał się do niego i zapytał o opinię.
Kolega jak był w Whistler to wspominał o jakimś wybuchającym saincie z powodu przegrzania, ale nie wiem ile w tym prawdy. Na dhz nie spotkałem jeszcze nikogo kto by narzekał na te hamulce, nawet o cenie nikt nie wspomina
A jeszcze wracając do mojego roweru to dzisiaj założyłem odchudzony napinacz, tak więc ze 100g zeszło.
Kolega jak był w Whistler to wspominał o jakimś wybuchającym saincie z powodu przegrzania, ale nie wiem ile w tym prawdy. Na dhz nie spotkałem jeszcze nikogo kto by narzekał na te hamulce, nawet o cenie nikt nie wspomina

A jeszcze wracając do mojego roweru to dzisiaj założyłem odchudzony napinacz, tak więc ze 100g zeszło.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
war23 W tej cenie nie ma nic lepszego (mowa oczywiście o nowych) Code na 203g2 ssie w porównaniu do sainta na tarczach tektro / accent
O wiele słabsze, gorsza modulacja, waga cena. Jedyne co fajne to łożyska w klamce ale w saincie nie są potrzebne, bo tam luz i tak się nie robi. Porównaj sobie też części zamienne - przewód około 40zł, klamka 200 kompletny zacisk z klockami - około 300zł. Klamka do code kosztuje pewnie z pół tysiaka, a części do jakiegoś hope to już nie wspomnę 
Może kiedyś gdzieś się spotkamy to sobie sam pomacasz

Może kiedyś gdzieś się spotkamy to sobie sam pomacasz

Kolejne zmiany, tym razem kierownica, tarcza z tylu zamieniona na mniejszą, w drodze jeszcze nowy łańcuch i prosty hak
Planuję jeszcze mały tuning tłumika z marzo, może jeszcze w tym miesiącu.