Surge vs Norco rampage
-
- Kontakt:
Przeczytaj sobie wcześniejszą stronę, pisałem o popękanym surge. Widziałem jeszcze innego surge z czymś podobnym, ale nie powiem co to było, bo się nie przyglądałem.. I jak kupujesz ramę to chyba nie po to masz gwarancję, żeby rzygnąć spawem? :P Płacąc ~700zł za sztywniaka spodziewałbym się czegoś na naprawdę wysokim poziomie a nie rurek zespawanych jak leci.
Kolego, surge mialy kiedy problemy z lakierem, i były rysy ale nie pęknięcia,
W sure niema prawa nic pękać nie dość ze z cro mo to dospawane wzmocnienie główki
I nawet jeśli by coś pękło to niema problemu ze spawanie cro -mo się świetnie spawa
Polecam ramkę, kąty świetne miałem w niej z1 sport 160 z pławką półką i 888 vf 170
z wysoką czyli tak jak 200 mm i w obu przypadkach było świetne geo polecam !!
W sure niema prawa nic pękać nie dość ze z cro mo to dospawane wzmocnienie główki
I nawet jeśli by coś pękło to niema problemu ze spawanie cro -mo się świetnie spawa
Polecam ramkę, kąty świetne miałem w niej z1 sport 160 z pławką półką i 888 vf 170
z wysoką czyli tak jak 200 mm i w obu przypadkach było świetne geo polecam !!
Ale z drugiej strony minus wagowy więc tu już walka priorytetów na czym komu bardziej zależy.Arkadikos pisze:Ale NSy są z Cro-Mo, a to jest argument nie do zbicia i ogromny plus.
Był zdarty lakier do metalu?GgG pisze:przy główce były 4 pęknięcia, a nie katował sprzętu, jeździł w lajtowym dircie, bez żadnych rotacji. NS upierał się na gwarancji, że to nie są pęknięcia
Coś takiego nie istnieje. A jeśli miało by istnieć to firma decydująca się na taki krok szybko by przestała istnieć. Ja też miałem kiedyś ramę z rzekomo dożywotnią gwarancją. No i faktycznie, biorąc dosłownie to gwarancja była dożywotnia. Kończyła się wraz z żywotem ramy ;DEniek pisze:Własnie norco ma dożywotnią gwarancje
Dochodzą też inne rożnice:
Surge- kąty 67 71 przy 140mm a Norco przy 160
Surge-niższa podsiodłówka przy jednoczesnej troszkę dłuższej górnej ramie niż Rampage
Ogólnie "na sucho" podejrzewam że Surge będzie lepszy od Rampage do FR/DH a Rampage lepszy do AM/FR, a ja bym wziął Norco bo bardziej oryginalny:)
Surge- kąty 67 71 przy 140mm a Norco przy 160
Surge-niższa podsiodłówka przy jednoczesnej troszkę dłuższej górnej ramie niż Rampage
Ogólnie "na sucho" podejrzewam że Surge będzie lepszy od Rampage do FR/DH a Rampage lepszy do AM/FR, a ja bym wziął Norco bo bardziej oryginalny:)