Wtopa z hamulcami

XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

Driver jesli poinformowales goscia mailowo o tym ze na policje pojdzie a on ci maila odpisal ze ma ojca w policji i nic mu nie zrobisz to trzebabylo isc do prokuratury donos zlozyc ze takie jaja odwalaja ze synek oszukuje ludzi a stary umarza sprawy;p dopiero bys im kolo dupy zrobil:D takich spraw sie nie odpuszcza bo tacy wlasnie licza na to ze ktos odpusci i ujdzie im to plazem.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

XXX od tego jest wydzial wewnetrzny,ktory baaardzo chetnie sie takimi rzeczami zajmuje ;).
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
marcin_g2
Kontakt:

Post autor: marcin_g2 »

etyczne nie etyczne.... obiecałem napisac jak się to skończy więc napisałem... Może ten temat będzie przestrogą dla innych aby nie popełnili podobnego błędu... Sam z resztą będę miał nauczkę i więcej na takie coś nie pojdę. Kupiłem w końcu hamulce które też koleś wystawił na tym forum, ale wystawił też aukcję na znanym portalu aukcyjnym - pogadaliśmy chwile i musze przyznać ze jestem że jestem mega zadowolony...
Pozdrawiam wszystkich i zarazem przestrzegam, żeby nie popełniać podobnych błędów.
Marcin
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

ArthurGreen pisze:Gratuluję! Może to i nie etyczne wyciągać i upubliczniać "koneksje" rodzinne, ale jak widać skuteczne.. Jeśli się robi "wały", to trzeba się z tym liczyć..
No dokładnie, życie to nie film, jak ktoś roobi wały to IMO żadna etyka wobec niego nie obowiązuje.
Driver pisze:Szkoda, ze wczesniej nie wiedzialem ze to jest powazne wykroczenie, bo bym gosciowi gnoju narobil a stary by wylecial z pracy, ale trudno, moze sie gosciu kiedys tak przejedzie ze mu stary nie pomoze
Szczerze wątpię, ze koleś miał koneksje w policji, gadać to każdy może. Sprawę umorzyli z innego powodu, mianowicie z takiego, że dostałeś hamulce. Nie takie na jakie się umawiałeś, ale od tego jest kodeks cywilny, czyli jedyne co mu możesz zrobić to założyć za własną kasę sprawę w sądzie i udowodnić, że złamał warunki umowy. Polskie prawo jest chore w tej materii i niektórzy to bez skrupułów wykorzystują. Zawarcie transakcji poprzez Allegro tak naprawdę nie chroni przed niczym, Allegro wypłaci odszkodowanie tylko jeśli sprawą zajmie się policja, a w przypadku niezgodności towaru z opisem nie zajmie się. W dodatku Allegro bardzo niechętnie karze za nieuczciwość. Karę dostaniesz jak nie uregulujesz zobowiązań wobec Allegro albo zdejmiesz aukcję z powodu sprzedaży poza Allegro, czyli jak twoje działania godzą bezpośrednio w interes firmy. Przede wszystkim trzeba uważać, sprawdzać komentarze, jeśli są negatywy to za co (czasem jest to odwet, ale widać od razu co jest odwetem a co nie) no i modlić się, zeby nie trafić na krętacza, bo 100% pewności to nie ma nigdy.
ODPOWIEDZ