Kalendarz Zawodów 2010
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
bez urazy .. przegięcie z tymi datami!!
Stożek to chyba będzie w połowie na nartach... ale to nic tydzień odpoczynku i Czarna Góra... już widzę tą frekwencję (większość młodych nie wydoli finansowo, a starsi nie ogarną wolnego czasu)...
...dalej mamy Szczyrk 23 maja i tydzień później Żar - nawet potrenować się nie da... zresztą co to za utopijny pomysł by robić 3 edycje zawodów PP do końca maja.
Większość jeszcze na dobre roweru z piwnicy/grarażu nie wyciągała... bo o rozjeżdżeniu nie mówię... ale idźmy dalej 11 lipca Palenica... tydzień później Czarna Góra... tragedia a nie kalendarz.
A sierpień - listopad pustki... (poza Myślonami)
PS sorry za mocny krytycyzm, zawsze bardzo szanuję Organizatorów (sic) ale te terminy są naprawdę do bani... nie dało się tego inaczej zorganizować?
Stożek to chyba będzie w połowie na nartach... ale to nic tydzień odpoczynku i Czarna Góra... już widzę tą frekwencję (większość młodych nie wydoli finansowo, a starsi nie ogarną wolnego czasu)...
...dalej mamy Szczyrk 23 maja i tydzień później Żar - nawet potrenować się nie da... zresztą co to za utopijny pomysł by robić 3 edycje zawodów PP do końca maja.
Większość jeszcze na dobre roweru z piwnicy/grarażu nie wyciągała... bo o rozjeżdżeniu nie mówię... ale idźmy dalej 11 lipca Palenica... tydzień później Czarna Góra... tragedia a nie kalendarz.
A sierpień - listopad pustki... (poza Myślonami)
PS sorry za mocny krytycyzm, zawsze bardzo szanuję Organizatorów (sic) ale te terminy są naprawdę do bani... nie dało się tego inaczej zorganizować?
-
- Kontakt:
W Polsce niestety przyjął się dosyć dziwny zwyczaj ostatnich zawodów w sierpniu. Zawody spokojnie mogły by być jeszcze we wrześniu i październiku. Zawody co tydzień też nie są za dobrym pomysłem, bo wystarczy skręcić kostkę i już wypada się z klasyfikacji w Pucharze. No ale co zrobić, może kiedyś się to zmieni.
www.mtb.interia.pl
snizy czechy/slowacja korca wiec moze jak sie wolny termin jakis znajdzie to bedzie sie startowac. Trzeba sie bedzie w sezonie zgadzac 
Swoja droga nie rozumiem narzekania na odległosc czarnej. Masz daleko? Tyle samo to ja mam na kazde zawody
Do tego co maja powiedziec riderzy, którzy maja blizej na czarna niz reszte pl? Mamy udawac, ze Puchar Polski to tak na prawde puchar małopolski i śląska? Chcesz ponarzekać to zobacz sobie liste miejscówek na pucharze US
Ba nawet w uk jesli dobrze pamietam czesc tras nps jest w wali, a raczej blisko niej FT William nie jest 

Swoja droga nie rozumiem narzekania na odległosc czarnej. Masz daleko? Tyle samo to ja mam na kazde zawody

to było do mnie??Spaced pisze:Swoja droga nie rozumiem narzekania na odległosc czarnej. Masz daleko?
gdzie ja Ci narzekam na odległość??
bardzo się cieszę, że zawody MP odbędą się w Czarnej Górze - trudna i długa trasa.
10-11.07 Palenica, Szczawnica - Diverse Downhill Contest #2/ PP#5
17-18.07 Czarna Góra - Puchar Polski DH #6 / Mistrzostwa Polski DH
jedyne co na tym ucierpi to Palenica bo 40- 60% zawodników oleje te zawody (kasa, czas), a nie ukrywajmy że jednak to komercyjne również przedsięwzięcie
Ja jestem zawiedziony bo jak na razie mało coś tych zawodów
Mam nadzieje że dołączy jeszcze coś typu Żywiec DH Cup.
I trochę bez sensu mamy: zawody za tydzień zawody miesiąc przerwy i znowu tak samo...
Kalendarz 2009 bardziej mi się podobał... zawody,zawody 2tyg przerwy i to samo. Był czas na treningi itp

Mam nadzieje że dołączy jeszcze coś typu Żywiec DH Cup.
I trochę bez sensu mamy: zawody za tydzień zawody miesiąc przerwy i znowu tak samo...
Kalendarz 2009 bardziej mi się podobał... zawody,zawody 2tyg przerwy i to samo. Był czas na treningi itp
http://swiechu.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
szkoda ze naprali tych zawodow blisko siebie a pozniej dluga przerwa i znowu. Lepiej by to bylo rozlozyc z glowa tak jak mowil Aram zeby zawody byly jeszcze we wrzesniu i pazdzierniku , no ale juz nic nie poradzimy na ten kalendarz .. Jest jaki jest i tyle.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm