Chce mocniej napiąć sprężynę przerzutki shimano sora z 2007 r. i chce ją rozebrać tylko nie wiem jak to zrobić nie uszkadzając jej ... znacie jakiś sposób ?
najleprzym rozwiązaniem byłoby wymienić ją na twardsza
Gdzie kończy się szkolna fizyka zaczyna się FreeRide !
XxSPARDAxX napinanie , naciaganie takiej sprezyny nic Ci nie da bo i tak po paru godzinach sprezyna wróci do poprzedniej długości.Mówiac w skrócie zbije się z powrotem.
Jeśli chcesz , żeby mocniej napinała na dolnych przełożeniach to skróc łancuch o dwa ogniwa i bedzie różnica w napięciu łanucha
Jak ta ktora jest w miejscu mocowania do haka to poprostu wybijasz ten polpierscien ktory jest na srubie i kombinujesz ze sprezyna. Mozna tez dac dluzsza srube w miejscu tej ktora odpowiada za odsowanie wozka do tylu, to napnie troche mocniej sprezyne. Jesli chodzi o sprezyne co trzyma wozek na boki to trzeba zniszczyc jeden z 2 trzymajacych ja sworzni i potem zastapic go sruba.
Ok dzięki za odpowiedz postaram się to zrobić a jak mi się uda i dobrze będzie działać to jakiegoś tutoriala wrzucę ze zdjęciami i spróbuje najpierw z deorka stara bo sory mi szkoda
Gdzie kończy się szkolna fizyka zaczyna się FreeRide !