Buysell na PB jak dokonać transakcji ?

Kamil89

Buysell na PB jak dokonać transakcji ?

Post autor: Kamil89 »

Witam :)
Mam do was pytanie czy może ktoś kupił kiedyś coś z giełdy(buysell) na Pinkbiku ?
udało mi się dogadać odnośnie roweru z USA wszystko wydaję się ok ten człowiek wystawiał już wcześniej rzeczy na tej giełdzie . mam zapłacić przez paypala a on ma wysłać towar . więc powstaje czy mam jakąś pewność że wyśle ten rower? bo w sumie wychodzi na to że nie :) z góry dziękuje za uszczypliwe komentarze proszę o rade czy można to logicznie załatwić?
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Możesz powiedzieć, żeby wystawił na ebay, zawsze jakieś pozorne zabezpieczenie.
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

swego czasu załatwiałem po prostu przez Pinkbike i płatność via PayPal, ale mogłem zaryzykować, bo gość z UK i niska kwota była ^^
jak zależy Ci na bezpieczeństwie transakcji, to poproś, żeby wystawił na eBay i tyle...
43RIDE magazyn rowerowy
Kamil89

no chyba tak zrobie bo chodzi w końcu o 4k $ więc nie będe ryzykował takiej kasy bo ta wtopa była by dla mnie tragedią. dziękuje temat uważam za zamknięty .
exbikerman

Post autor: exbikerman »

Kamil89 a nie sądzisz, że zamiast ryzykować życiową tragedią, lepiej zlecić to komuś np. go-ride.pl ?

odpowiedź znam więc nie musisz pisać, ale przemyśl dwa razy zanim przeznaczysz na ryzyko 12 tys zł.
Fly, fly, fly so high
Kamil89

czy mógłbyś mi wyjaśnić jak to działa bo nie rozumiem ?
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

GgGTom@s korzystaliscie kiedys z ebaya?czy per analogiam do allegro twierdzicie ze to zabezpieczenie?jedyne zabezpieczenie na ebayu nazywa sie paypal.ebay nie przekazuje kupujacemu praktycznie zadnych danych sprzedajacego,poza tymi niezbednymi do dokonania platnosci.ponadto w momencie w ktorym chcesz zalozyc spor jestes przenoszony na strone paypala (oczywiscie jesli placiles za jego posrednictwem).
nie wiem jakie Wy widzicie inne zabezpieczenia.

p.s.przy zakupach za granica szczegolnie ostroznie nalezy podchodzic do ofert z pinka-jest tam od groma oszustow.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Kamil89

[quote][/quote]
Czy mógłby mi któs z was wytłumaczyć jak działa takie zlecenie na go ride ? ;>
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

Kamil89 myśle ze napisz do Go ride i sie dowiesz wszystko:)
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
ODPOWIEDZ