BB7 Jak zamocowac
-
- Kontakt:
BB7 Jak zamocowac
Witam
Moze to sie wydawac glupie ale mam duzy problem z przymocowaniem go do ramy. Montuje go na tyl z tylnim adapterem na tarcze 160. Wszystko jest dobrze Az do czasu gdy chce go zamontowac na uchwytach przy ramie bo jak go zakladam na tarcze to tarcze obciera o klocki wiec podejrzewam ze trzeba je cofnac wiec uzywalem dwoch pokretl tego 1 i 2 ale jakos nie chca sie oddalac tzn troche sie oddala ale potem znow sie przyblizaja a i tak jak sa na MAX-a rozszerzona to tez obciera. Jakies propozycje
Moze to sie wydawac glupie ale mam duzy problem z przymocowaniem go do ramy. Montuje go na tyl z tylnim adapterem na tarcze 160. Wszystko jest dobrze Az do czasu gdy chce go zamontowac na uchwytach przy ramie bo jak go zakladam na tarcze to tarcze obciera o klocki wiec podejrzewam ze trzeba je cofnac wiec uzywalem dwoch pokretl tego 1 i 2 ale jakos nie chca sie oddalac tzn troche sie oddala ale potem znow sie przyblizaja a i tak jak sa na MAX-a rozszerzona to tez obciera. Jakies propozycje
- Załączniki
-
- DSC00043.JPG (61.4 KiB) Przejrzano 1254 razy
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ej tym 2 pokretlem to mam obraca w strone OUT zeby oddalac az do oporu bo mi prawie te koleczko wylecialo
a 1 pokretlem zblizylem na MAXa drugiego kolcka do drugiego ze luzow nie ma az taki tloczek widac tam gdzie sa KLOCKI i teraz obojetnie w jaka krece to sie nie chce odwrocic. Zle cos krece w zla strone czy inne pokretla ?

Mało zrozumiałem...
Chodzi o to że wykręciłeś pokrętła (tj. klocki max do tarczy), teraz chcesz je odkręcić (odsunąć klocki) ale klocki się nie ruszają?
U mnie też dość ciężko "odbijają" (jeśli chodzi o kręcenie pokrętłami), odkręć pokrętła i zaciśnij klocki o tarczę tym dzyndzlem do którego mocujesz linkę - powinny odejść.
Chodzi o to że wykręciłeś pokrętła (tj. klocki max do tarczy), teraz chcesz je odkręcić (odsunąć klocki) ale klocki się nie ruszają?
U mnie też dość ciężko "odbijają" (jeśli chodzi o kręcenie pokrętłami), odkręć pokrętła i zaciśnij klocki o tarczę tym dzyndzlem do którego mocujesz linkę - powinny odejść.
http://brooce.pinkbike.com
-
- Kontakt:

O ile pamiętam to od pewnego miejsca poruszając dźwignią w stronę czerwonej strzałki (tak jakby otwierać zacisk, puszczać heble;)) zacisk się właśnie zamyka prawie całkowicie i blokuje. Teoretycznie wystarczy ruszyć dźwignię w stronę zielonej strzałki (tak jakby zamykać zacisk, hamować

Przynajmniej u mnie tak było ale nie pamiętam czy przy zablokowanym zacisku (przy nadmiernym otwarciu) nie miałem przerwy.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dobra dzieki chlopaki juz to odblokowalem Wystarczylo pociagnac w storne zielonej strzalki ten hebel wczesniej ciagnalem go do oporu a to bylo trzeba uzyc troche wiecej sily
Potem odsunalem klocki srubowkretem i teraz jest git ylko jeszcze zostalo mi o zamontowac ale wydaje mi sie ze juz uda sie
Jeszcze raz dzieki za pomoc