Ktm Tribute vs Banshee Scythe
Ktm Tribute vs Banshee Scythe
Siema. Właśnie udało mi się odłożyć jakieś 6k na rower i na razie mam 2 typy rowerków, które ewentualnie odpowiadały by mi. Pierwszy rower to Banshee Scythe z 888rc2x z revoxem juicy 7mtx i troche osprzętu nsa a drugi to Ktm Tribute 2009 raczej na seryjnym osprzęcie. Rower będzie użytkowany fr/dh różnie, raczej 4fun ale z zacięciem. Myślę że nie będę skakał 20m dropów, ale czasem na jakiś większy fr się pojedzie. Na pewno nie będzie miał lekko :) waże jakieś 86kg więc sprzęt nie może być za słaby, choć nie uważam że latam jak wór ziemniaków :P myślicie że można coś lepszego wyrwać w tej cenie?? proszę o opinie, pozdro
A może sam byś coś złożył? Tutaj masz link do mojego roweru, spokojnie złożysz coś takiego w tym budżecie na używanej ramie + reszta nowa http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=57181
ja osobiscie bym wybrał KTM-a mam z nimi do czynienia sporo i ogólnie rowery fajnie policzone dobrze sie prowadzą i jesli zachce ci sie zaczac scigac w dh to rowerek tez sie nada i niebedziesz musiał go modyfikować także polecam mysle ze w tej cenie ciezko o cos lepszego na dzien dzisiejszy pozdrawiam
Ja za to polecę scythe, ramka idelna do jazdy uniwersalnej, fakt nie rozwalą to praca, nie jest też za niska ale ogólnie co do geometri sie nie przyczepie, osobiście smigalem często na niej w rozmiarze S i mimo ze wkurAlo mnie bicie kolanami o polki to nigdy nie smigalem na równie zwrotnej ramkce i skocznej. Kolega śmiga w niej w wszystkim, od gapow,dropow, po trasy typowo dh i zawody, daje sobie radę dobrze chodź wiadomo jak coś jest uniwersalne to i do du... No! Z tego co wiem a kosmiczny może potwierdzić to pierwsze serie miały problemy z lozyskami oraz pekaly co ciekawe nie w jednym miejscu ale dosłownie wszędzie, warto sprawdzić sobie ramkę, kumpel ma właśnie na gwarancji z powodu pęknięcia z jednej i drugiej strony ^^ ramkę polecam mimo to ponieważ te wszystkie problemy zostały zlikwidowane xD
Karpiel i Duncon to moje zycie
-
- Kontakt:
Mhmm dzięki panowie. Dostałem niedawno jeszcze propozycje rowerka Foesa DHS Mono 2:1 z rc3 magami i ogólnie niezły osprzęt tyle że za 8k, a ja mu daje swojego ht i za 6k dostałbym takie cudo. Szczerze mówiąc skusiłbym się na takie ciacho, tylko ściągane z usa niby 1 roczne, ale kto wie co z nim się działo, co myślicie??