a powiedz mi bo jestem jeszcze zielony w tych sprawach:
czy mtx 31 są mniej wytrzymałe od mtx 39 bo komplet jest prawie o pół kilo lżejszy
i które pedały według Ciebie są lepsze:
*NS leg eaters
*Dartmoor fever
Matiaszek to jest ta sama obręcz, różni sie tylko szerokością, a wytrzymałością ? teoretycznie tak, ale z pewnością nie jest warta tego pół kilograma więcej w rowerze..
Matiaszek Legeatersy to ciezkie kloce, prawie nie do zabicia. Mozna szurac po kamieniach i walic po drzewach (sam sprawdzalem) i nic. Dartmoory to leciutkie pedaly, na ktore planuje sie przesiasc
Matiaszek mozna kombinowac 31 na przod i 33 na tyl. Piasty na tyl poszukaj novateca na 4 maszynach bo tanszy, a na przod to obojetnie czy dartmoor, czy novatec bo w jednych pieniadzach.
Opony i detki wedle uznania i potrzeb.
Jestem zwolennikiem HT. A ten bike mi się bardzo podoba:) w końcu jakaś odmiana od marzocchi, foxa i rock shoxa:) Jak się sprawuje ten spinner? Dobija? Jak pracuje?
Banan725135650 przeczytałbyś od początku to byś wiedział LUDZIE!
CompHaker pisze:Amorek chodzi bardzo fajnie, dosyć liniowo i wybiera całym skokiem. Nie bardzo mam do czego porównać. W moim wywaliłem blokadę i dzięki temu zwiększyłem jeszcze przepływ oleju. Tłumi bardzo fajnie, gdy uginasz wchodzi lekko ale z lekkim oporem. Dobrze odbija, ale da się wyregulować i można pracę naprawdę zamulić na maksa. Regulacja odbicia ma co prawda zakres tylko na 1/4 obrotu, ale jest według mnie bardzo czuła i wyraźnie czuć różnicę między skrajnymi ustawieniami. Od muła po prawie kijek pogo :P. Na razie mam dosyć gęsty olej, ale myślę, że po zalaniu go 5W będzie jeszcze lepiej niż jest, a obecna praca już mnie zadowala. Bardzo miło mi się na nim jeździ.