Jak przeprowadzic sprawnie wymiane - UK-PL
Jak przeprowadzic sprawnie wymiane - UK-PL
Mam pewien problem
Zaproponowalem jednemu z ebay'owocow wymiane calego roweru Norco Shore One (2007) za moja ramke - Intense SS.
Gosciu wstepnie zgodzil sie na wymiane.
I teraz pytanie - jak to wszystko sprawnie przeprowadzic?
Myslalem ,zeby wystawic nawazajem sobie aukcje i zakupic je - jednak problem wg. mnie dalej zostaje nie rozwiazany - gdyz nie ma pewnosci ,ze 2ga strona wysle sprzęt.
Dlatego chcialbym sie dowiedziec - jak sie do tego wszystkieo zabrac :)
Tutaj zdjecia owego Norco:
http://cgi.ebay.co.uk/Norco-Shore-1_W0Q ... 500wt_1182
Zaproponowalem jednemu z ebay'owocow wymiane calego roweru Norco Shore One (2007) za moja ramke - Intense SS.
Gosciu wstepnie zgodzil sie na wymiane.
I teraz pytanie - jak to wszystko sprawnie przeprowadzic?
Myslalem ,zeby wystawic nawazajem sobie aukcje i zakupic je - jednak problem wg. mnie dalej zostaje nie rozwiazany - gdyz nie ma pewnosci ,ze 2ga strona wysle sprzęt.
Dlatego chcialbym sie dowiedziec - jak sie do tego wszystkieo zabrac :)
Tutaj zdjecia owego Norco:
http://cgi.ebay.co.uk/Norco-Shore-1_W0Q ... 500wt_1182
nie pchaj sie w to,anglicy to nie taki uczciwy narod jak Ci sie wydaje-u nich sie wszystkie istotne transakcja zalatwia face2face: kupujesz rower?nawet taki za 500gbp?to jedziesz go odebrac.nie masz ZADNEJ gwarancji ze koles Cie nie wytnie w ch...
KefirQn no offence,ale ta umowa mozesz sobie dupe podetrzec
.Po pierwsze musialbys ja profesjonalnie przetlumaczyc na angielski (jakies 150zl brutto za strone a4),po drugie- jak wyzej- nie masz ZADNEJ gwarancji ze koles Cie nie wytnie.
Takie zabiegi dziaja w Polsce,gdzie w najgorszym wypadku masz jakies 600km do drugiej strony transakacji,wtedy mozna nawet pojechac,poszarpac sie,od biedy zalozyc sprawe w sadzie i dojezdzac na rozprawe.Tutaj takie opcje oczywiscie rowniez istnieja,ale kosztuje parenascie razy wiecej.
Odpusc sobie,bo mozesz sie baaaaardzo bolesnie przejechac.
Mialem okazje tam pomieszkac,robilem (i robie) z nimi rozne "interesy",wiem jak to wyglada.
p.s.ja mialem kiedys problem z kanadolem ktory mial ponad 500pozytywow i tylko 3 negi-ode mnie byl 4.
KefirQn no offence,ale ta umowa mozesz sobie dupe podetrzec

Takie zabiegi dziaja w Polsce,gdzie w najgorszym wypadku masz jakies 600km do drugiej strony transakacji,wtedy mozna nawet pojechac,poszarpac sie,od biedy zalozyc sprawe w sadzie i dojezdzac na rozprawe.Tutaj takie opcje oczywiscie rowniez istnieja,ale kosztuje parenascie razy wiecej.
Odpusc sobie,bo mozesz sie baaaaardzo bolesnie przejechac.
Mialem okazje tam pomieszkac,robilem (i robie) z nimi rozne "interesy",wiem jak to wyglada.
p.s.ja mialem kiedys problem z kanadolem ktory mial ponad 500pozytywow i tylko 3 negi-ode mnie byl 4.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-
- Kontakt:
cholera -teraz w słowniku sprawdzilem
receipt...
myslalem ,ze to chodzilo o odbior mojej ramy przez tego samego kuriera ktory dostarczy rower

myslalem ,ze to chodzilo o odbior mojej ramy przez tego samego kuriera ktory dostarczy rower

Rozwiazanie jest tylko jedno: zapros kolesia na popijawe to Krakatown . Niech polaczy przyjemne z pozytecznym;)
A powaznie to w gre wchodzi wymiana za posrednictwem naszych licznych rodakow w UK. Żadne umowy nic ci nie dadzą.
A powaznie to w gre wchodzi wymiana za posrednictwem naszych licznych rodakow w UK. Żadne umowy nic ci nie dadzą.
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
-
- Kontakt:
Ja bym sie tez w cos trakiego nie pakowal,
Wprawdzie mieszkam i irlandii ale tutaj tez takie walki sa,
sam zostalem pare razy naciagniety - fotki itp - wszystko ladnie ale jak dostajesz to do domu to okazuje sie ze w hamulce trzeba odpowietrzyc cos tam zrobic, czegos brakuje itp i koncz\y sie to na tym ze po zrobieni wszystkiego koszt wychodzi prawie taki sam jak za nowe itp,
kupilem kola ktore niby byly uzywane 5 razy - dobrze ze koles byl ok i oddal mi pieniadze bo inaczej to moglem je sobie powiesic na scianie i tylko na nie patrzec bo do niczego innego sie nienadawaly,
jak nie pojedziesz i nie ogladniesz osobiscie to nie rob nic takiego
No chyba ze masz jakiegos zaufanbego ziomala....
Wprawdzie mieszkam i irlandii ale tutaj tez takie walki sa,
sam zostalem pare razy naciagniety - fotki itp - wszystko ladnie ale jak dostajesz to do domu to okazuje sie ze w hamulce trzeba odpowietrzyc cos tam zrobic, czegos brakuje itp i koncz\y sie to na tym ze po zrobieni wszystkiego koszt wychodzi prawie taki sam jak za nowe itp,
kupilem kola ktore niby byly uzywane 5 razy - dobrze ze koles byl ok i oddal mi pieniadze bo inaczej to moglem je sobie powiesic na scianie i tylko na nie patrzec bo do niczego innego sie nienadawaly,
jak nie pojedziesz i nie ogladniesz osobiscie to nie rob nic takiego
No chyba ze masz jakiegos zaufanbego ziomala....
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl