[nans] Specialized Big Hit III + Marzocchi Shiver DC 2003

nans
Kontakt:

[nans] Specialized Big Hit III + Marzocchi Shiver DC 2003

Post autor: nans »

Rama: Specialized Big Hit III 2006
Widelec: kiedyś 888 RCV 2007 obecnie Marzocchi Shiver DC 2003
Damper: FOX DHX 3.0 222 mm

Kierownica: Nuke Proof 760 mm, wznios 20 mm
Mostek: Race Face D2
Gripy: ODI
Stery: Fsa The Pig PRO

Siodło: VELO
Sztyca: Truvativ XR
Zacisk: Specialized

Korby: Octane ONE DH
Support: Truvativ Giga Pipe Team DH
Zębatka: Prodigy Protetic 38z
Łańcuch: Shimano XTR
Pedały: Prodigy Procreator

Napinacz: Prodigy Profesa
Przerzutki: Shimano XTR
Manetki: Shimano Saint
Kaseta: Shimano TIAGRA szosowa

Koło przód:
Obręcz: MTX 31
Szprychy: Dt Spoke Black
Piasta: Reborn FAT JOINT
Opona: Panaracer Fire FR 2.4

Koło tył:
Obręcz: MTX 31
Szprychy: Dt Spoke Black
Piasta: Reborn RAPTOR 135 mm x 10 mm
Opona: Panaracer Fire FR 2.4

Hamulec przód: AVID Code 5 2008 tarcza 203 mm
Hamulec tył, klamka: AVID Code 5 2008 tarcza 203 mm

Co do wagi to mnie nie to za bardzo nie obchodzi. Jeżdżę sobie typowo "for fun" i w wolnym czasie.

Modyfikacje: rolka Avid'a do lepszego prowadzenia linki przerzutki. W drodze jeszcze rockring od e13.

Wcześniej z 888 RCV z 2007
Obrazek
obecnie z Marzocchi Shiver DC z 2003
Obrazek
Wojtas90
Kontakt:

Post autor: Wojtas90 »

piękny, czarny diabełek :) taki secik zawsze mi się marzył, czarny BH z tymi napisami jest najładniejszy.. części ciekawe, jeździłeś już na tej kierownicy ? kupiłem taką samą i nie miałem okazji jeszcze przetestować :( jaką miałeś przed nuke ?

pozdro :)
nans
Kontakt:

dzięki dzięki :) jeszcze nie miałem okazji pojeździć na niej nie licząc szybkiego testu pod domem po którym stwierdziłem, że na pewno będzie mi się podobać jazda na takiej miotle :) wcześniej miałem kiere od Truvativa 680 mm, nie narzekałem na nią ale znajomy polecał dłuższe kiery więc postanowiłem spróbować i na pewno będzie miodzio :)
Pozdrawiam :D
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Nuke to swietna kiera, kolega ma w big hicie i przy 888 2008 naprawdę dobrze się jeździło. Sam w przypływie kasy będę taką kupował do swojego bh06 :) A korby kupuj slx'y, sprzedajesz zębaki za 150zł i masz bardzo lekką, ładną i mocną korbę za ~250zł.

A co do wagi, to jak masz opony 2ply to poniżej 19kg jak nic.
dedekFR1
Kontakt:

Post autor: dedekFR1 »

Jak sprawują się obręcze? Ile ważysz i czy zdarzyły ci się jakieś nie doloty itp itd...? Jestem na zmianie obręczy i myślę nad wsadzeniem mtx33 i mtx31, ale ciekawi mnie jak sie mtx31 jako komplet sprawują.
nans
Kontakt:

GgG
dzięki będę miał na uwadze :) co do wagi to pewnie możliwe :) ogólnie udaje mi się podnieść rower żeby wsadzić go na dach samochodu i przypiąć do bagażnika więc jeszcze nie jest tak źle :) jak będę miał okazję to dla swojej ciekawości sprawdzę wagę obecnie nie mam jak tego zrobić :)
dedekFR1
ogólnie nic Ci nie powiem na temat obręczy i odczuć z jazdy bo jakiś miesiąc temu dopiero zawędrowały do roweru i nie miałem okazji na nich jeszcze pojeździć, a jeżdżę sezonowo. Ogólnie nastawiam się na DH i jakiś majestatycznych hop nie latam ... wszystko w granicach zdrowego rozsądku z mojej strony więc jestem dobrej myśli i sądzę że dadzą rade :) ogólnie ważę gdzieś tak 65 kg a nie doloty się zdarzają ... jeszcze :D
venon666
Kontakt:

Post autor: venon666 »

piekny rowerek super kolorystycznie sciagnac jeszcze naklejki z obreczy i bedzie super piekna czarna maszyna
nans
Kontakt:

venon666 pisze:piekny rowerek super kolorystycznie sciagnac jeszcze naklejki z obreczy i bedzie super piekna czarna maszyna
właśnie rozkminiam temat ściągnięcia naklejek i chyba tak zrobię :)
teraz jeszcze jedna modyfikacja ... w drodze nowe oponki od Panaracera :) ... Fire FR
SitoD
Kontakt:

Post autor: SitoD »

nans fajny secik.
Mała sugestia z mojej strony odnośnie zbicia wagi małym kosztem;
jeżeli to jest to siodło co oryginalnie montowali w signach, to waży całe 500 gram.
Każde inne siodło jest lżejsze od tego modelu Velo.
nans
Kontakt:

SitoD to jest Velo ale nie to co ładują do signów :) jest o wiele mniejsze od tego co w signach. Dodam że bardzo mi przypadło do gustu to siodełko i nie zamienię je na inne no chyba że się rozleci :P a na wadzę bardzo mi nie zależy powiem szczerze. Kloc z niego żaden ... tak strzelam że między 19 a 20 kg się całość mieści :) ogólnie nie jest źle ;)
nans
Kontakt:

dedekFR1 pisze:Jak sprawują się obręcze? Ile ważysz i czy zdarzyły ci się jakieś nie doloty itp itd...? Jestem na zmianie obręczy i myślę nad wsadzeniem mtx33 i mtx31, ale ciekawi mnie jak sie mtx31 jako komplet sprawują.
już coś mogę powiedzieć na temat całego kompletu MTX 31 ... nie narzekam a za to polecam MTX 31. Spokojnie dają radę. Może nie jestem jakiś "pro" i czasem zdarza mi się jakiś nie dolot ale na chwile obecną dużo wybaczają :) nic na razie się z nimi nie dzieje więc jeszcze zobaczymy co będzie w połowie sezonu i na koniec. 3 maja wybieramy się na Żar takie jednodniowy trip więc konkretniejszy test się zbliża :) a u Ciebie widzę że już założyłeś tak jak chciałeś czyli 31 na przód a 33 na tył :)
nans
Kontakt:

przepraszam za post za postem ale chce odświeżyć temat bo zmiany zawitały w rowerku :)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ