Ns Coaster Pro - luzy
Ns Coaster Pro - luzy
Siemanko :)
Niedawno , wyczyłem luzy na moim Nsie co mnie osobiście ździwiło bo myślałem , że raczej od jazdy "enduro" taka piasta się nie psuje ale do rzeczy , czy miał już ktoś do czynienia z czymś takim ? ze względu na mało czasu (egzaminy/sesja) proszę was o ew rozmiary łożysk , jakieś wskazówki co do naprawy , gwarancja niestety już nie wchodzi w grę.
zawiodłem się na Nsie , spodziewałem się raczej dobrej jakości łożysk a nie czegoś co sypie się po kilku miesiącach lajtowej jazdy..
z góry dzięki
Pozdrawiam
Filip
Niedawno , wyczyłem luzy na moim Nsie co mnie osobiście ździwiło bo myślałem , że raczej od jazdy "enduro" taka piasta się nie psuje ale do rzeczy , czy miał już ktoś do czynienia z czymś takim ? ze względu na mało czasu (egzaminy/sesja) proszę was o ew rozmiary łożysk , jakieś wskazówki co do naprawy , gwarancja niestety już nie wchodzi w grę.
zawiodłem się na Nsie , spodziewałem się raczej dobrej jakości łożysk a nie czegoś co sypie się po kilku miesiącach lajtowej jazdy..
z góry dzięki
Pozdrawiam
Filip
http://www.pinkbike.com/video/302717/
-
- Kontakt:
Dsnap osobiście nie miałem piast NS ale kumpel kupił od kogoś w wątpliwym stanie taką piastę i były łożyska rozsypane bieżnia zapieczona czy jakoś tak, ale mniejsza o to wymiana łożysk wystarczyła a piasta działa do tej pory
ewentualnie poluzowały się konusy jak kolega siwy-84 napisał i wtedy dokręcić to i nie będzie luzów.

Gdzie kończy się szkolna fizyka zaczyna się FreeRide !
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zalety i wady kleju ehh współczuje Ci miałem podobnie ale to jeszcze za starych czasów w piaście marketowej co metalowe śrubki do tarczy kupowałeś osobno bo chińczyk dal plastik xDMaciex09 pisze:ja sobie na kleju przykleiłem śrubdki mocujące tarcze bo mi się odkręcały i teraz nie moge ich odkręcić :/
a wracając do tematu to u mnie pomagało dokręcenie tych nakrętek co trzymają łożyska ale jeśli je dokręcisz a luzy są nadal wymień łożyska koszt 2 zl od sztuki

Gdzie kończy się szkolna fizyka zaczyna się FreeRide !
w moim Bopie Coaster (Novatec NT-D362 SB) jakoś trzymają oś te nakrętki (ciężko je typowymi konusami nazwań). Nakrętki te trzymają wewnętrzną oś na której jest zbudowana piasta (dopiero w nią idzie normalna oś), jak się poluzują to jest luz na tylnym kole i tyle :PMaciex09 pisze:ale przecież w piastach na maszynach konus nie trzyma ośki
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!