Specialized P.1 (caly rower).
-
- Kontakt:
Specialized P.1 (caly rower).
Czesc. Nie jezdze na rowerze ale robie wszystko zeby zaczac :P, wiec chcialem prosic o rade. Mianowicie rower Specialized P.1 - co o nim sadzicie, czy bedzie dobry do nauki, czy czesci sa wspaniale czy shitowe i co by w nim wymienic przy przyplywie gotowki. Pytanie nr 2: W.w rower nie ma przezutek, jest single-speed (o ile to sie tak nazywa). Czy oplaca sie w nim zalozyc Alivio? Czy jezdzenie do tylu pedalujac jest przydatne? Z gory Thx.
http://allegro.pl/show_item.php?item=47755891
by kosztowała 229zł, tu masz linka:
http://www.mkbike.com.pl/index.php?id=o ... iny&o=4156
http://www.mkbike.com.pl/index.php?id=o ... iny&o=4156
Mój twór 3D:
www.makolab.pl/ts/images/galeria/bike1.jpg
www.makolab.pl/ts/images/galeria/bike1.jpg
ka mam speca P.1, więc się wypowiem:D rowerek ma oba hamulce tarczowe, przynajmniej mój miał jak go kupiłem w SKI-TEAM'ie. pierwszą rzeczą jak powinieneś wymienić to amor, ten jest badziewny (delikatnie mówiąc), potem przednią zębatke na większą 32 zęby to stanowczo za mało, co do przerzutki to spoko wstawiaj alivio ale jak Ci sie uda to kup TIAGRE. nie bardzo wiem o co Ci chodzi z tym jeżdżeniem do tyłu (fakie), bez względu na to czy masz singla czy nie (przerzytka) jadąc do tyłu masz wymuszony obrót pedałów chyba że masz freecoaster'a(ale nie sądze). wymien też oponki te są zajebiste ale tylko na tor!! są bardzo miękkie i szybko się zużyją. ja je sobie zostawiłem na zawody. są naprawde o niebo lepsze od TIOGI itd. Kolejną rzecząjaką przydałoby się wymienić są pedały (te są takie średniawe). klamki są spoko mogą dostać luzu ale będą działać. reszta komponentów jest OK. nie wiem jak koła ja je sprzedałem i śmigam na MAVIC'ach. a co do samej ramy... MIODZIO śmiga mi się na niej zajebiście, ja jeżdże w 4X i troszke street'u. teraz mam BLACK'a. rower jest troszke nerwowy, bardzo dobrze skręca, rama jest bardzo sztywna co korzystnie wpływa na przyspieszanie, dobremu przyspieszeniu sprzyja też dość krótki tylny trójkąt. Ja gorąco polecam ten rower, jest to świtna baza na złożenie wypas rowerka. w razie pytań wal na GG
Damage' nie przepraszaj za niewiedze i nie jestes zadnym lamerem (chyba :P )
p.1 to bardzo dobry rower na poczatek!!! Fakt moze osprzet nie do konca jest dobry i niektore czesci moga sie szybko posypac,ale........w tej cenie niestety wszystkie rowery maja gorszy osprzet,ale jak dla poczatkujacego w ZUPELNOSCI wystarczy.Masz bardzo dobra rame i to jest najwazniejsze,bo to podstawa calego rowerka,tak samo jak amor,ale tamtejszy amor na poczatek w zupelnosci styknie.Pytasz czy skok amora jest dobry - to jest pytanie wzgledne,gdyz kazdy lubi cos innego,jedn lubi na streeta 130mm a drugi lubi 80mm,takze to rzecz gustu i stylu jazdy.Z tego co pamiatam tam jest 100mm i to w zupelnosci styka na poczatek!
Tak naprawde - jedyny minus dla ciebie to moze byc singiel - speed :( na ogol zadko kto zaczyna odrazu od singla,to jest bardzo dobry patent ale czy ja wiem czy dla poczatkujacych ? :/ ale to tez pewnie kwestia przyzwyczajenia!
i teraz tak sa dwie ramy,dluga i krotka! ja polecam jedynie krotka,nuie podjalbym sie kupna dlugiej. krotka oznacza zwinnosc i latwosc trikowania,dluga rama ogranicza triki i utrudnia jazde na tylnim kole ale za to na zjezdzie w dooooool trzyma sie lepiej.
p.1 to bardzo dobry rower na poczatek!!! Fakt moze osprzet nie do konca jest dobry i niektore czesci moga sie szybko posypac,ale........w tej cenie niestety wszystkie rowery maja gorszy osprzet,ale jak dla poczatkujacego w ZUPELNOSCI wystarczy.Masz bardzo dobra rame i to jest najwazniejsze,bo to podstawa calego rowerka,tak samo jak amor,ale tamtejszy amor na poczatek w zupelnosci styknie.Pytasz czy skok amora jest dobry - to jest pytanie wzgledne,gdyz kazdy lubi cos innego,jedn lubi na streeta 130mm a drugi lubi 80mm,takze to rzecz gustu i stylu jazdy.Z tego co pamiatam tam jest 100mm i to w zupelnosci styka na poczatek!
Tak naprawde - jedyny minus dla ciebie to moze byc singiel - speed :( na ogol zadko kto zaczyna odrazu od singla,to jest bardzo dobry patent ale czy ja wiem czy dla poczatkujacych ? :/ ale to tez pewnie kwestia przyzwyczajenia!
i teraz tak sa dwie ramy,dluga i krotka! ja polecam jedynie krotka,nuie podjalbym sie kupna dlugiej. krotka oznacza zwinnosc i latwosc trikowania,dluga rama ogranicza triki i utrudnia jazde na tylnim kole ale za to na zjezdzie w dooooool trzyma sie lepiej.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
aha i jedna sprawa!!! rower to nie dziewczyna,nie musi byc piekny!
nie kupuj tarczowek bo ladnie wygladaja!!!!!!! na v-kach da sie zrobic wszystko !! uwierz mi! mam v-ki i mysle ze moglbym cie zaskoczyc iloscia trikow!
lepiej te pieniadze zainwestuj w czesci ktore ten rower ma seryjnie slabe!!!! np:sprzedaj odrazu amora z tego bika,doloz pare zlotych i kup cos duzo lepszego,bo amor seryjny jest sredniej jakosci :(
tak samo z przezutka,jezeli chcesz ja miec to kup TIAGRE!!!!!! z krtokim wozkiem,zadna alivio!!
nie kupuj tarczowek bo ladnie wygladaja!!!!!!! na v-kach da sie zrobic wszystko !! uwierz mi! mam v-ki i mysle ze moglbym cie zaskoczyc iloscia trikow!
lepiej te pieniadze zainwestuj w czesci ktore ten rower ma seryjnie slabe!!!! np:sprzedaj odrazu amora z tego bika,doloz pare zlotych i kup cos duzo lepszego,bo amor seryjny jest sredniej jakosci :(
tak samo z przezutka,jezeli chcesz ja miec to kup TIAGRE!!!!!! z krtokim wozkiem,zadna alivio!!
ojej tu wzrost ma sredni znaczenie :/
tu chodzi o to ze rama jak jest dluga,to jest stabilna przy szybkim zjezdzie z gory,dobrze trzyma sie podloza i jest pewna,ale trudno sie na niej jezdzi na tylnim kole,trikuje czyli obkreca rower,skacze na przednim i tylnim kole.
krotka rama moze jest troszke bardziej meczaca w dalsze trasy,ale miedzy nami zaden rower dualowy czy do skakania nie jest wygodny do poprostu jezdzenia.Ale za to krotka rama daje duza skretnosc,latwosc w trikowaniu i nauce.Za to rama jest mniej pewna przy szybkich predkosciach w zjezdzie.
tu chodzi o to ze rama jak jest dluga,to jest stabilna przy szybkim zjezdzie z gory,dobrze trzyma sie podloza i jest pewna,ale trudno sie na niej jezdzi na tylnim kole,trikuje czyli obkreca rower,skacze na przednim i tylnim kole.
krotka rama moze jest troszke bardziej meczaca w dalsze trasy,ale miedzy nami zaden rower dualowy czy do skakania nie jest wygodny do poprostu jezdzenia.Ale za to krotka rama daje duza skretnosc,latwosc w trikowaniu i nauce.Za to rama jest mniej pewna przy szybkich predkosciach w zjezdzie.
kupuj P.1!!! teraz jest za 2799pln!!!
http://www.mkbike.com.pl/index.php?id=r ... &ident=371
http://www.mkbike.com.pl/index.php?id=r ... &ident=371
warchou01.pinkbike.com
nie zmeinaij single. single to potega :) hampel narazie zostaw tylni. inwestuj w amora. i rama tylko short :) long jest dziki.. short mi sie podoba o wiele bardziej, do czegokolwiek robienia.
fakie pedalujac do tylu jest fajna sprawa i mozesz to robic i na singlu i na przerzutce. a jak przerzutka to manetka. to napinacz. to kaseta (tak chyba kasety nie ma no nie :P) i kupa kasy na to idzie zupelnie nie porzebnie.
to tyle. powiedz do czego rowr (do wsyzstkiego) czy masz juz jakis pomysl? :)
fakie pedalujac do tylu jest fajna sprawa i mozesz to robic i na singlu i na przerzutce. a jak przerzutka to manetka. to napinacz. to kaseta (tak chyba kasety nie ma no nie :P) i kupa kasy na to idzie zupelnie nie porzebnie.
to tyle. powiedz do czego rowr (do wsyzstkiego) czy masz juz jakis pomysl? :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt