Rama amortyzowana do FR

oliano_italiano
Kontakt:

Rama amortyzowana do FR

Post autor: oliano_italiano »

Witam!

Poszukuję fulla do krakowskiego FR (dropy, techniczne ścianki, gapy) i czasem jakiegoś wypadu na trasę DH. Ważę: 62 kg, wzrost :173cm, technika: myślę, że dobra.

Wymagania względem ramy:

-min. 180mm skoku (7cali) do max. 210mm (ok.8cali)
-rama w rozmiarze S
-proszę nie proponować 1zawiasów
-najlepiej z dodatkami (sztyca, stery, support, piasta (jeśli rozstaw osi będzie 150mm), niekoniecznie wszystkimi :)
- cena: max 3000zł
-damper: najlepiej dhx lub vivid (żadnych Roco!)
-niezbyt ciężka (siłaczem jeszcze nie jestem + jeszcze nie najlepsza technika- to by się źle skończyło z ciężkim klocem :D)
-niezbyt "stara", najlepiej od 2006 w górę
-tylko z Polski (myślałem nad ściąganiem z USA, ale po dłuższych przemyśleniach i po rozmowie ze znajomą celniczką zdecydowałem, że trochę za dużo problemów i formalności może z tego wyniknąć)

Moje pomysły:

-Sx Trail
-Demo 7/8
-IH 7.7/5
-Sunday (ale raczej nierealne w tej cenie)
- Vp Free
-Cane Corso
-Norco Shore
-Norco Atomik

Które z wymienionych byście polecili? Wszystkie ich plusy i minusy. Może coś innego? Jeśli coś innego zaproponujecie, czemu akurat to, a nie coś innego (czyli tak samo plusy i minusy ramy).

Myślę, że napisałem wszystko, co potrzeba. Jeśli nie to dopiszę :)

pozdrawiam Paweł

Edit: dzięki za przypomnienie GgG, żadnych BH. Za dużo ich jest w Krakowie :P chcę być oryginalny :)
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

A myślałeś nad Glory Fr? Zarąbista ramka, fajnie pracuje, niezłe geo, niestety waga nieco spora, ale za to rama bardzo wytrzymała. Jak dla mnie byłaby lepszym wyborem niż podane przez Ciebie VP Free, miałem tą ramkę i nie podobał mi się w niej za bardzo pionowy kąt główki i support niestety był dosyć wysoko. Za to Glorka cud miód :D No może trochę za dużo waży :twisted: Co do innych ram to się nie wypowiadam, bo z większością kontakt miałem bardzo ograniczony.
oliano_italiano
Kontakt:

Krzyś pisze: No może trochę za dużo waży
odpowiedziałeś sobie sam ; )
gg: 5838449
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

oliano_italiano dokładnie xd hhe cc jest fajne ale gdyby nie ten wachacz, demo super by było, sunday nie znajdziesz, a co myślisz o transitionie blinside? Napisz na pw xd
Karpiel i Duncon to moje zycie
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

oliano_italiano 2 sprawy - w tej cenie co prawda nie znajdziesz takiego ale praca 1 zawiasa i wirtuala moze byc pratycznie identyczna (rzadziej tylko dobrze pedałuje czy hamuje). 2 - zostało ci jeszcze uk i de - nie masz cła wiec znajome celniczki nie sa ci grozne, a niedawno jeszcze na stronach uk wyprzedaze nowych sx traili były w twoim budzecie.

Swoja droga marina quake nie było na allegro ostatnio w niezłej cenie? Swoja droga jak cane corso rozwazasz to pomecz sudiego bo z krk tez jest, a chyba własnie pod taka zabawe ma maszyne złozna.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

W tej cenie kupisz nowego big hita 2008 i jak dobrze pamiętam cenę, to starczy jeszcze na dobre korby i stery :)
war23
Kontakt:

GgG hahah widzę że to już zboczeniem można nazwać xd ;))
oliano_italiano
Kontakt:

Spaced Sudi chyba gdzieś wspominał, że jednak nie sprzedaje ramy. Miałem ostatnio styk ze ściąganiem rzeczy zza granicy i pojawiło się kilka problemów (co prawda z USA, ale jednak) i po prostu na razie chcę odpocząć od reszty świata i skupiam się na Polsce. Zawsze jakiś problem może się pojawić (nie mam na myśli żadnego). Jakieś plusy i minusy tego Marina Quake?

war23 mała dostępność, transitiony z reguły dużo kosztują.

Czemu na tym forum zawsze musi być coś na przekór? Napisałem wyraźnie tylko Polska i koniec. Proszę mnie nie przekonywać do innych krajów. Taki mam wymysł i tyle. Mam nadzieję, że to uszanujecie :)
wróżka_amelia
Kontakt:

Post autor: wróżka_amelia »

A może Big Hit z 2001 roku z Vannilką R? Bardzo dobra rama, damper też wyczesany, ale troszkę ponad Twój budżet by wyszła. Jak dla mnie to okazja niebywała.
oliano_italiano
Kontakt:

wróżka_amelia zrobiłem edit'a w temacie, po poście GgG.
gg: 5838449
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

oliano_italiano on chyba sugerował ze blindside ma na sell albo wie skad brac ;) A co do quake marina to tez go mecz bo miał :P

A co do sprowadzania to z poza ue sa kłopoty ale z ue to taki sam zachód jak sprowadzania ramy z drugiego konca kraju. Nawet wiele dłuzej paczka nie idzie.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

war23, oliano_italiano A tam gadacie... W Lublinie jeździ jakoś z 10bh, dużo kolorów, rozmiarów, roczników... ;) Rama dobra i tania, S z dhx'em nowa na gwarancji 2700 to nie jest strasznie dużo. Na allegro była albo jest nowa cane corso z damperem x6 i piastą na tył za 2900, poszukaj. Jak by już jej nie było to napisz, przegrzebie maila w poszukiwaniu linku, bo pytałem się o nią.
oliano_italiano
Kontakt:

Spaced Zapytał, co sądzę. To odpowiedziałem. Nic nie wspominał o ofercie. W PW też nie ma żadnych ofert od war23.

war23 Jak możesz, to podziel się na forum opinią o tym Marinie Quake.

GgG kolejny.... :roll: taki wymysł i tyle. Nic nie poradzisz :D
war23
Kontakt:

oliano_italiano ofertę ci przyjacielu drogo już pośle xd a do marina! Ahh cudna ramka jeżeli chodź o ta twoja jazdę w krk, idealnie skoku, dość wysoka jest, pancerna ale nie jakiś kloc xd. Tylko ni big shit xd mam do tego jakieś strasznie złe zdanie chodź nie wiem czemu xd
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Marin jest mega dziwną ramą. Srodek ciezkosci to tam jest w kosmosie. W tej cenie brałbym IH. Co dwlink to dwlink
oliano_italiano
Kontakt:

Właśnie mam ofertę kupna IH 7.7 z supportem, sztycą, damperem (dhx 5) i zaciskiem rury podsiodłowej za 2800zł. Rama jest z 2007 roku. Rozmiar ramy S. Stan bardzo dobry/celujący. Brak pęknięć i uszkodzeń. Cena- 2800zł.
Co o tym sądzicie?
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Znam taką Krakowską firmę... nie no joke bez reklamy :)

oliano_italiano pisze:IH 7.7 z supportem, sztycą, damperem (dhx 5) i zaciskiem rury podsiodłowej za 2800zł

Dobra cena, jeżeli stan taki jak piszesz to pozazdrościć i kupować :)
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Tak, cane pod takie właśnie zabawy poskładałem i jest to dla mnie rower idealny. Na allegro jest dobra okazja...

Ja pod Ciebie podobnie jak inni jednak widzę irona ... cc to już teraz naprawdę bardziej rama dh niż fr - acz w krakowie sprawdza się bardzo dobrze . Na allegro było kilka 7 pointów teraz - warto się przyjrzeć .
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
dh95
Kontakt:

Post autor: dh95 »

a może Glory ,faith ,albo scott gambler fr30
ODPOWIEDZ