Zakupy z CRC (iron horse) Problem

Popek333
Kontakt:

Zakupy z CRC (iron horse) Problem

Post autor: Popek333 »

Siema. Kupiłem w czwartek tydzień temu na CRC Iron Horse'a Team'a ( http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=48034 )(dzięki chłopaki za poradę :P ) zapłaciłem kartą kasę przez internet, a oni nie dość, że nie przysłali żadnego potwierdzenia, że kasa doszła, to nic nie odpisują, tyle tylko przysłali że przyjęli zamówienie. Czy tak jest zawsze? Jeszcze do tego towar będzie dopiero 25.03, i nie wiem co robić. Napisałem maila czy doszła kasa i kiedy rower będzie wysyłany już 3 dni temu, a oni nic nie napisali. Oni tak zawsze, czy jak? Chyba jutro będę musiał wykonać do nich telefon i użyć kilka ojczystych charakterystycznych wyrazów dla naszego pięknego kraju :) co robić? pozdrawiam
Trawnik
Kontakt:

Post autor: Trawnik »

Stary tylko nie rób wiochy... Płacąc kartą tak jak by kasę otrzymali odrazu (czyli płatność jest natychmiast wykonana). Potwierdzenie otrzymujesz odrazu tj. potwierdzenie zamównia. Jak towar będzie dostępny po 25 marca to nie oczekuj go wcześniej (taki preorder porostu). Co do maili odpisują właśnie do 3 dni... chyba że zadajesz bezsensowne pytania. Ja z tym sklepem nie miałem żadnych problemów. Wszystko idze dogadać.
akSiorek
Kontakt:

Post autor: akSiorek »

Siema, zamówiłem na crc w tamtym tygodniu ale we wtorek 2 kaski, kierownice i zrywki do gogli. Zapłacielm przelewem. Napisałem maila.. nie odpisali, potem jeszcze 3 maile i nic. Zadzwoniłem pogadałem sobie z kolesiem i w sumie sie nic nie dowiedziałem, tylko tyle, że jezeli zapłacone to pewnie kompletują zamówienie.. :/.

To mój pierwszy raz gdy zamawiam z crc, wydaje się to troche dziwne, żadnego potwierdzenia, że dostali siano czy coś.

W takiej sytuacji mam to samo pytanie co Popek333, jak to z nimi jest ?
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

pomyślcie chłopaki ile oni dostają dziennie zapytań o duperele :) i czy są w stanie odpisać na czas każdemu ?

Będzie dobrze, spokojnie
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
akSiorek
Kontakt:

Schodek wiadomo, ale ogólnie samo to, że zero kontaktu, jak dzwoniłem to 10min czekałem na swoją kolej ;p
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Oni tak zawsze, będzie dobrze, spokojnie...
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

akSiorek pisze:jak dzwoniłem to 10min czekałem na swoją kolej
spróbuj zadzwonić w dzień na Policję w stolicy to zobaczysz ile poczekasz :mrgreen:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
zimer
Kontakt:

Post autor: zimer »

chyba dość wyraznie było napisane ze to preorder a towar bedzie dopiero 25.03 ?

już sporo razy tam kupowałem i ogólnie to wygląda tak że płacisz kase twoj status zamowienia sie zmienia jeżeli wszystko jest dostepne to do nastepnego dnia roboczego zazwyczaj paczka była wysłana dostawałeś info wraz z numerem paczki i czekałeś max 4-5dni. jak preorder to wysyłają dopiero +-25.03. czekajcie spokojnie w domu nie spinajcie nikt was nie okradnie a paczka będzie w domu szybciej niz zakupy z allegro
Cza.Ha
Kontakt:

Post autor: Cza.Ha »

ja zrobiłem to samo, z tym że moj przelew za IH teama nie zdażył dotrzeć na czas, i wszystkie rowery sie sprzedały do czasu dotarcia...;/ napisali mi że kase mi odeśla, ale wole nawet nie myśleć ile straciłem na tym pln'ów.
Mordar
Kontakt:

Post autor: Mordar »

hej ludzie naprawde nie robmy wiochy...
wiem ze to anglia i wogole ale po pierwsze...
odwołam sie na swoj przyklad mieszkam tutaj i robilem juz tam kilka razy zakupy
zawsze przysylają nie bylo tak zeby paczka poprostu nie przyszła
raz pomylili mi czesc dzwonilem pisalem i nic (dzwonic odradzam szkoda kasy) wkurzylem sie wkoncu napisalem lekkiego maila z malym tupniecien i o dziwo odpisali przeprosili , dodam ze to czesc za 9.90 :P
po ktores tam juz jak sie placi kartą to czesto po 1 badz nawet 2 dniach przychodzi od nich maila wiec nie ma co robic stracha.
Wiem ze wydales mase kasy ale spokojnie napewno wyslą i jeszcze raz radze nie warto do nich dzwonic, lepiej napisac upierdliwego maila im bardziej upierdliwy tym lepszy.
Szkoda ze u nas nie ma tak dobrze zaopatrzonego sklepu...
i jest tak jak pisze zimer...place w piatek z rana w sobote mam paczke szybciej i prosciej sie poprostu nie da (niech zyje Royal Mail:P)
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

Cza.Ha pisze:ja zrobiłem to samo, z tym że moj przelew za IH teama nie zdażył dotrzeć na czas, i wszystkie rowery sie sprzedały do czasu dotarcia...;/ napisali mi że kase mi odeśla, ale wole nawet nie myśleć ile straciłem na tym pln'ów.
bądź dobrej myśli ja kiedyś za coś zapłaciłem w dolarach po czym sprzedawca z jakichś tam powodów(już nie pamiętam jakich) zrezygnował z transakcji i mi zwrócił pieniądze - też myślałem że będę w dupie po 2 krotnym przewaluowaniu PLN-USD i USD-PLN a okazało się że wyszedłem na plus bo się kurs zmienił :mrgreen:
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

Popek333
Pisałem do nich 2 dni temu chyba w podobnej sprawie (też o tego IH). Odpisali że pieniądze pobiorą w dniu dostawy(25.03 o ile dobrze pamiętam) tych IH do nich (Czy jakoś tak). I jednocześnie łatwo się domyślić że w podobnym terminie zostanie wysłany.

Edit:
z 1. maila.
(...)We will not charge a card until the stock is with us and we will ship to customers as soon as possible once stick is processed.(...)
z 2.
(...)Hi, debit or credit is fine, money taken when bike is in(...)
Cza.Ha
W podobnej sytuacji sie znalazłem :P Aż żal tyłek ściska że się spóźniłem :P
Popek333
Kontakt:

mhm dzięki panowie. Po prostu chciałem się upewnić czy wszystko jest git. No i nie wiem czy email o dosyć drogim rowerze to duperela :P trza czekać
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

A kolega Popek333 to slepy i nie widzial jak podjarany klikal w ikonke "BUY" ze rowery beda dostepne dopiero pod koniec marca ?

CRC jest zaufanym sklepem, bardzo duzo rzeczy juz tam kupilem i jestem bardzo zadowolony. Takimi mailami tylko zawracasz im dupe.

Swoją drogą sam czekam też na ten rower ale nie dla siebie. Jaki kurs policzył Ci paypal ?
Popek333
Kontakt:

Kolega po prostu chciał się upewnić, bo 1 raz kupuje :] lepiej spytać i być spokojnym.
a właśnie nie wiem czemu ale paypalem nie chciało mi zapłacić nie mam pojęcia dlaczego i musiałem normalnie. Nie pamiętam teraz dokładnie ale koło 4.70 jak dobrze pamiętam ;)
akSiorek
Kontakt:

mi przelewem wyliczyło 4.69zł ;)
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

Ja z crc mam problem za kazdym razem kiedy robie paczke :/ chodz dokladniej z ich połaczeniem z PayPal.. Za kazdym razem gdy daje platnosc paypal wywala mi ze brak funduszy, ostatnim razem zadzwonilem do ludzi z PayPal co jest grane okazalo sie ze poprostu crc z automatu żądało 2x wiekszej kwoty niz powinno. Od tej pory pisze im mail wczesniej i robie przelewe "czekiem", a oni przysylaja na mail żądanie do paypala o danej kwocie ja place i nie ma problemu.
Co do maili, zazwyczaj odpisuja w ciagu 1 dnia, czasem szybciej.
Zablokowany