Wyciąganie wgniotów w ramie...
Wyciąganie wgniotów w ramie...
Witam,
Chcę odświeżyć swoją ramę i myślę o malowaniu. W ramie mam małego, nieszkodliwego wgniota na górnej rurze. Chciałbym się go pozbyć, z tym, że nie wiem czy istnieją jakieś metody wyciągnięcia alu, tak, aby nie było to widoczne w takim stopniu jak teraz. Wiem, że istnieje szpachla itp. jednak przy malowaniu proszkowym taka metoda podobno odpada.
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Chcę odświeżyć swoją ramę i myślę o malowaniu. W ramie mam małego, nieszkodliwego wgniota na górnej rurze. Chciałbym się go pozbyć, z tym, że nie wiem czy istnieją jakieś metody wyciągnięcia alu, tak, aby nie było to widoczne w takim stopniu jak teraz. Wiem, że istnieje szpachla itp. jednak przy malowaniu proszkowym taka metoda podobno odpada.
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
ja znam metodę ze spawaniem ale to obniżyć może wytrzymałość :/
bierzesz trochę alu wspawujesz w to miejsce szlifujesz jak trzeba i resztę (nierówności itp to już jakimś sprayem dajesz i potem papier ścierny i polerka metoda działa ale nigdy tego nie robiłem ;(... aha to jest taka typowo garażowa metoda wiec nie wiem czy o to Ci chodziło.
bierzesz trochę alu wspawujesz w to miejsce szlifujesz jak trzeba i resztę (nierówności itp to już jakimś sprayem dajesz i potem papier ścierny i polerka metoda działa ale nigdy tego nie robiłem ;(... aha to jest taka typowo garażowa metoda wiec nie wiem czy o to Ci chodziło.
Gdzie kończy się szkolna fizyka zaczyna się FreeRide !
-
- Kontakt:
mozartt Idz do dobrego zakladu blacharskiego i popros zeby to zrobili. Nie pamietam jak ta metoda sie nazywa ale polega na przyklejeniu malego patyczka na silnym kleju w srodku wgniota. Nastepnie ciagnie sie za ten patyczek specjalnym urzadzeniem. Metoda sprawdza sie przy karoseriach samochodowych jednak musisz wiedziec ze w 100% wgniecenia nie wyciagniesz.