RS DOMAIN 318 coil wyciek z pod reboundu

DH-luka
Kontakt:

RS DOMAIN 318 coil wyciek z pod reboundu

Post autor: DH-luka »

Witam.
Po kilku zjazdach zauwazylem wyciek spod regulacji tlumienia powrotu (czerwony gwizdek na dole prawej goleni). Myslalem ze to uszczelki.
Z kolega rozebralismy widelec. zmienilismy olej wg wskazan na stronie SRAMu.

Stary olej na gorze byl 5wt niebieski.
Do gory poszedl nowy 5wt bialy, na dol 15 wt rozowy.

Lekko naruszona byla uszczelka na koncu goleni gornej (caly czas mowie o prawej).

Teraz problem polega na tym - po zlozeniu dalej cieknie przy kreceniu reboundem. I to cieknie niebieski olej z gory - jasniejszy czyli wymieszal sie z nowym. Gdyby to byla domniemana naruszona uszczleka to olej poszedl by na dol i wymieszal sie z rozowym. Leci jano niebieski wiec cieknie z gornej goleni przez kardridz reboundu

Co jest dziwne: pokretlo reboundu w RS normalnie nie zmienia pozycji gora dol przy kreceniu a to moje choc nie ma gwintu przesuwa sie gora dol przy kreceniu jak sruba i moge w kazdym momencie dopchnac je do gory i wtedy cieknie...
obawiam sie ze moze byc zdupcony kardtidz rebnoundu i tu moje pytanie - czy moze??? rebound dziala (krece i cieknie ale dalej wyczuwalna jest roznica w zmianie tlumienia powrotu przy kreceniu). Moze O ring z kartdridza?
Dzis rozbiore go raz jeszcze i obejrze kartdridz.

Podobno motion control sa solidne a ja nie katowalem domaina bo dopiero zaczynam zjezdzac - jedyne co moglem zrobic to na jakims rockgardenie przywalic pokretlem o kamien i wbic je do srodka.(???) choc sa tylko zadrapania lekkie na pokretle a nie ma sladu dupniecia...

Jesli mieliscie podobne doswiadczenia to prosze o pomoc. Moglbym go oddac do serwisu ale jestem za granica i szczekneli by 100e za sprawdzenie a z okazji kryzysu finansowego na wyspach mam DUPE finasowa i wolalbym to zrobic sam jak sie da ( przy okazji sie nauczyc pary rzeczy ).
Konstrukcja domaina 318 coil jest prosta.

Dzieki za jakakolwiek pomoc.
Lukasz

Zastanawiam sie nad zmiana 160mm domaina na 180mm totema tylko boje sie o glowke - w zbroi i calym osprzecie waze jakies 90kilo ( rower 2009 Giant Reign X2 )
DH-luka
Kontakt:

no i sam sobie odpowiem:) moze sie komus przydac
http://www.sram.com/en/service/rockshox ... 151c9bde11

dzwonilem do tf tuning w uk i mowili ze czasem hex regulacji tlumienia powrotu przebija costam w tlumiku i tlumik do wymiany.
koszt zabawy £55 + przesylka.nie wiem jak sie powinno jezdzic z pokrtlem wlozonym czy bez ale od dzis bede jezdzil bez...taniej. pokretlo w plecaku bedzie
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

Nie do konca sobie odpowiedziales.

RS mialy wade produkcyjna w tym miejscu.

Ja dostalem nowe tlumiki za darmo.
Tyle ze moj amor byl z PL.

Pozdrawiam :)
DH-luka
Kontakt:

Nie do konca sobie odpowiedziales.

RS mialy wade produkcyjna w tym miejscu.

Ja dostalem nowe tlumiki za darmo.
Tyle ze moj amor byl z PL.
a mozesz mi przyblizyc jakies detale? moze linka do jakiejs oficjalnej informacji? moze uda mi sie wyciagnac za free od dealera w UK. dzieki.
moj byl z UK.
uzywka ale ja sam uzywalem dlugo po kupieniu i smigal jak marzenie wiec nie winie goscia ze mi bubel sprzedal. zreszta widelec czysciutki byl i wymacalem go dokladnie (takze rebound zanim kupuilem)
nr seryjny na koronie swiadczy o tym ze to 2007
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

Wiesz co ja dokladnie juz nie pamietam:/ ale poszukaj informacji na stronie harffy bo z tego co wiem cos tam bylo. Ale dzisiaj naprawde jest mi ciezko co kolwiek powiedziec to bylo ponad rok temu :/ moze sprobuj sie z nimi skontaktowac napewno udziela Tobie potrzebnych infromacji. :)

Jak cos to napisz na gg 2258522
ODPOWIEDZ