Którą ramę wybrać?

misialek
Kontakt:

Którą ramę wybrać?

Post autor: misialek »

Witam :)
Zbliża się nowy sezon, a co za tym idzie zmiana sprzętu :)
Od razu przechodzę do pytania:

Szukam nowej ramy do dirtu i streetu, zastanawiam sie między Dartmoor Two6Player 2010, NS Suburban 2010 i może Dartmoor QUINNIE.
Mam RS Pike 409 zawsze jeżdżę na 95mm skoku. Już od roku jeżdżę na NS Bitch 2009. Rama sprawuje się dość dobrze, jednak szukam czegoś lżejszego ;P

Proszę o pomoc :) Jeśli macie inne propozycje chętnie się zastanowię :)
Aha rama nie moze kosztować wiecej niż 1000zł ;)

Pozdrawiam
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Ostatni rocznik Bitcha to 2008.
Forum to nie giełda a co do ramki to już zależy dużo od stylu jazdy. jeśli ma być stricte dirt i ma być lekkie to brałbym alu np. Two6, Pelican bo osobiście w alu w typowym streecie w pełnym tego słowa znaczeniu trochę bym miał opory i tu raczej pałeczkę przejmuje stare sprawdzone cr-mo. Suba 09 mam i gorąco polecam bo 2010 to praktycznie to samo nie licząc wersji ze zintegrowanymi strerami. A może coś z poprzedniego roku. Dart Brooke, Cody znajdziesz nówki poniżej 1000 nawet czy może nawet Majesty byś wyhaczył
misialek
Kontakt:

Ale z tego co widzę to Surbuban jest jeszcze dłuższy od Bitcha (miałem na myśli 2008)* sorry :))
A mi przydałoby się chyba coś troszkę krótszego. Czy to nie ma sensu?

W sumie Majesty to nie byłby głupi wybór z tego co widze na zdjęciach i czytam komentarze to ludzie bardzo ją zachwalają:)
Bombell
Kontakt:

misialek Przydało by ci się coś z krótszym cs (chainstay'em) i tu Sub lepszy od Bitcha bo ten w najlepszej opcji ma 395mm a Sub 381 więc na jego korzyść to przemawia.
misialek
Kontakt:

Ok. Przemyślałem sobie wszystko :) Teraz zastanawiam się między Cody a NS Majesty. Tylko która lepsza?
Dartmoor na pewno kusi ceną, ale za to NS ładniejsza i blisko o 500g lżejsza...
Poza tym do NS'a mam sentyment:P Bo na Bitcha nie narzekam ;))

Bombell bo polecasz?
Bombell
Kontakt:

misialek Między Cody 09 a Majesty jest niecałe 200g różnicy a nie pół kilo. Podobna półka jeśli o rozwiązania chodzi obie mają integry stery obie pod Spanisha mufa a to wiąże się też z wymianą sterów i suportu przy zmianie ramy z Bitcha na którąś z nich i pytanie jaką masz korbę?
Więc jeśli miałbym wybierać między Cody 09 a Majesty wybrałbym Majesty jeśli są fundusze jeśli zaś Cody 2010 a Majesty to bym miał dylemat.
No ale nie wątpliwie cenowo wygrywa Cody bo z poprzedniego rocznika a około 800-850 możesz wyrwać nówkę a Majesty tylko używkę.
misialek
Kontakt:

Korba to nie problem bo pewnie bede kupował do nowej ramy korbe Chukka Two albo Octane 3pcs. Z tym, że Bitcha nie będe sprzedawał i bede miał drugi rower:) Fakt, że na Duraczu ale wszystko działa wiec będzie dobrze; PP
ODPOWIEDZ