Jaki pierwszy rower dh ? Full albo Ht - początkujący .Kraków

dawidkrak
Kontakt:

Jaki pierwszy rower dh ? Full albo Ht - początkujący .Kraków

Post autor: dawidkrak »

Witam... jak już zauważyliście jestem tutaj nowy. Potrzebuje porady odnośnie kupna roweru dh , freeride dla początkującego . Wzrost : 181 cm Waga: 67 kg CENA MAKS. 5000 PLN
Pozdrawiam !
KilofeQ
Kontakt:

Post autor: KilofeQ »

Czyli musisz nauczyć się czytać ze zrozumieniem!! Nadaj tematowi jakiś sensowny tytuł, to po pierwsze. Po drugie możesz się wysilić i nie iść na gotowca, przeszukaj forum, podobnych tematów na przestrzeni lutego było mnóstwo. Na podstawie tamtych wypowiedzi możesz zadawać sensowne pytanie, wtedy uzyskasz konkretne odpowiedzi i porady.
Co do bike, napisz czy jesteś początkujący, czy chcesz Fulla czy też Hardtaila.
dawidkrak
Kontakt:

Dzeki KilofeQ tak jestem początkujący i chce fulla .
odol
Kontakt:

Post autor: odol »

Na sztywniaku lepiej ogarnął byś technikę.
dawidkrak
Kontakt:

Może i masz racje ale wiem że chce zacząć jeżdzić na "pełnej amortyzacjii"
odol
Kontakt:

Post autor: odol »

Gotowy, nowy, używany? Podaj jakieś konkrety.
KilofeQ
Kontakt:

Post autor: KilofeQ »

odol bardzo dobrze Ci radzi. Powinienes zaczac od HT, a np. po sezonie mozesz kupic juz ramke Full. Zeby jazda sprawiala Ci prawdziwa frajde musisz opanowac podstawyl. Co prawda sam nie jestem wyborowym rowerzysta, sam zaczynam przygode z DH, ale troche poczytalem i osobiscie zdecydowalem sie na sztywna rame. :)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Kup sobie scotta voltage fr30 i po temacie.
Maciex09
Kontakt:

Post autor: Maciex09 »

skoro chce full'a to niech sobie takiego kupi :D

dawidkrak poszukaj na allegro używek ;)
a i widzę, że nie zapoznałeś się dokładnie z regulaminem...
W NAZWIE TEMATU NIE PISZEMY WIELKIMI LITERAMI, W POSTACH TEŻ !!!

ZŁE NAZWY TEMATÓW
Temat musi jasno określać treść posta. Posty z tematami typu "Pomóżcie!!" itp. będą od razu kasowane. W działach " Zawody / Trasy", " rowerowe USTAWKI" oraz "Skradzione" obowiązuje nazewnictwo tematu [miejscowość] Treść. Unikaj pisania DUŻYMI LITERAMI (w wypowiedziach oznacza to krzyk).
http://tnij.org/p4e4 Scott Voltage YZ 25 + Mz Drop Off II
http://tnij.org/p4qp Pinkbike
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

dawidkrak był taki temat ostatnio dzięki któremu dostałem małe wakacje od forum, możesz się sporo dowiedzieć w nim o co biega z rowerem... jeślijuż naprawdę musisz zaczynać od fulla to pamiętaj że z techniką będziesz skaleczony od początku, no ale to Twój rower i Twoja zajawka :mrgreen:

Zacznij od tego tematu

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=57134

Pozdro600W :mrgreen:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
dawidkrak
Kontakt:

dziekuje wszystkim za odpowiedzi ..z mojej strony mogę dodać jeszzcze iź chce kupić nowy rower gowowy i przedewszystkim dla zabawy.. i wydaje mi się że full bedzie najodpowiedniejszy ale zapoznam sie z HT pozdro
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Zanim wyleci, warto zauważyć, że to, że na sztywniaku lepiej technikę ogarniesz to bujda i zabobon. W motocrossie się od sztywniaków nie zaczyna, w Kanadzie i bogatszych krajach też nie, a dzieciaki tam jeżdżą ile lepiej... Wymysł zawistników, że jak zaczynasz, to masz zaczynać na jakimś śmieciu, żeby broń Boże Cię ktoś na słabszym sprzęcie nie objechał. Wejdź na allegro i coś se wybierz, zweryfikujemy.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Las3k_91 Ldz ciekawe teorie przedstawiasz, no ale konkretnie..

99% zawodników w dh zaczynało od BMX..czemu ? Bo od smarka 5 lat możesz się uczyć techniki i dorastać do momentu gdy wsiadasz na większy rower,zmieniasz go na fulla i masz pojęcie co z nim robisz..

W MX zaczynasz od mini bike i przechodzisz z klasy do klasy, żaden 10 latek nie zaczyna od 250!! Zerknij sobie na początki kariery tego masakratora i oceń czy zaczyanł od takiej maszyny jak na filmiku ??

http://www.youtube.com/watch?v=mtlZsqkTNvM Historia

http://www.youtube.com/watch?v=BL-Tfyxc-_E Bonusik

W raz ze wzrostem rośnie pojemność i skok :mrgreen:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Schodek, ale on już nie ma 5 lat. Poza tym teraźniejsi zawodnicy jak mieli 5 lat, to nie było takiego DH jak jest.
A MX... pojemności się zmieniają, ale Mini Bike też ma zawiechę. No i 10-latek teraz - autor już nie ma 10 lat raczej. Takie dzieci nie dostają 250, bo są wielkie i ciężkie i szybkie - rower sam z siebie szybko nie pojedzie.
Poza tym patrz na tą Kanadę - dzieciaki dostają tam docelowe rowery, a nie się męczą na jakimś syfie.
dawidkrak
Kontakt:

Do szanownego moderatora :

Bardzo chetnie zmieniłbym nazwe postu ale nie wiem jak , także prosze o II szanse...i nie usuwaj. Dzięki.

Widze że zawrzało odnośnie początku jazdy na bike...wybrać fulla czy może HT...Jeśli chodzi mi o wyłącznie dobrą zabawe itd. to wybór fulla nie bedzie najodpowiedniejszy ? Dodam że wrzesien / pazdziernik chce kupic sprzet...( jestem obecnie za granica ) pozdrawiam.... sprawdzam post od "Schodek" - dzięki !
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

dawidkrak to jakiś idiotyzm z tym HT na początek . Służę przykładami , z najbliższego otoczenia , jeżeli ktoś zainteresowany.
dawidkrak pisze:Dodam że wrzesien / pazdziernik chce kupic sprzet...( jestem obecnie za granica )
to załóż temat w lecie , tyle fajnie , że od września zaczynają sie wyprzedaże.
GgG polecił Voltaga i słusznie.

PS. dawidkrak , Schodek to tzw. Orginał , dobrze jest traktować tego Kolegę(podobnie jak jego posty) z lekkim przymrużeniem oka.
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Proszę bardzo, zmieniłbym już tę nazwę za Ciebie, ale tak to już będziesz wiedział na przyszłość.
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (68.4 KiB) Przejrzano 2582 razy
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

Xxsin, sorki za OT, ale pod zadnym moim postem, nawet jak jestem zalogowany nie mam dwoch z tych ikonek ktore zaznaczyles - "X" i "IP"...
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Może dlatego że on jest modem ? :lol:
ODPOWIEDZ