PSP vs PSP GO

KilofeQ
Kontakt:

PSP vs PSP GO

Post autor: KilofeQ »

Siema
Otoz zastanawiam sie nad zakupem PSP :) Na poczatku chcialem zadac pytanie dotyczace uzytkowania tej konsoli, czy moglbym na niej normalnie korzystac z internetu, odwarzac filmy (DivX, FlashPlayery), tworzyc dokumenty txt i takie podstawowe czynnosci z laptopa :) Dokladniej chodzi o to, czy PSP zastapi mi komputer w podstawowych czynnosciach? A teraz odnosnie tematu, ktora wersja PSP bedzie najlepsza? Czytalem pare tematow po internecie, jednak wiekszosc byla z 2009 lub nie dawala jednoznacznej odp.
PozdR :)
psycho144
Kontakt:

Post autor: psycho144 »

dwarzac filmy (DivX, FlashPlayery), tworzyc dokumenty txt i takie podstawowe czynnosci z laptopa

od takich rzeczy to cos na systemie operacyjynm - droid/windows mobile/symbian/itp- a najlepiej jakis htc touch pro z qwerty ;)
PSP JEST OD GRANIA ;)

PSP od PSP go rozni sie tym, ze ten 2gi nie jest w pelni zlamany , na zwyklym psp mozna przynajmniej odpalic homebrew - ale tez nie na wszystkich ;)
KilofeQ
Kontakt:

Heh, wiem, ze od grania. Ale jest taka sprawa ze musze sprzedac najprawdopodobniej mojego lapka i bede dystponowac kwota ok. 1000zl. Niestety za to nie jestem w stanie nic kupic (laptop, PC) na czym moglbym w cos zagrac. I teraz wpadlem na pomysl, aby sobie sprawic za 500zl PSP, a reszte dolozyc do bike. A moje pytanie jest takie ze wzgledu na to, ze codziennie potrzebuje sprawdzic mail, DH-zone :), i inne portale. A no i oczywiscie poogladac filmy.
PozdR
Kramon
Kontakt:

Post autor: Kramon »

Stary psp i psp go odpada. bo tam można robić tylko tak przeglądać internet (słabo) oglądać filmy (skomplikowane), grać (gry drogie), muzyka i zdjęcia.

Ja bym na twoim miejscu kupił ipoda toucha bo osobiśćie go mam i mam 16 giga mam na nim 4 filmy pełnometrażowe muzyke i pare wypracowań w dodatku ma boskie gry/aplikacje które nie raz mi sie przydały ewentulanie wyratowały z nudy.
Jeśli chodzi o gry to wcale tam niema mini gierek są tak samo pełnometrażowe gry jak na psp i kosztują max 20zł :]
Nie warto jak dlamnie kupować psp ja żałuje że kupiłem dawno temu..

Btw internet sie przegląda bosko w ipod touch :) czasem nawet nie chce mis ie włączać kompa..
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

No way Kramon. Za 1000zeta masz net booka asusa eee 1000 hd chyba. Sam mam eee900 i polece, dobra bateria, matowa matryca procek 1.6 intel atom, giga ramu, 8gm lub 120 chyba gb dysk zależy od wersji, no i na moim AOE3 chodzi, wiec 1000hd da o wiele więcej możliwości, zastanów sie !
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
KilofeQ
Kontakt:

michalnz myslalem nad netbookami, jednak na takim sprzecie raczej nie pogram w nic. A to tez potrzebne ;], aby umilic sobie czas
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

KilofeQ na psp pograsz nawet bardzo wciaga ale są 2 problemy, o internecie zapomnij, bo wolny, słabo wykonany, zenua;) kolejna sprawa to gry jakich jest masa ale jak wiadomo kosztują chore pieniądze jak za takie coś małego, przerobienie nie wchodzi w grę bo na razie do tych nowych nie mają sposobu na złamanie z tego co wiem, a wielka szkoda bo gry można otworzyć na karcie xd mam ipod touch i naprawdę polecam, właśnie z niego pisze co tylko potwierdza ze przeglądarkę ma miszcz ;) gry też mmoze nie jest to psp ale niektóre mają taka grywalnosc ze wciagaja na kilka godzin xd pozdro!
Karpiel i Duncon to moje zycie
KilofeQ
Kontakt:

Jeszcze tak kladac sie do spania :) zadam jedno pytanko. A moze Iphone? Sprzedalbym swoj telefon i dysponowal bym kwota ok. 1300-1500zl
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

KilofeQ ipod i iphon to to samo tylko ze tam dzwonisz D Kup iphona i ciesz sie zabawka jak nie wiem co :D
Karpiel i Duncon to moje zycie
KilofeQ
Kontakt:

A jak to wyglada z funkcjonalnoscia?? :) Ale chyba, jednak pozostane przy lapku, prawdopodobnie nie musze sprzedawac ;)
Eniek
Kontakt:

Post autor: Eniek »

Mialem psp 2004 i załuje, że kupilem. Szybko ci sie znudzi, jest duże w kieszeni się nie zmiesci, dla mnie to zbedna zabawka.
Kramon
Kontakt:

Post autor: Kramon »

powtarzacie me słowa czyli jesli lapek pójdzie sie sell to buy ipod touch ;] telefon se zostaw bo takto będziesz mugł dłurzej bawić i tak dalej iphon pada dość szybko po obejrzeniu np jednego filmu i dajmy nato 20 minut wifi to masz już 50% batteri
KilofeQ
Kontakt:

Dzieki za odp :) Jednak lapek na szczescie zostaje, uff :D
PozdR
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Kramon pisze:mugł, dłurzej; iphon
miszCZ
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

KilofeQ Pograsz. CS chodzi, aoe 2 3 coliny nfsy starsze, diablo 2 itp. Wszystko co nie wymaga mocnej karty graf - tu zintegrowana jest. Serio o wiele lepiej pograsz niż na iphonie/psp, posiedzisz kulturalnie na necie tak samo masz wifi wiec nie ma problemu.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
KilofeQ
Kontakt:

michalnz no to teraz dales mi do myslenia ;D Pomimo iz lapek moze zostac, musze sie powaznie zastanowic :) Za 1000zl dorwe nowiutkiego netbooka, a to juz jest cos ;D Hmmm no na prawde. Co do gier to w sumie tylko CS mnie interesuje ;P A jak sie filmy oglada?? :) Aha, no i jak z szybkoscia jego dzialania?
PozdR
PlanetX
Kontakt:

Post autor: PlanetX »

Kramon pisze:mugł dłurzej
OWNED!

Warto czasami spojrzeć na to co się pisze. Takie czerwone, malutkie kropki się pojawiają.
http://www.pinkbike.com/photo/5067199/?s5 - 2010 season
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

PS2 = tanie granie

dobrą pozycje (oryginał) z przesyłką wyrwiesz średnio za 20-30zł
konsole też do najdroższych nie należą, a telewizor... ma chyba każdy :wink:
Athloneq
Kontakt:

Post autor: Athloneq »

Jeśli chodzi o granie to osobiście wolałbym kupić Xboxa 360 zamiast przenośnej grajki. PSP strasznie szybko się nudzi. Ale jeśli chcesz przeprowadzać czynności biurowe, to raczej jakiś palmtop lub netbook.

Jak by coś to znajomy ma do sprzedania PSP z grami takimi jak:

- GTA (nie pamiętam jaka cześć)
- Tekken Dark Resurrection
- Medal Of Honor Heroes
- God of War

W dobrym stanie, wszystko działa, pudełko i wszystko co było razem z nim.
Gdyby ktoś był zainteresowany to PW :)
ODPOWIEDZ