Mały problem? stery sunline..

dedekFR1
Kontakt:

Mały problem? stery sunline..

Post autor: dedekFR1 »

Mam "błachy" problem, mianowicie mam stery sunline w konie stab supreme i wsadzone tam ósemki. Muszę 888 wyciągnąć i pojawia się pytanie, jak to zrobić? Ile siły miałem, podkarczałem jakby usztywniacz co wchodzi w górną miskę i nawet nie drgnie, siedzi jakby zespawane było i nie da rady wyciągnąć. Ma ktoś na to jakiś pomysł? Bo stracić nerwy przy tym można.. Pomóżcie bo pilne :)
Mervis
Kontakt:

Post autor: Mervis »

Weź młotek i deskę, wyciągnij mostek, połke górną od 888 itd, żeby z góry Ci została sama rura sterowa, podnieś ramę jedną ręką,(tak żeby amor wysiał w powietrzu a w drugą weź młotek i uderz w rurę sterową od góry, najlepiej przez deskę, bo możesz minimalnie spłaszczyć na obwodzie rurę i ci mostek nie wejdzie, albo będzie cięzko wchodził,
musi wyjśc :)
Grygus
Kontakt:

Post autor: Grygus »

dokładnie tak jak mówi Mervis, a jak sam sobie rady nie dasz to weź kogoś niech Ci potrzyma rower, a Ty bij w sterówkę :)
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

wydlub klin ( jak zdejmiesz polke i gorna czesc sterow) czyms ostrym i luz...

nieraz walenie mlotkiem nic nie daje bo sie klinuje coraz mocniej, wtedy trzeba walic od spodu zeby wybic w gore...
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
dedekFR1
Kontakt:

Post autor: dedekFR1 »

Właśnie tego klina wydłubać nie mogłem, wykrzywiało mi go a wyjść nie chciał, złamałem jeden śrubokręt na tym. Ale teraz sprawdziłem młotkiem z deską jak pisaliście i poszło po 4 stuknięciach, dzięki wielkie za radę, można zamknąć temat ;)
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

te stery tak maja, tez sie nameczylismy z kumplem wyciagajac z jego ramy poprzedniego amora. moze i trzyma mocno, ale montaz tego to jakas pomylka..
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Tak samo mam ze sterami Hope'a. Jak mocno skrece kapsel od gwiazdu to potem mozna ciagnac do woli i i tak mnie pusci. Zrob tak jak pisza poprzednicy. Walnij mlotkiem przez deske i powinno puscic. Ja jeszcze kilka razy uderzam kolem o ziemie trzymajac za rame i wtedy juz wychodzi spokojnie.
ODPOWIEDZ