Kona grassroots
Z tego co mi udało się dowiedzieć to:
Wymagania, jakie stawiamy zawodnikom grassroots to:
* zawodnicy musza uczestniczyc w minimum 4 imprezach w sezonie oraz przesylac z kazdej imprezy raport ze zdjeciami lub video z kazdej imprezy
* klub/druzyna musi miec nazwe KONA w tytule
* podczas zamawiania dodatkowej odziezy dla zawodników musi to byc dokonane online na konto sklepu lub nabyte bezposrednio ze sklepu KONA. Musi byc wtedy podane w komentarzu nazwisko zawodnika lub klubu, aby otrzymac specjalny discount Grassroots.
* rowery i odziez teamowa nie bedzie wysylana dopóki formularz teamowy oraz kwestionariusz nie zostanie wypelniony online.
* zawodnicy/kluby sa zobowiazani do przeslania zdjec w odziezy z rowerem w ciagu miesiaca od wysylki
* zawodnicy musza przeslac niezbedne informacje na strone do 30 Czerwca.
* zawodnicy musza wysylac raporty ze startów oraz zdjecia do uzycia na stronie KONA
* pamietajcie, aby skladac zamówienia na rowery jak najszybciej, poniewaz nie mozemy zagwarantowac dostepnosci, przy póznych zamówieniach.
A więc gdy dostaniemy się do team grassroots to dostaniemy spodenki i koszulkę oraz specjalny rabat na rower tylko niestety nie udało mi się ustalić ile to jest. Należy pamiętać że oferta ta jest tylko na jeden sezon (do września lub grudnia) jak ktoś chce być drugi sezon to trzeba pisać do niech.Przede wszystkim jeśli ktoś jest zainteresowany to musi złożyć swoja propozycje do 30 czerwca albo jak najwcześniej. Jeżeli będziecie mieli jakieś pytania to nie piszcie do Remka Jastrzębskiego tylko do mirka@konaworld.com. Bardzo szybko odpowiada, Remek nawet po tygodniu. Sam miałem ochotę sę zapiasć niestety zrezygnowałem z prostego powodu: nie mam kasy na cały rowe. Myślę że jakieś rabaty na asortymenty z Kony będzie pod koniec roku (było tak w przypadku Kona Bongo Bongo)
Sunline-Sixsixone-Tagmetals
Wszystko zaczyna się od wypełnienia formularza (niestety już jest za późno)
http://www.sixsixone.com/SponsorRequest.aspx
Po wypełnieniu dostałem e-mail od Debbie Martin
Hello Rider - Thank you for choosing us as one of your Sponsors for the
2010 season. I have attached the 2010 contract for the season. We have
changed a few things, we on longer have these companies Royal & Filtron.
We now only have these 3 brands Sixsixone, Sunline & Tagmetals for the up
coming season of 2010. For those of you that are renewing for 2010 the
codes are not changing, but your level could. Please read over the
contract, sign & complete rider information and return a copy to me, to
validate the contract.
If you have any questions email me at debbiem@sixsixone.com
Have a great season !
Ride Safe !
Debbie Martin
Web & Sponsorship support
661 /Sunline/Tagmetals
Czyli jak wyżej jest napisane oferta ta nie dotyczy firmy Royal.
W załączniku do tego e-mail dostałem formularz do wypełnienia
http://img402.imageshack.us/i/viewerz.png/
http://img502.imageshack.us/i/viewer2.png/
http://img691.imageshack.us/i/viewer4.png/
A więc jak ktoś to trochę przetłumaczy dowie się że nie może mieć roszczeń do odszkodowania.
Generalnie zrobiłem duży błąd przy rejestracji i wysłałem, jako że jestem obywatelem USA, a tam jest adres inny podany dla Europy. A więc się zapytałem i dowidziałem się że program przewidziany jest tylko dla obywateli USA. U nich dostajemy 50% rabat to sporo, więc dużo Amerykanow z tego korzysta.
Inne firmy z jakimi się spotkałem oferujące sponsoring to Maxxis i Kenda, kiedyś coś podobnego oferowała firma Zumbi, lecz nie wiem czy nadal jest to aktualne.
Generalnie w DH jest bardzo trudno o jaki kolwiek sponsoring, lepiej jest zdecydowanie w przypadku szosy czy xc, gdzie np. google team oferuje swoim członkom stój (tj. koszulka, błuza, spodenki, okulary) oraz wynagrodzenie pieniężne które przyznawane jest w zależności od wyników i czasami starcza na dętki, a czasem na pokrycie kosztów wyjazdu.
Sponsoring, podanie, prośba ? Jak napisać prośbę o sponsora?