[Kamieńsk] Ktoś był ostatnio???

BikeISFun
Kontakt:

[Kamieńsk] Ktoś był ostatnio???

Post autor: BikeISFun »

Bo planujemy w niedzielę skoczyć z kolegami, tylko z bajkami żeby po stoku pojeździć....
Napisałem maila na info z zapytaniem czy nie będzie problemu <w tamtym roku kumple śmigali po nartostradzie..>

Ktoś z forum był ostatnio tam? Zaglądał ktoś do lasu? Bo ciekawi mnie czy traska ma milion centymetrów śniegu, czy np.30:) bo jak nie jest to pół metra to w sumie w kilka osób byśmy zepchneli na bok śnieg żeby chociaż cienką linię do przejazdu mieć i śmigali po trasce normalnie a nie po nartostradzie:)
http://www.allegro.pl/item934868489.html
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

ależ ludzie są spragnieni jazdy :)
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
BikeISFun
Kontakt:

KaKTuSSS pisze:ależ ludzie są spragnieni jazdy Smile
- a JA xD !!

w sumie jak zakładamy ze kolo 5-8osob nas bedzie to 3łopaty, metodą ''przepchnij na bok'' w godzinke traske na miekko uczynimy przejezdna....no chyba ze naprawde duzo śniegu:)
Sepholie
Kontakt:

Post autor: Sepholie »

Siemka!
Pogadam z kumplami to może też wpadniemy.
BikeISFun
Kontakt:

Pan Michał mi odpisał, że niestety nie ma opcji żeby Nas wpuścili na wyciąg, bądź na stok, bo są ferie, a na szczycie jest zrobiona nawierzchnia pod narty i zdejmując rowery z wyciagu moglibysmy ja zniszczyć....

czyli opcja - tylko las zostaje i pchanie rowerów pod góre....
jame$
Kontakt:

Post autor: jame$ »

Witam i jak był ktos ostatnio na kamiensku?
http://www.pinkbike.com/photo/7264360/
PeeJey
Kontakt:

Post autor: PeeJey »

jame$ Dziś zostałem oblany kubłem zimnej wody przez panią z obsługi wyciągu. Zadzwoniłem dowiedzieć się, czy możemy wpaść z rowerami, pomijam fakt że kobitka była w szoku, ale stwierdziła, że w żadnym wypadku teraz to tylko narciarze, więc spytałem kiedy możemy przyjechać i tutaj zaboli... oznajmiła mi, że nie wcześniej niż 1 maja !! Kolejny raz widać w jakim poważaniu kierownictwo wyciągu ma rowerzystów, nie dość że górka ma potencjał trasy są w, nie oszukujmy się, kiepskim stanie technicznym. To jeszcze teraz to. Ehhh a miałem nadzieje że wreszcie pojeżdżę. Widać nadzieja matką głupich...
kuwer
Kontakt:

Post autor: kuwer »

PeeJey dopiero 1 maja ?? O.o masakra. Zawodow pewnie tez zadnych tam nie bedzie, wiec nikt za trase sie nie zabierze z obslugi. trzeba bedzie zebrac ekipe i samemu doprowadzic ja do stanu używalności. Ceny za wyciag moze obniza po takiej zimie jak byla, chociaz to w sumie wielki znak zapytania.

Btw jak to wygladalo w tamtym roku z otwarciem bo wydaje mi sie ze tez cos kolo maja
PeeJey
Kontakt:

kuwer niestety dopiero 1 maja bynajmniej taką informację dzisiaj uzyskałem, ale może jak będziemy ich bombardować telefonami kiedy możemy na rowerach wjechać to zmienią termin :P
Co do trasy to od ostatniego groobera chyba nie było nic ruszone co najwyżej rozebrane (gap na stoku, wall, i ten gap przed wall'em). Wiem, że któryś z Was naprawiał tą hopkę nad rowem na trasie po lewej (patrząc od dołu), natomiast ja z kumplem budowaliśmy nowe kładki na trasie po prawej.
Jeżeli tylko będzie nas kilku to możemy spróbować całkiem nową trasę wytyczyć, kierownictwo i tak zjazd ma gdzieś, więc nawet się nie zorientują że zrobiliśmy w lesie coś nowego. Ode mnie będą 2-3 osoby.
Co do zeszłego sezonu to trudno mi powiedzieć bo późno go zacząłem bo czekałem długo na ramę ale 1 maja wyciąg działał.
kuwer
Kontakt:

hmmm ciekawe czy jak stopnieje snieg calkowicie to beda wpuszczac na teren osrodka. Bo zeby troche trase zmodernizowac, to wyciag nie jest koniecznie potrzebny, jednak ciezko bedzie zebrać wiarę na taka robote. Jakby bylo z 10 "łopat" to można było by konkretnie pomyśleć.
hornet7
Kontakt:

Post autor: hornet7 »

Stopnieje? W łódzkiem teraz sypie tak że aż szkoda gadać :| a było tak fajnie...
PB: http://tnij.org/pinkibinki
kuwer
Kontakt:

no tak w sumie u mnie od rana pada i nie zamierza przestac jednak predzej czy pozniej stopnieje ;] kwestia tygodnia lub 2
PeeJey
Kontakt:

kuwer To nie jest tak, że nie można wejść na teren ośrodka po prostu do 1 maja nas nie wpuszczą na wyciąg, podchodzić można.
A co do modernizacji trasy to kwestia dopasowania terminów.
A co do śniegu to się zgadzam, za oknem mam zamieć do tego stopnia, że las i cały świat jest już biały;/
mlodszy
Kontakt:

Post autor: mlodszy »

A tam. Wszyscy lamentujecie, że wyciąg dopiero od 1 maja. Ja już w tamtym roku wypiąłem się na wyciąg i na kamieńsku turlam rower pod górę, i prawdę mówiąc wyciąg tam tak zamula, że jak ktoś ma kondycje to idzie równo z wyciągiem. Z dobra kondychą idzie podejście nawet do 15 razy, a 15 wjazdów wyciągiem to 90zl(6zl wjazd). Gdzie przy trasie na kamieńsku po 15 zjazdach wjeżdżając wyciągiem prawie nie czuje się zmęczenia. Dodatkowo doj**ali takie ceny za wyciąg, że dupę ściska. Na Stożku we Wiśle wjazd o 2zl tańszy mimo, że trasa 2 razy dłuższa, zadbana, ciągle modernizowana i dużo trudniejsza. Nawet na dzikowcu w Boguszowie 3zl za wjazd chyba było, więc o połowe taniej. Kamieńsk po prostu wypiął sie na rowerzystów i postawił na sporty zimowe. Jak mam jeździć wyciągiem to już wolę wybrać się do Wisły gdzie mamy dobre połączenie zarówno jadąc pociągiem jak i samochodem, i tak naprawdę niewiele więcej zapłacić a pojeździć nie po mini krótkim enduro a po czymś co można już nazwać downhillem.
kuwer
Kontakt:

mlodszy no wlasnie jak bylem w tamtym roku w kamiensku to widzialem jak gosc podjezdzal w stroju kolarskim ;] Fajny facet mial fulla z 66 albo 55 i biegami w piescie ;] ale i tak minimalnie szybszy byl wyciąg ;]
BikeISFun
Kontakt:

mlodszy pisze:
A tam. Wszyscy lamentujecie, że wyciąg dopiero od 1 maja. Ja już w tamtym roku wypiąłem się na wyciąg i na kamieńsku turlam rower pod górę, i prawdę mówiąc wyciąg tam tak zamula, że jak ktoś ma kondycje to idzie równo z wyciągiem. Z dobra kondychą idzie podejście nawet do 15 razy, a 15 wjazdów wyciągiem to 90zl(6zl wjazd).

-haha 15 razy podszedłeś:D? powodzenia:D

my tez co roku podchodzimy ale 6-9razy maks, i i tak na drugi dzień łydki jak z drewna:D, nie ma co porównywać pochodzenia z bikiem z jazda wyciągiem bo z bikiem minimum 20minut się wbija pod gore....

fakt faktem, ze maja Nas - rowerzystów głęboko w dupie i udowodnili to podbijając ceny karnetów....
Pomijam fakt ze w lecie to rowerzyści sa głównym źródłem $ za wyciąg, bo Pan Kowalski z rodziną to sobie kupi 1wjazd a zejdzie na nogach, a my bikerzy walimy cały dzień w kółko na górę///
Już jakiś czas temu pisałem, żeby wzorem kibicowskiej akcji koniec PZPN zrobić totalną olewkę Kamieńska przez okres wakacyjny i po tym okresie pójść i gadać!
Ja mam do Kamieńska bardzo blisko ale wkurza mnie polityka władz góry...
w3rus
Kontakt:

Post autor: w3rus »

no ja dopiero zaczynam jeździć poważniej ale chętnie pomoge jeśli będzie ekipa do ogarnięcia trasy na kamieńsku (mieszkam 20 km stamtąd lecz studiuje we wrocku ale może sie jakoś zejdziemy z terminami jak przyjadę) no i mam znajomego który tam pracuje wiec moge się popytać o jakieś zniżki za wjazd jeśli nam na niego pozwolą.

Jeśli jednak to nie wypali aż do maja to możemy sie ustawić pare razy i zbudować cos swojego na Borowej Górze o ile juz tam nic nie ma bo to chyba poza zwałami jedyne większe wzniesienie w na tym płaskim łodzkim "stole" :)
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=61000
BikeISFun
Kontakt:

na 80% będę z chłopakami 14marca, i jak na wyciąg nie wpuszczą to pchamy pod górę, więc zapraszam
kuwer
Kontakt:

BikeISFun pisze:
na 80% będę z chłopakami 14marca, i jak na wyciąg nie wpuszczą to pchamy pod górę, więc zapraszam
jeżeli nie będzie padał deszcz to będzie jeszcze śnieg - dziś bylo jeszcze sporo narciarzy, bo naśnieżali i nie ma przetarć ( przynajmniej nie widać ) a jakby śniegu nie bylo to przygotujcie się na to ze będziecie się w błocie zapadać;] ale tak czy inaczej napisz jak było ;]

w3rus mógłbyś pogadać z tym znajomym i dowiedzieć się co będą robić w sezonie letnim ( o ile wogóle będą )
ODPOWIEDZ